1:3
(0:1, 1:1, 0:1)

Kadaň letos Dukle svědčí

23.11.2002 / Eva

Dukla Jihlava cestovala ve 20. kole první hokejové ligy do Kadaně a zpět na Vysočinu se vracela bohatší o tři body. Na severu Čech totiž dokázala vyhrát 3:1 a před svými dvěma regionálními pronásledovateli si tak díky posledním třem povedeným zápasům vybudovala už poměrně slušný bodový náskok.
23.11.2002, 1. liga ČR - 20. kolo

SK Trhači Kadaň

Damašek - Jelínek, Pozník, Hlavatý, Tuma, Kříž, Klaus, Ambrož, Pscheidt - Appel, Pištej, Kaše - Polanský, Kuchler, Kreuzmann - Kajer, Sedlák, Derfler - Podstavek, Ibl, Fořt
1

HC Dukla Jihlava

Suchan - Duben, Ficenc, Staněk, Vrábel, Morava, Malena - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Adamčík, Mareš, Jantovský - Cmunt, Kaňkovský, Zdráhal - Říha, Altrichter, Čachotský
3
Branky: 22. Kříž (Kreuzmann, Polanský) - 4. Cmunt (Zdráhal, Kaňkovský), 35. Malena (Ficenc, Kaňkovský), 60. Mareš (Morava). Rozhodčí: Florian - Mašek, Štych. Vyloučení: 2:7, navíc Kreuzmann, Jelínek (oba Kadaň) na 10 minut. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 860. Střely na branku: 27:32.

Hráč zápasu: Jaroslav Suchan ( Jihlava )

Průběh utkání

Hned od úvodního vhazování se hrál na kadaňském zimním stadionu útočný hokej a necelá tisícovka diváků si na nezáživnou podívanou rozhodně stěžovat nemohla. Nejprve se v domácím obranném pásmu usadila první jihlavská formace, ale gól z tlaku vytěžit nedokázala. O chvíli později pak přešel puk brankovou čáru na druhé straně, jeden z domácích hokejistů ho tam ovšem poslal basebalovým způsobem a hlavní sudí proto nemohl gól uznat. Na konci 4. minuty předvedl učebnicové zakončení šance Marek Cmunt. Zaměřil přesně levý horní růžek Damaškovy branky a pavouci se stěhovali pryč společně s nulou na kontě domácího gólmana. 0:1. Vyrovnání na holi měl v 7. minutě kadaňský Kuchler, na jeho pokusu si však smlsla Suchanova lapačka. A jelikož naprosto stejně dopadla také o pár vteřin později šance Kříže, vstupovala Dukla do druhé části s jednogólovým náskokem.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky dohrávali domácí přesilovku z konce předchozí třetiny a těsně poté, co se vyloučený Roman Hlouch vrátil na ledovou plochu, se Kadani podařilo vyrovnat. Na modré se napřáhl Ondřej Kříž a puk si skrz hradbu těl našel cestu až do sítě. 1:1. Ve 29. minutě bylo jihlavskému gólmanovi znovu pořádné horko. Na jediného obránce se totiž řítila dvojice Podstavek – Ibl, ale druhý jmenovaný naštěstí poloodkrytou branku minul. V polovině 35. minuty fauloval domácí Jelínek a výhodu přesilové hry tak měla tentokrát Dukla. Kadaňský obránce se ještě ani nestačil na trestné lavici posadit a už se vracel zpátky. O jeho předčasný návrat na hrací plochu se postaral Rostislav Malena, který prodloužil Ficencovu střelu od modré. 1:2

V posledním dějství se Severočeši všemožně snažili o vyrovnání, jenže Jaroslav Suchan v jihlavské brance byl proti. Kadaňští střelci z něj byli hodně zoufalí především ve 48. minutě, kdy si svůj druhý dvouminutový trest v utkání odpykával Roman Hlouch. Ani Kříž, ani Appel nedokázali svoje šance proměnit a Dukla tak v ruce stále držela tři body. Podruhé za sebou si však neodpustila infarktový závěr! Minutu před koncem se před Suchanem objevil osamocený Kříž, ale podobné krajní situace zvládá jihlavský gólman s bravurou. Pár vteřin na to vystavil definitivní potvrzení na tři body gólem do opuštěné kadaňské klece Jaroslav Mareš a Dukla tedy i třetí zápas v řadě dotáhla do vítězného konce.

Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda ( Kadaň ): „ Dukla je hodně kvalitní mužstvo a proti takovému se hraje velmi těžko. Byl to rychlý zápas, ve kterém jsme se až do konce rvali alespoň o bod. Bohužel se nám to nepodařilo, přestože jsme si v poslední části vytvořili velký tlak. Stalo se nám to letos s Duklou vlastně už podruhé."

Jiří Režnar ( Jihlava ): „ Ty body, co tady dnes kluci vyválčili, jsme potřebovali jako sůl a jsme za ně pochopitelně moc rádi. Celý zápas, snad kromě deseti minut ve druhé části, kluci plnili to co jsme po nich chtěli a hráli opravdu parádně."