3:1
(2:0, 0:0, 1:1)

Třetí domácí vítězství v řadě

07.12.2002 / Mesk

Na Horáckém zimním stadiónu se dnes představilo předposlední mužstvo prvoligové tabulky, tým Berouna. Medvědi své drápky vystrčili pouze jedinkrát, ve třetí třetině, když snižovali na 1:2, zato jihlavští střelci překonali berounského gólmana Ježe třikrát a zaslouženě zvítězili 3:1 a připsali si tak třetí domácí výhru v řadě.
07.12.2002 17:30, 1. liga ČR - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Duben, Ficenc, Staněk, Vrábel, Morava, Šmarda - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Adamčík, Altrichter, Jantovský - Cmunt, Kaňkovský, Zdráhal - Čachotský, Říha
3

Medvědi Beroun 1933

Jež - Maleček, Pojkar, Grof, Filip, Fiala, Sláma - Horčička, Slížek, Křesťan - Horák, Novák, Halinský - Besser, Šinágl, Novotný
1
Branky: 4. Altrichter, 11. Vrábel (Adamčík), 56. Jantovský (Adamčík, Vrábel) - 43. Halinský (Novák). Rozhodčí: Lacina - Prchal R., Prchal T. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1620. Střely na branku: 51:22.

Hráč zápasu: Dušan Adamčík (Jihlava)

Průběh utkání

Do utkání Dukla vstoupila ve velkém nasazení, a tak se skóre měnilo již v čase 3:05. Altrichter nahodil z nulového úhlu puk na branku Ježe, který si ho srazil do sítě, 1:0. O pár minut později projel obranou hostí Bakus, ale Rytnauer jeho přihrávku nevyužil. Beroun se dostal do vážnější šance až v 8. minutě, jenže Slížek Sáblíkovu branku minul. I nadále byla aktivnější Dukla, což nutilo obránce hostí pomáhat si nedovolenými zákroky. V čase 10:27, když seděl na trestné lavici Novotný, se dostal na modré čáře k puku Michal Vrábel a na jeho tvrdou střelu Jež nestačil, 2:0. Po druhé vstřelené brance Dukla polevila a, protože ani hráči Berouna aktivitou příliš nehýřili, diváci se na tribunách nudili. Až devět vteřin před koncem první části se do šance dostal Zdráhal, ale Jež byl tentokrát pozorný, a tak se do kabin odcházelo za stavu 2:0.

Do druhé části Dukla vstoupila již tradičně volněji, a proto za zaznamenání stojí jen krásná akce Kaňkovského, který ve 31. první minutě projel obranou Medvědů, ale na zakončení již neměl dost sil. Po druhé třetině byl tak stejný stav, 2:0.

V úvodu třetí části se nechal vyloučit Novotný, ale výhodu přesilové hry Dukly rychle přerušil Altrichter, který dostal dvě minuty za nedovolenou hru vysokou holí. Právě v době, kdy byli na obou stranách na ledě jen čtyři hráči, prostřelil Sáblíka mezi betony domácí kapitán Halinský a bylo to 2:1. O pár minut později dotlačil puk za záda Ježe Bakus, rozhodčí však branku neuznal. Za tři minuty se ke střele dostal Altrichter, Jež však jeho ránu pohotově zachytil do své lapačky. V čase 52:09 se málem radoval Kaňkovský, když jeho střelu od červené čáry zastavil hostující brankář až na brankové čáře. Už to vypadalo, že se bude Dukla strachovat o výsledek, když se za vysokou hůl nechal vyloučit Horák a na led nastoupila druhá přesilovková formace. Vrábel přihrál Adamčikovi, který viděl volného Jantovského a na jeho střelu Jež nezareagoval, 3:1. V závěru se Medvědi z Berouna rozhodli zariskovat a odvolali svého brankáře, ale jediná šance, které tím dosáhli, byla Kaňkovského střela z půlky hřiště, která těsně minula opuštěnou branku. Domácí tak již potřeti v řadě vyhráli na domácím hřišti a v tabulce se přiblížili k druhému Prostějovu.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas (Beroun): "Dukla vyhrála, dala víc gólů než my a dá se říct, že měla i víc štěstí. My se ještě neustále trápíme, ale já si myslím, že dnes bylo vidět, že náš výkon šel nahoru."

Jiří Režnar (Jihlava): "Dnešní utkání, hlavně první třetina, bylo v takovém pomalém tempu, kdy za námi soupeř aktivně nechodil a my, pod tímto dojmem, jsme přestali bruslit, přestali jsme hrát, a to trvalo celý zápas. Nemohli jsme se dostat do tempa, do obrátek. Jsem ale rád, že jsme nakonec vyhráli a brali tři body."