3:2
(1:0, 1:2, 1:0)

16.01.2016 / Ondřej Terber

16.01.2016 12:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Juda – Huňáček, P. Slabý, Vála, Srnský, Stark, Mareš, Krtek, Havelka – Jindra, Heinrich, Vrátný – Oščádal, Adam, Strnad – Berka, Kadleček, Hrbatý
3

AZ Heimstaden Havířov

Sonnek – Srníček, Mrowiec, Adámek, Ševeček, Szturc – Pecka, Pawliczek, Raček – Lenomar, Rzekanowski, Aulehla – Piš, Strakoš, Bambula
2
Branky a nahrávky: 15. Srnský (Jindra, Heinrich), 21. Jindra (Vála), 44. Heinrich (Vrátný, Jindra) – 29. Lenomar (Piš, Pecka), 36. Srníček (Lenomar, Strakoš). Rozhodčí: Čech – Reich, Horký. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 24:41. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

První větší šanci zápasu měla Jihlava, když Oščádal nedokázal z bezprostřední blízkosti překonat brankáře Sonnka. Dlouho se zdálo, že gól v prvním dějství už nepadne, protože šance si ani jeden týmů nevytvářel. Nakonec se v 15. minutě utkání prosadil jihlavský Srnský Vladimír, který vyslal ránu k tyči a Dukla tak vedla o jednu branku. O dvě minuty později měla Dukla další gólovou šanci, když se tentokrát dostal Lukáš Jindra až před Sonnka, ovšem trefil pouze levou tyč brány. Po zbytek třetiny si ani jeden z týmů nevytvořil větší šanci na ohrožení branky a tak se šlo do kabin s jednogólovým náskokem pro Jihlavu.

Do druhého dějství vstoupila Dukla výtečně, když se již po osmatřiceti vteřinách hry trefil Jindra Lukáš, který dorazil volný kotouč na brankovišti. V následujících minutách zápasu hrála Dukla poněkud pasivně, ovšem byla to stále Jihlava, která si vytvářela šance. Ve 24. minutě měla Jihlava přečíslení 2 na 1, když Srnský zakončoval akci do připravené lapačky Sonnka. Havířov zlepšil ve druhé třetině pohyb a odměnou mu byl snižující gól. Lenomar Pavel využil nedůrazu před bránou Dukly a snížil. O pár minut později měl Havířov přesilovou hru a tu ihned zužitkoval, když se trefil Srníček Patrik. O všem tak musela rozhodnout závěrečná třetina.

Ve třetí třetině se nejprve oba týmy spíše oťukávali, ale ve 44. minutě už Dukla strhla vedení na svoji stranu, když se nadvakrát trefil Heinrich Aleš. Kolem 50. minuty se cinkalo u brankářů jako o život. Nejprve měla štěstí Jihlava a poté po střele Heinricha zase Havířov. V posledních vteřinách zápasu hosté odvolali brankáře, ale i přes velký nápor nedokázali vyrovnat. Dukla tak porazila Havířov 3:2.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dneska jsme vydřeli tři body. Havířov hrál velice dobře na to, že měl mladý tým a hrál s úžasným nasazením a výborně do obrany. Nám se dnes nedařily přesilové hry, které jsme měli snad čtyři v první třetině. Jsme nesmírně rádi za tři body, i když výkon nebyl ideální, ale historie se na výsledek neptá a body se počítají.

Martin Janeček (HC AZ Havířov 2010): My jsme dnes přijeli hodně omlazené a v rozbité sestavě. Musím dneska před kluky smeknout, protože my jsme dneska odevzdali strašně bojovné utkání a škoda, že jsme z toho neurvali nějaký bodík. Musím ale kluky pochválit.