4:2
(2:1, 2:1, 0:0)

Z Kladna také s prázdnou

03.12.2004 / Tadeáš Drahorád, Václav Trávníček

Už je tomu třináct zápasů, co se Dukla naposledy radovala z vítězství. Právě Kladno je posledním tříbodovým úspěchem Jihlavy. V pátečním kole otevřeli domácí brankový účet už v 1. minutě. Dukla dvakrát náskok Rabatu dotáhla, na další dva góly v polovině hry už ale nestačila... Za hosty skórovali Malena s Hlouchem.
03.12.2004 17:30, Extraliga - 28. kolo

Rytíři Kladno

Orct - Ševc, T. Kaberle, Jelínek, F. Kaberle, Špelda, P. Kasík - V. Bílek, Patera, Martin Procházka - M. Hořava, Gardoň, Klimt - Kysela, Zajíc, Horna - Martin Frolík, Kalla, Hrdina.
4

HC Dukla Jihlava

Hronek (30. Suchan) - Ficenc, Šmarda, Punčochář, Kuchyňa, Zajac, Malena, Buzek - Vostřák, Bakus, Vala - Hlouch, Padělek, Čachotský - Lubina, Altrichter, Mareš - Rytnauer, Říha, Dobrovolný.
2
Branky: 1. Martin Procházka (Patera, V. Bílek), 13. Ševc (Martin Procházka, V. Bílek), 28. Martin Procházka (T. Kaberle), 30. Hrdina (T. Kaberle, Kalla) - 11. Malena (Bakus, Vostřák), 28. Hlouch (Čachotský). Rozhodčí: Favorin (Fin.) - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2905. Střely na branku: 45:24.

Průběh utkání

Jihlava nezvládla úvod zápasu. Už po sedmadvaceti vteřinách hry slavili úspěch Kladenští, když spolupráci Bílka s Paterou zakončil pohlednou střelou Martin Procházka, 1:0. Autor prvního úspěchu domácích se mohl radovat podruhé ve třetí minutě, ale přestřelil - podobně jako obránce Tomáš Kaberle. Ten zase zblízka netrefil odkrytou jihlavskou branku. Dukla o sobě dala vědět v jedenácté minutě, kdy Jihlavští proměnili první vážnější šanci. Z trestné lavice navrátivší se Malena nejprve jen nastřelil připraveného Orcta, ale dorážku už umístil za záda kladenského gólmana, 1:1. Nerozhodný stav však neměl dlouhého trvání. Ševc při přesilovce zužitkoval Procházkovu vtipnou přihrávku a nedal Hronkovi šanci, 2:1. Trojice Patera, T. Kaberle, Procházka předvedla rychlý brejk, Hronek však před Procházkou zachránil. následně Bílek tečoval střelu Tomáše Kaberleho od modré, jihlavský brankář byl však opět připraven.

Hosté z vysočiny dostali příležitost ke srovnání na začátku druhé třetiny, ale po dobu přesilovky se před Orcta dostávali jen sporadicky. Jihlava se tak vyrovnání dočkala až v osmadvacáté minutě, kdy kotouč do kladenské branky v pádu propasíroval Hlouch. Gól na 2:2 domácí nastartoval: Po šestnácti vteřinách se po Kaberlově pasu podruhé v utkání prosadil Martin Procházka a na 4:2 zvýšil o dvě minuty později Jan Hrdina. Jeho branku, která padla po hrubé chybě hostujících obránců, musel uznat až videorozhodčí. Po čtvrtém inkasovaném gólu vystřídal Hronka v jihlavské kleci Suchan. Dukelský náhradník zvládl svoji úlohu na výbornou, do konce utkání udržel čisté konto, ikdyž při mu při šnacích Kally a Michaela Frolíka vydatně pomohla štěstěna. Kyselovu prudkou z pravého křídla střelu ztlumil na betonech jihlavský brankář Hronek, na druhé straně našel Klimt najetého Kasíka před brankou, jeho střela těsně minula Orctovu branku.

Ve třetí části už Kladno kontrolovalo hru, do vážnější šance se dostal pouze Hlouch pět minut před koncem. V závěru zápasu se ještě Dukla pokoušela o drama, ale jihlavské naděje na power play zmařil svým vyloučením minutu a půl před koncem Petr Buzek. Naopak Pavel Patera mohl zvýšit vedení, když šikovně tečoval Ševcovu střelu. Další šance hostů však končily buďto mimo branku domácích, nebo v lapačce pozorného Orcta. Strážce kladenské svatyně byl vůbec jistotou domácích. Potvrdil to i při nebezpečné jihlavské přesilovce, kdy si poradil s tvrdou sřelou Hloucha od modré, i se závarem před svojí brankou. Jihlava se tak z města oceli vrací bez bodu, na předposlední Vsetín ztrácí už čtrnáct bodů.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (Jihlava): "Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme bodovat. Bohužel o našich porážkách rozhodují individuální chyby. Na mužstvu se jistě podepisuje i psychika. Věřím, že se situace zlepší příchodem několika posil, které nám slíbilo vedení klubu."

Petr Tatíček (Kladno): "Jsem rád, že jsme vyhráli, protože Jihlava hraje nepříjemný a urputný hokej. Dobře brání střední pásmo. Jejich herní kvalita jistě neodpovídá jejich postavení v tabulce."