1:5
(0:2, 0:1, 1:2)

Mladší dorost rozstřílel Kometu

28.02.2016 / Dominik Vaněk

V neděli odcestoval mladší dorost do Brna, kde se v rámci 18. kola skupině o udržení utkali s domácí Kometou. Dukla měla výborný start do utkání, když byla od prvních minut aktivnějším týmem na ledě a v 15. minutě vstřelil dvě branky Tomáš Vala. Jihlava pokračovala po celý zápas v časté střelbě a odměnou jí za to byl vypracovaný náskok 0:5. V poslední minutě už jen domácí stačili snížit a Jihlava si tak připsala další tři body. Velkou míru na úspěchu Dukly měl Tomáš vala, kterému se podařilo vstřelit hattrick. Dukla tak zvítězila nad Kometou 5:1.
28.02.2016 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 36. kolo

HC Kometa Brno

Kašpar - Masár, Sedláček, Vězník, Vašíček, Gloz, David, Sedláček - Čajkovič, Novák, Kučeřík, Kudrna, Hubáček, Svoboda, Vašíček, Kunc, Lašák
1

HC Dukla Jihlava

Chaloupek - Piskač, Barák, Zadina, Juda, Trávník, Brož, Rašín - Brož, Vala, Zadražil, Úlovec, Kardoš, Najman, Filip
5
Branky a nahrávky: 59. Čajkovič (Kučeřík) – 15. Vala (Kardoš), 15. Vala (Juda, Úlovec), 23. Vala, 44. Kardoš (Piskač), 56. Brož. Rozhodčí: Slavka - Maloušek, Maťašovský. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 24:43. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

Průběh utkání

Domácí vstoupili do zápasu utkání jednoznačně aktivněji. Byli si vědomi svého postavení v tabulce a dělali vše pro to, aby svou pozici take potvrdili. Problém byl ovšem v koncovce a tak golem bohužel neskončily šance ani Maxima Čajkoviče, ani Dominicka Vašíčka. To, co se nepodařilo domácím, vyšlo ovšem hostům. Ti netrpělivě čekali na chybu Komety, které se nakonec dočkali. V 15. minutě si, při signalizované výhodě, sjel od mantinelu do osy hřiště Tomáš Vala a přesnou ranou pod Kašparovu lapačku otevřel skóre utkání. Domácí se ani nestihli rozkoukat po obdržené brance a už museli vytahovat puk ze sítě znovu. Ještě v té same minutě překonal Tomáš Vala Kašpara podruhé. Do šaten se tak šlo porvé, navzdory předváděné hře, za stavu 0:2 pro domácí.

Do druhé třetiny vstoupili hráči Jihlavy o poznání aktivněji. Přidali na pohybu a rázem jich bylo plné hřiště. Kometa s nimi, bohužel, nedokázala dostatečně držet krok a znovu inkasovala. Ve 23. minutě neuhlídala skvěle hrajícího Tomáše Valu, který neprodleně po skončení jihlavského oslabení zkompletoval svůj hattrick. Domácí až do konce třetiny nenašli na jeho řádění odpověď a ve třetí části tak museli stahovat už tříbrankový náskok.

Jenže to se jim nedařilo, Dukla dobře bránila a Kometa se uchýlila pouze k nahazovaným pukům, které nebyl pro svěřence trenéra Svobody problém sbírat a vracet zpět do obranného pásma Brňanů. Ke vší smůle se pak hosům podařilo vsítit další branky. Nejprve se Prosadil Jindřich Kardoš, který tečoval Piskačovo nahození od modré čáry a pět minut před koncem zařídil pátou branku Dukly Vítězslav Brož, když si sjel ze středního pásma mezi kruhy a naposled propálil Kašpara. Za domácí už pouze kosmeticky v poslední minutě snížel Maxim Čajkovič. Domácí tak po sérii čtyř výher vyšli tentokrát bodově naprázdno.

Ohlasy trenérů

David Pazourek: Dnes nás soupeř přebruslil, měl daleko větší nasazení. My jsme nebyli celý zápas schopní se dostat do tempa. Po sérii výher, kterou jsme měli nám dnešní zápas nevyšel. Chyběly nám základní věci a toto utkání se odvíjelo hlavně od nasazení. Jihlava byla živější a to se projevilo i na skóre.

Petr Svoboda: Myslím, že kluci dnes odehráli dobrý zápas. Náš gólman velice dobře zachytal a kluci si zápas užili. Hráli jsme ve velké pohodě zaslouženě bereme všechny body.