14:1
(1:0, 4:1, 9:0)

Starší žáci si na závěr hladce poradili s Chocní

19.03.2016 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 19. března hostili starší žáci B celek Chocně. Domácí vedli po první třetině jen o jednu branku. Ve druhé části mladíci Dukly zabrali a vedli 5:1. Střelecký koncert přišel v poslední třetině, kdy vstřelili Jihlavané děvět branek a zvítězili vysoko 14:1 a stejně jako jejich mladší kolegové obsadili první pozici. Čtyři branky vstřelil Daniel Pavelec.
19.03.2016, Liga starších žáků "B" - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Pavlas – Vranka, J. Novák, Kratochvíl, Pokorný, Štoll, J. Buzek - Melenovský, Mlejnek, Pavelec – Štorek, Polodna, Michalčuk – Sedlák, Broža, Zdarsa
14

HC Choceň

1
Branky a nahrávky Jihlavy: 14. Melenovský (Kratochvíl), 24. Pavelec (Melenovský), 35. Michalčuk (Štorek), 35. Pavelec (Vranka), 39. Broža, 47. Vranka, 49. Pavelec (Melenovský), 51. Mlejnek (Sedlák), 52. Michalčuk (Kratochvíl), 52. Mlejnek, 57. Pokorný, 58. Broža, 58. Pavelec (Melenovský), 60. Štorek (Štoll). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.

Průběh utkání

Pohár pro vítěze ligy přebírá kapitán Marek Melenovský ml.

V úvodu utkání nám vázla kombinace, kluci se chtěli až zbytečně moc prosazovat individuálně. Od druhé třetiny nastoupilo úplně jiné mužstvo, kde všichni táhli za jeden provaz, pomáhali si a zastupovali se v obraně, puk si dávali včas i přesně a bavili se hokejem. Skóre je pro soupeře možná až moc kruté, jelikož rovných sedm branek jsme vstřelili v posledních deseti minutách, nicméně kluci zaslouží pochvalu a uznání za výkon v tomto posledním utkání sezony. Tu jsme nakonec zakončili stejně jako mladší kolegové na první pozici. Naší velkou silou byla vyrovnanost týmu, kde i přesto, že pět hráčů ročníku 2003 hrálo celou sezónu za SŽA, tak jsme disponovali kvalitou a téměř v každém utkání podalo několik hráčů dobrý výkon. Mohli jsme se opřít o všechny tři formace, výkon nestál pouze na jednom či dvou hráčích, tím pádem jsme zaslouženě odešli za celý rok pouze dvakrát poraženi a to v obou případech těsně o jeden gól. Kluky i přes začínající pubertu byla radost trénovat, jelikož měli vždy velkou chuť a nasazení při tréninku bylo skvělé! Velice si cením i úspěchu v další soutěži, které jsme se zúčastnili – Hockey tour 2003. Kde se formou turnajů utkávala ve čtyřech skupinách šestnácka nejlepších týmů ročníku 2003 České republiky. V této soutěži jsme obsadili pátou pozici, čímž jsme se probojovali do závěrečného turnaje osmi nejlepších týmů a jako vrchol sezóny nás čeká toto neoficiální mistrovství republiky. Už jen to, dostat mezi konkurenci týmů jako jsou Vítkovice, Hradec Králové, Karlovy Vary, Plzeň apod., přitom za sebou nechat týmy Sparty Praha, Zlína, Liberce a dalších, je pro kluky velká odměna a motivace do další tvrdé práce. Věřím, že závěrečný turnaj bude třešnička na dortu letošní sezóny a že si jej kluci užijí, stejně jako právě skončený soutěžní ročník," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Horní řada zleva: trenér Tomáš Dzurik, Václav Vranka, Ondřej Broža, Dominik Mlejnek, Petr Pokorný, Jiří Kratochvíl, Martin Štoll, David Polodna, Jan Buzek, sekretář ČSLH kraje Vysočina Ing. Antonín Micka, Denis Štorek, vedoucí Patrik Bakus
Dolní řada: Marek Melenovský ml., David Michalčuk, Daniel Pavelec, Marek Pavlas, Šimon Zdarsa, Šimon Sedlák