6:1
(1:1, 4:0, 1:0)

20.10.2016 / Václav Petrů

20.10.2016 16:30, NOEN extraliga staršího dorostu - 15. kolo

HC Kometa Brno

Holík – Krejčí, Věžník, Jurnečka, Kučeřík, Kučera, Jeřábek, Gloz – Süss, Svoboda, Minárik – Střondala, Krejčí, Matula – Novák, Frydrych, Zajíček – Kunc, Plášek, Kadlic
6

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Mareš, Veleba, Marek, Vála, Havelka, Vrátný – Daňhel, Kadleček, Jindra – Úlovec, Musil, Adam – Vala, Hrbatý, Filip – Slabý
1
Branky a nahrávky: 16. Jurnečka (Süss), 23. Matula (Krejčí, Jeřábek), 27. Minárik (Kadlic), 34. Svoboda (Střondala, Jeřábek), 36. Plášek (Střondala, Kučera), 56. Matula (Süss, Krejčí) – 6. Slabý (Vala). Rozhodčí: Kika – Čelechovský, Otáhal. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 0:1, 6:1.

Průběh utkání

Úvod utkání vyšel lépe hostům z Vysočiny. Na konci šesté minuty otevřel skóre utkání Jiří Slabý. Domácí poté převzali útočnou iniciativu a ještě v první části se dočkali vyrovnání. Těsně po konci první přesilové hry se v 16. minutě prosadil díky důrazu na brankovišti Tomáš Jurnečka.

Druhá třetina se nesla jednoznačném duchu, domácí Kometa strhla utkání jasně na svou stranu. Vše započal ve 23. minutě Jan Matula, který v početní výhodě napřáhl a překonal jihlavského brankáře Šťastného. Nedlouho poté, se domácí dostali do trháku. Kadlic přihrál najíždějícímu Marku Minárikovi, který našel skulinu mezi paží a tělem Šťastného. Domácí poté přečkali nepříjemnou přesilovou hru soupeře a za odměnu poté odskočili Jihlavě na rozdíl třech branek. Matěj Svoboda se šikovně proháčkoval do zajímavé šance, kterou beze zbytku využil, když svou kvalitní střelou poslal kotouč do šibenice brány Šťastného. Domácí byli v trháku, který ztvrdili ještě jedním přesným zásahem. Šťastného překonal Karel Plášek.

Ve třetí třetině se utkání spíše dohrávalo. Závěr zápasu zpříjemnil vítězné Kometě v 56. minutě svým druhým gólem v utkání Jan Matula. Starší dorostenci Komety tak triumfovali nad Jihlavou v poměru 6:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Mífek (Kometa Brno): Věděli jsme o soupeři, že je v dobré formě, když vyhrál posledních šest zápasů. Jihlava hraje poctivý hokej, hrají do těla. Kluky jsme na to nějakým způsobem připravili. Až na tu první třetinu jsme byli lepší. Soupeře jsme přestříleli, dokázali jsme využít přesilové hry, hráčům děkuji za předvedený výkon.

Štěpán Moravec (Dukla Jihlava): Měli jsme dobrý vstup do utkání. Dostali jsme se do vedení, což nás uklidnilo, Kometa to dokázala díky nasazení otočit. Za stavu 1:2 a 1:3 jsme tam měli nějaké šance, ale škoda, že nám tam nic nespadlo. Potom jsme dostali gól a přestali hrát. Hlavní problém byl v útočné fázi, když jsme měli v první třetině pět střel, ve druhé taky. Deset střel za dvě třetiny je strašně málo na to, abychom s tím utkáním něco mohli udělat. Domácí hráli jednoduše, do brány. My jsme hledali pořád nějaké složité kombinace. Z toho jsme dali jenom jeden gól a za stavu 1:4 už se hrálo hodně těžce.