2:6
(0:1, 0:3, 2:2)

24.02.2016 / Filip Kortus

24.02.2016 13:00, NOEN extraliga staršího dorostu - 40. kolo

Banes Motor České Budějovice

Hauser – Hadžič, Dosek, Dvořák. Dudáček, Rákosník, Kubeš – Rolínek, Káník, Kašper, Tejko, Kondelík, Matys, Kaisler, Sigmund, Bláha, Pánek, Pospíšil
2

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Váňa, Huňáček, Mareš, Vrátný, Trávník, Stark – Mejzlík, Heinrich, Oščadál, Čermák, Adam, Jindra, Hrbatý, Kadleček, Berka, J. Slabý.
6
Branky a nahrávky: 47. Bláha (Tejko, Kondelík), 59. Tejko (Rákosník, Kondelík) – 7. Mejzlík (Oščádal, Huňáček), 31. Heinrich (Mejzlík, Oščádal), 37. Mareš (Jindra), 38. Hrbatý (Berka, Trávník), 54. J. Slabý (Heinrich, Oščádal), 60. Berka (Váňa). Rozhodčí: Sýkora – Oudes, Šimán. Vyloučení: 5:7, navíc Mejzlík a Čermák (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 27:57. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 2:5, 2:6.

Průběh utkání

Dohrávku 12. kola nadstavby nezačal starší dorost špatně. Dostával se do koncovky častěji, Jihlava neměla moc co nabídnout. Až přišla sedmá minuta. Při jednom střídání se nechali Hadžič a Kašper vyloučit na dvě minuty a Dukle se naskytla velká možnost otevřít skóre utkání. Přesně půl minuty trvalo Dukle, než dvojnásobnou početní výhodu využila. Prosadil se nejproduktivnější hráč hostů Tomáš Mejzlík - 0:1. Hned několik šancí měli Budějovičtí na vyrovnání. V největších selhali Sigmund a Tejko.

Ve druhé třetině to byla lekce z produktivity od Jihlavských. Budějovičtí pálili šance, co to šlo, soupeř naopak velice snadno skóroval. Zákrok dne a možná i celé soutěže předvedl hostující Šťastný. Matys zakončoval do prázdné branky a Šťastný leč byl zády, skokem mu ve skórování zabránil. Druhá branka hostů přišla po polovině utkání. Rychlou kombinaci zakončil Aleš Heinrich - 0:2. V závěru třetiny Dukla skórovala ještě dvakrát a výrazně se přiblížila ke třem bodům. Nejprve se tečovanou střelou prosadil Lukáš Mareš - 0:3. Účet druhé dvacetiminutovky završil Adam Hrbatý - 0:4.

Že Jihočechům není v utkání s Jihlavou přáno, dokázal úvod třetí třetiny. Po buly nastřelil Kondelík břevno, v přesilovce rozezvonil Bláha tyč. A právě Michal Bláha zlomil Šťastného neprůstřelnost a ve 47. minutě vybojoval pro domácí první branku – 1:4. Pátou branku do sítě Motoru přidal Jiří Slabý - 1:5. S odpovědí přispěchal Miroslav Tejko - 2:5. Končenou úpravu skóre udělal poslední brankou v utkání Josef Berka - 2:6.