7:2
(3:1, 1:0, 3:1)

15.01.2016 / Ondřej Terber

15.01.2016 15:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Huňáček, P. Slabý, Vála, Srnský, Stark, Mareš, Krtek, Havelka – Oščádal, Mejzlík, Strnad – Jindra, Heinrich, Čermák – Berka, Adam, Hrbatý – Kadleček, Vrátný
7

VHK ROBE Vsetín

Sachr (10. Huzlík) – Weintritt, Augustin, Richter, Mikulenčák, Pařízek, Krůžela, Kollár – Kovář, M. Weintritt, Dubnický – Půček, Čechmánek, Wolf – Matiaško, Dostál, Vilém – Hrňa
2
Branky a nahrávky: 2. Heinrich (Čermák), 7. Strnad (Slabý P.), 10. Strnad (Kadleček), 27. Berka (Srnský, Kořenář), 52. Strnad (Mejzlík), 56. Jindra (Heinrich), 59. Kadleček (Mejzlík, Havelka) – 16. J. Weintritt (Augustin, Kovář), 49. Kovář. Rozhodčí: Pokorný – Polák, Rampír. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Střely na branku: 43:13. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 7:2.

Průběh utkání

Dukla měla bleskový vstup do utkání a to, když se již po pár vteřinách hry trefil Heinrich Aleš, který si sjel před bránu soupeře a dokázal využít volný prostor na brankovišti. Jihlava pokračovala i nadále aktivní hrou směrem dopředu a odměnou jí byl další gól v 7. minutě. Strnad Milan vyzkoušel své štěstí, když vypálil z mezikruží. Jeho ránu v první chvíli hostující brankář zachytil, ovšem za malou chvíli už mu puk vypadl z náručí a domácí hráč už tak měl lehkou práci dopravit puk do sítě. O další tři minuty později vedla Jihlava dokonce o tři góly. Již podruhé v utkání se prosadil Strnad Milan, který si pohrál s gólmanem Sachrem a zavěsil pod horní tyč. Ke konci první části hry šla Dukla do tří a Vsetín trestal, když početní výhodu proměnil Weintritt Jiří. To bylo do přestávky vše a do kabin se tak šlo s dvoubrankovým vedením Dukly.

To druhá třetina už nenabídla tolik branek, jako tomu bylo v předešlé třetině. Ve 24. minutě mohla Jihlava přidat čtvrtou trefu v zápase, když si vypracoval dvě slibné šance Aleš Heinrich. Nejprve jeho rána z bezprostřední blízkosti lízla břevno Huzlíkovi brány a poté, když objel branku nedokázal dotlačit kotouč do odkryté branky. Neproměněná šance nemusela Duklu dlouho mrzet. O chvíli později vstřelil čtvrtou branku Dukly Berka Josef, který po rychlé kombinaci dorazil kotouč do brány. V polovině zápasu jela Dukla v přečíslení 3 na 1, ovšem při této akci se zaskvěl brankář Huzlík. Po zbytek třetiny se nic závažného nestalo a tak mohla jít Dukla do kabin spokojená.

V závěrečné třetině Dukla hrála příliš pasivně a trestem pro ní byl gól ve 49. minutě utkání, když Kovář David obral soupeře o puk a poté prostřelil Kořenáře v bráně. Inkasovaný gól Duklu probudil a vzápětí rychle odpověděla. Strnad Milan překonal Huzlíka již po třetí v zápase a zkompletoval tak hattrick. Další gól domácích vstřelil v 56. minutě Jindra Lukáš a o vítězi už nikdo nepochyboval. Když už se zdálo, že utkání dohraje bez větších změn, tak Duklu přidala definitivní hřebíček do rakve. Z bezprostřední blízkosti se prosadil Kadleček Slavomír. Dukla tak rozstřílela svého soka 7:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Weintritt (VHK Vsetín): K dnešnímu utkání můžu říct jen to, že jsem zklamaný z výkonu první pětky. Když jsme snížili na 4:2 a byli jsme v zápase, tak první lajna dostala dva góly. Jsou to chlapci, kteří by nás měli držet, a dnešní zápas vlastně zařídili.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): My jsme si dali pro tento týden jasný cíl - udělat šest bodů. Půlka práce je hotová. Jsme spokojení, ale máme i výtky k hráčům. Prvních patnáct minut poslední třetiny bylo absolutně odchozených. Opakuje se to už po několikáté a být tady soupeř, který bude mít více štěstí nebo bude více hokejovější, tak nás potrestá. V tomto směru ukazujeme zdvižený ukazovák směrem k hráčům.