1:3
(0:0, 1:2, 0:1)

Mladší dorost v posledním zápase sezony vyhrál v Brodě

06.03.2016 / Richard Wagner

V posledním kole D-nadstavby extraligy mladšího dorostu mezi Havlíčkovým Brodem a Duklou již o posuny v tabulce nešlo. Domácí byli dlouho dopředu odsouzeni k sestupu, Jihlava naopak na play-off dosáhnout nemohla. Brodští se ujali před polovinou zápasu vedení, jenže Jihlava díky Tomáši Valovi rychle vyrovnala a před druhou přestávkou vstřelil nakonec vítězný gól Adam Najman, který pojistil tři body pro Duklu jediným gólem třetí třetiny. Hráči z Kotliny se tak loučí s extraligou, Jihlava končí skupinu na konečném třetím místě.
06.03.2016 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 38. kolo

BK Havlíčkův Brod

Arbelovský – Krejčí, Dvořák, Adam, Zvěřina, Horák, Škareda, Smolko, Křišta – Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Rybáček, Krajíček, Dudek, Kyncl.
1

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Barák, Rusňák, Juda, Trávník, Mareček, Marek – Brož, Vala, Zadražil, Úlovec, Musil, Kardoš, Najman, Filip.
3
Branky a nahrávky: 26. Cachnín (Tecl, Kohout) – 28. Vala (Filip, Najman), 39. Úlovec (Musil, Juda), 47. Najman (Filip). Rozhodčí: Barek - Huryta, Tasch. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 25:34. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Průběh utkání

První třetina byla vyrovnaná. Hned zkraje se mohl prosadit exbrodský Vala, ale výborným zákrokem mu radost zkazil Arbelovský. Poté se několikrát zapotil také Chaloupek, ale ke konci třetiny musel tasit zákroky gólman Bruslařů. To zapříčinilo, že po první periodě se šlo do kabin za bezbrankového stavu, zato však měli Havlíčkobrodští k dispozici přesilovku. A tu na startu prostřední části málem i přetavili v gól. Jenže hned tři dorážky na brankovišti zázračně počapal Chaloupek.

V šestadvacáté minutě, pár vteřin po skončení přesilové hry, se povedlo Bruslařům otevřít skóre. Po výborné kombinaci a kolotoči před jihlavskou klecí zakončoval z brankoviště do odkryté klece Richard Cachnín. Dukla si nedala s odpovědí příliš na čas. Dvě a půl minuty po brodské trefě byl Najmanem z pravého rohu pásma poslán kotouč křižně na hokejku Tomáše Valy, jehož dělovka na zadní tyč zaplula přesně za marně se přesouvajícího brankáře domácího mužstva.

Pět minut před koncem třetí části nejprve Krajíčkovo tečované nahození skončilo na tyči, záhy Dukla vyvinula tlak, který zakončil Jan Úlovec výbornou střelou pod horní tyč. Dukla měla na hokejce vedení, proto začala třetí část spíše z defenzivy. I tak se ale dokázala prosadit ještě jednou, když z pravé strany najel před gólmana Adam Najman, jehož nahrávku na Kardoše si srazil jeden z beků do sítě. Domácí se pak snažili o srovnání, několik tutovek pochytal Chaloupek. Bruslařům nevyšlo ani power-play, v ní navíc málem sami inkasovali.

Podrobnou reportáž z celého duelu naleznete ZDE

Ohlasy trenérů

Petr Jansík (BK Havlíčkův Brod): Mrzí nás prohra, rozhodlo o ní neproměňování šancí. Mrzí nás to, protože Jihlava je jediná z této skupiny o udržení, kterou jsme nedokázali porazit. I když jsme s ní hráli celkem vyrovnaně, tak jsme to prostě neprolomili. Jihlavský brankář pro nás byl dnes nepřekonatelný. Klukům jinak nemůžeme moc co vytknout, protože za poslední měsíc se zvedli a uhráli jsme pár vítězství. Škoda, že se nehraje ještě jedno kolo, třeba bychom ještě něco vymysleli.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Dnes to byl z obou stran hodně ubojovaný výkon. Brod nám toho moc nedovolil. Vyhráli jsme díky skvělému výkonu našeho gólmana, který nás dnes opravdu hodně podržel a chytil tam spoustu šancí. Jenom díky němu jsme dnes mohli vyhrát 3:1.