1:5
(0:3, 1:2, 0:0)

Mladší dorostenci ovládli derby, Brodu na jeho ledě nasázeli pět gólů

10.01.2016 / Ladislav Vácha

O osudu zápasu mezi Havlíčkovým Brodem a Duklou Jihlava hodně napověděla první třetina. V rozmezí dvanácté až devatenácté minuty se totiž červenožlutí prosadili třikrát - mezi dva góly Jana Úlovce se vešla přesná trefa Adama Najmana. Hned na začátku druhé třetiny zvýšil jihlavský náskok Tomáš Vala a před polovinou zápasu poslal Jaroslav Musil gólmana Arbelovského ven z klece. O čisté konto připravil Ondřeje Chaloupka gólem ve 33. minutě Tomáš Plíhal, který uzavřel střeleckou listinu. Dukla si tak veze z Kotliny výhru 5:1.
10.01.2016 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 28. kolo

BK Havlíčkův Brod

Arbelovský (od 28. Kružík) – Krejčí, Dvořák, Adam, Zvěřina, Horák, Škareda, Smolko – Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Rybáček, Krajíček, Dudek, Teplý, Pejchal, Kyncl
1

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – D. Piskač, Rusňák, Juda, Trávník, Brož, Rašín – T. Vala, Zadražil, Úlovec, Musil, Daňhel, Kardoš, Najman, Filip
5
Branky a nahrávky: 33. Plíhal (Pejchal) – 12. Úlovec (Najman, Vala), 17. Najman (Vala), 19. Úlovec (Najman), 21. Vala (Trávník, Piskač), 28. Musil (Juda, Rašín). Rozhodčí: Homola - Kuřítko, Krejčí. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 20:28. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

Průběh utkání

Havlíčkův Brod prožil v první třetině dvacetiminutovku hrůzy. Ve 12. minutě Adam Najman přihrál Janu Úlovcovi, jenž si mezi kruhy v pohodě srovnal puk ideálně na hůl a povedenou střelou otevřel gólový účet zápasu. Netrvalo dlouho a na straně domácích udeřilo znovu. Ránu Tomáše Valy z osy hřiště sice gólman Arbelovský vyrazil ramenem, ale z pohotové dorážky ho překonal Adam Najman. Dukla hrála v mnohem větší pohodě a před první sirénou udeřila ještě jednou. A znovu v tom měl prsty skvěle hrající Adam Najman, jehož nahrávku zužitkoval povedenou ranou zblízka Jan Úlovec.

Hokejisté z krajského města Vysočiny si přenesli do prostřední části přesilovou hru po vyloučení Michala Kyncla a pouhou sekundu před jejím koncem ji využili. Kotouč putoval po ose Jan Trávník - Daniel Piskač - Tomáš Vala, přičemž posledně jmenovaný se svižným projektilem nemýlil. Bruslaři si potom znovu pomohli za hranicí pravidel a Jihlava hozenou rukavici s chutí zvedla z ledu. Miroslav Juda nabil Jaroslavu Musilovi, který završil potupného bůra a vyhnal Dominika Arbelovského, jejž nahradil jeho kolega Jakub Kružík, z brankoviště. Havlíčkobrodská družina ale ještě nesložila zbraně a dočkala se za to zasloužené odměny. Při hře v početní převaze přiťukl Radim Pejchal hrací předmět Ondřeji Plíhalovi, jenž prostřelil brankáře Chaloupka nad beton.

Třetí perioda byla jednoznačně nejvyrovnanější. Dukla se sice hned na jejím začátku musela bránit v oslabení, ale zvládla ho na jedničku a v pohodě kontrolovala při vysokém náskoku zápas. Ubránit v početní nevýhodě se potom dokázali i domácí mladíci a v závěru duelu měli velkou šanci na další snížení. Při vlastním oslabení zahrozil Richard Cachnín, k němuž se puk dostal z rohu pásma, a svou střelou zacinkal na tyčku. Na výsledku už se ale nic nezměnilo a Jihlava si došla pro výhru 5:1.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): V prvních deseti minutách, kdy měl Brod dvě obrovské šance, nás podržel gólman. Myslím si, že to trošku rozhodlo o charakteru první třetiny. Potom jsme odskočili na 3:0 a ve druhé třetině jsme vedení ještě navýšili. Po naší chybě, když jsme se dopustili zbytečného faulu a špatně jsme vystřídali, dal soupeř gól. Hodně po něm ožil a začal hrát dobře. Ve třetí třetině byly šance na obou stranách, bylo to nejvyrovnanější. Co nás mrzí, tak je zranění Daňhela. Vypadá to, že má znovu zlomenou klíční kost, protože se nezpevnil v souboji. To je pro nás asi největší ztráta.