4:0
(2:0, 2:0, 0:0)

Nezdařená odveta

30.11.2002 / Mesk

Na Horáckém zimním stadiónu dnes měli diváci, kterých si do ochozů našlo cestu téměř 3 tisíce, možnost sledovat derby mezi Jihlavou a Ždárem nad Sázavou. V prvním letošním střetnutí obou soupeřů Senátoři prohráli na svém ledě 2:4 a tak dnes chystali Dukle odvetu. Ta se jim však ani tentokrát příliš nepovedla...
30.11.2002 17:30, 1. liga ČR - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Duben, Ficenc, Staněk, Vrábel, Morava, Malena - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Adamčík, Mareš, Jantovský - Cmunt, Kaňkovský, Zdráhal - Říha, Altrichter, Čachotský
4

SKLH Žďár nad Sázavou

Slávik (25. Němec) - Suchý, David, Adam, Bizoň, Kališ, Bednárek, Urbanec, Srnský - Hodek, Kučera, Kocar - Nohel, Vavroch, Mráz - Kočara, Sobotka, Navrátil - Pelán, Prachař, Drábek
0
Branky: 2. Bakus (Kaňkovský), 8. Hlouch (Ficenc, Bakus), 25. Zdráhal (Kaňkovský), 28. Bakus (Kaňkovský, Ficenc). Rozhodčí: Hodek - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 6:7, navíc Bednárek (Ždár) na 10 minut. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 2980. Střely na branku: 37:23.

Hráč zápasu: Jaroslav Suchan (Jihlava)

Průběh utkání

Do utkání vstoupila Dukla s velkým nasazením, což se projevilo už v první minutě, kdy Marešovu šanci zastavil nedovoleným zákrokem hostující Mráz. Jihlavská přesilovková formace si vypracovala řadu šancí, která vyvrcholila v čase 1:57, když Kaňkovský našel před brankou volného Bakuse, který si s brankářem Slávikem v pohodě poradil, 1:0. Hráči Žďáru se i nadále nedovedli bránit útokům Dukly jinak než nedovolenými zákroky, z čehož pramenily šance Jihlavy. Vrábelovu střelu od modré čáry a následou dorážku však Slávik za svá záda nepustil. V 8. minutě už na další útok domácích nestačil. Hlouch si pohrál s obranou Žďáru a střelou nad vyrážečku nedal Slávikovi šanci, 2:0. V druhé polovině první třetiny se do několika šancí dostali i hosté, ale ani David, ani exjihlavský Hodek na Suchana nevyzráli, a tak se do kabin šlo za stavu 2:0.

I v druhé části měla víc ze hry domácí Dukla, což v 25. minutě potvrdil Pavel Zdráhal. Kaňkovský vyhrál vhazování a na Zdráhalovu střelu Slávik nestačil, 3:0. Brankáři hostí tři branky stačily, takže přenechal své místo v brance náhradníkovi Martinu Němcovi. Ten si ale také vytrpěl své. Při vyloučení Kučery našel Kaňkovský volného Bakuse, který do odkryté klece v pohodě skóroval, 4:0. Dukla, jakoby uspokojená vysokým vedením, na chvíli polevila. Hráči Žďáru toho ale nevyužili. Suchan postupně vychytal šance Hodka, Vavrocha i Urbance, takže do třetí třetiny si Dukla držela čtyřbrankové vedení.

Třetí třetinu dohrávali hráči Ždáru asi jen z povinnosti. Po šancích Altrichtera, Bakuse, Zdráhala, Hloucha a dalších, mohli děkovat svému brankaři, který větší nárust skóre nedovolil. V poslední minutě málem připravil výborného Suchana o čisté konto Drábek. Dostal přihrávku na hůl, ale Suchan, naštestí pro Duklu, skvělým skluzem zasáhl a prodloužil tak vítěznou sérii domácích na pět zápasů.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (Žďár nad Sázavou): "Po celé utkání byli domácí lepším mužstvem, jejich hra byla lepší než ta naše, my jsme se k ničemu moc nedostali. Myslím si, že ty góly v úvodu utkání nás poznamenaly a pak už jsme neměli sílu. Za stavu 4:0 bylo to utkání už rozhodnuté. My máme své problémy a bohužel se to na naší hře teď projevuje. Tady jsme na to, abychom Duklu přehráli, neměli."

Jiří Režnar (Jihlava): "Já bych chtěl našim hráčům poděkovat, zejména za první dvě třetiny, kdy hráli podobně jako v Kadani a v Ústí. Zodpovědně jsme bránili střední pásmo a nakonec se to vyplatilo. Závěr jsme pak trošičku vypustili, ale to už je bohužel možná česká mentalita, když každá lajna v posledním střídání přestala hrát a nechala vyniknout Jardu Suchana. Ten si v posledních vteřinách vychytal svůj shutout, když zlikvidoval situaci dvou na jednoho. To bylo takové okénko, ale jinak si myslím, že ta dnešní hra měla hlavu."