7:1
(3:1, 2:0, 2:0)

09.01.2016 / Ondřej Terber

09.01.2016 12:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Huňáček, P. Slabý, Vála, Srnský, Stark, Mareš, Krtek – Oščádal, Mejzlík, Strnad – Jindra, Heinrich, Čermák – Berka, Kadleček, Hrbatý – J. Slabý, Vrátný
7

Banes Motor České Budějovice

Hauser (33. Němec) – Kubeš, Škola, Dudáček, Hadžič, Dosek, Doktor, Rákosník – Rolínek, Káník, Bláha – Sigmund, Kondelík, Matys – Tejko, Toman, Kašper – Kaisler, Pánek, Pospíšil
1
Branky a nahrávky: 14. Strnad (Oščádal), 16. Huňáček (Oščádal, Mejzlík), 18. Huňáček (Strnad, P. Slabý), 22. Oščádal (Strnad), 33. Huňáček, 44. Oščádal (Mejzlík), 50. Berka (Hrbatý, Mejzlík) – 5. Toman (Kubeš, Káník). Rozhodčí: Pilný – Kis, Klouda. Vyloučení: 3:5, navíc Kondelík a člen realizačního týmu (oba CEB) do konce utkání. Využití: 6:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 46:32. Průběh utkání: 0:1, 7:1.

Průběh utkání

Do utkání měli lepší vstup České Budějovice. V 5. minutě totiž otevřel skóre Matěj Toman, který prokázal na brankovišti největší přehled a dorazil volný kotouč do brány. To však bylo v podání Motoru vše a poté úřadovali jen hráči Dukly. Klíčový moment zápasu nastal ve 14. minutě utkání, když budějovický Kondelík vrazil domácího Strnada na hrazení a dostal za to 5 minut + do konce utkání. Během pětiminutové přesilové hry se dokázali hráči Dukly prosadit hned třikrát. Nejprve vyrovnal Milan Strnad, když usměrnil nahozený kotouč do brány. O minutu později bylo pro Jihlavu ještě veseleji. Tentokrát zaznamenal svoji trefu Stanislav Huňáček, který po krásné kombinaci dorazil puk do brány. Za dvě minuty už slavil Stanislav Huňáček svůj druhý gól, když prokázal největší přehled na brankovišti. V závěru třetiny mohli hosté ještě snížit po přečíslení 2 na 1, ovšem domácí gólman je vychytal.

Ve druhé třetině měli lepší vstup domácí, kteří přidali další branku . Vladimír Oščádal využil další přesilovou hru Dukly. O minutu později se radovali hokejisté Motoru, ale branka nebyla uznána pro vysokou hůl. Ve 33. minutě vstřelil Stanislav Huňáček dokonce hattrick, když i na potřetí dal gól z přesilové hry. Po zbytek třetiny se hrál už jen spíše bojovný hokej bez minimum šancí a tak se šlo do kabin s jasným náskokem Jihlavy.

Třetí třetina nenabídla příliš hokejových okamžiků, spíš se stále přerušovalo a nebylo k vidění příliš šancí. Důkazem toho bylo i vykázání hostujícího trenéra ze střídačky ve 43. minutě. O minutu později přidala Dukla další přesilovkovou trefu, když se již po druhé trefil Vladimír Oščádal. Poslední gól utkání padl v 50. minutě, když sedmý gól Dukly zaznamenal Josef Berka. Nic zvláštního už se do konce zápasu nestalo a tak Jihlava porazila Motor 7:1.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dnešní utkání pro nás dopadlo velice dobře a určitě velká spokojenost. Především se nám začalo dařit v přesilovkách. Dnes šest gólů z přesilovek a doufejme, že nám to vydrží co nejdéle.