4:7
(1:2, 2:3, 1:2)

25.09.2004 / Doudy

25.09.2004 12:30, Junioři - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Bradáč, Jelínek, Rajnoha, Chalupa, Dršata, Kostka, Dvořák - Polák, Havel, Rezek - Dolana, Vlk, Hrbatý F. - Volf, Krča, Skála - Hrbatý J., Hřeben
4

AZ Heimstaden Havířov

Šafránek - Tkadlec, Peštuka, Pala, Krisl, Zientek, Flašar - Sikora J., Seman, Sprušil - Valušiak, Sikora M., Vychodil - Heider, Žibrita, Bindač
7
Branky: 18. Vlk (Dolana), 22. Polák (Havel, Dolana), 27. Havel (Dolana), 52. Hrbatý J. (Dolana, Jelínek) - 6. Seman, 10. Sikora J., 21. Tkadlec (Sprušil), 30. Bindač (Žibrita), 33. Seman (Sprušil), 46. Bindač (Žibrita), 52. Sprušil (Sikora J.). Rozhodčí: Vampola - Kllouda, Křivský. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 24:43.

Průběh utkání

Již 6. minuta utkání naznačila, v jakém duchu se bude celý zápas odvíjet. Havířov totiž rozpoutal ve své přesilové hře kolem jihlavského brankoviště doslova peklo a do role jeho satanáše se pasoval Seman, který i s trochou štěstí překonal ležícího Řehoře, 0:1. Tentýž hráč se dostal do brejku v 10. minutě, ale tentokrát vyšel ze souboje lépe domácí gólman. Ani nebesa mu už však nepomohla v minutě následující, kdy se po trestuhodném zaváhaní jihlavských obránců dostal k dorážce Jakub Sikora a poslal kotouč podruhé do jihlavské sítě, 0:2. Po dalším nájezdu Sprušila, který dokázal jihlavský maskovaný muž vyřešit, probudil domácí z letargie ke konci úvodní dvacetiminutovky Vlk, který si prohodil havířovského obránce a trefil přesně skulinku mezi paží a tělem Šafránka, 1:2.

foto: hcdukla.cz
Souboje u mantinelu

Hned po nástupu do další části hry se ale domácím úsměvem z tváří opět vytratil. Sprušilův průnik byl sice ještě domácí obranou odvrácen, ale z druhé vlny přijíždějící Tkadlec napálil kotouč nekompromisně do jihlavské sítě, 1:3. Vzápětí se naskytla Dukle možnost hrát v početní převaze, Havel rozjel akci, na modré našel Poláka a ten svou premiérovou brankou v dresu Jihlavy vrátil na Horácký zimní stadion naději, 2:3. Srovnání se dočkali domácí při signalizované výhodě, když se Dolana neunáhlil, místo dorážky objel branku, našel přesně hůl Havla a ten kotouč poslal bez problémů do havířovské sítě, 3:3. Jenže v polovině utkání napřáhl Bindač, propálil Řehoře a vrátil vedení zpět na střídačku Panterů, 3:4. Ti se ještě více uklidnili po ukázkové souhře Semana se Sprušilem, po které první jmenovaný zasunul kotouč do zcela prázdné jihlavské klece, 3:5.

foto: hcdukla.cz
Roztažený Milan Řehoř.

I v poslední třetině předváděli lepší hru hosté, povedlo se jim skórovat dokonce ve vlastním oslabení. Žibrita předložil kotouč po přečíslení Bindačovi a ten jej poslal k pravé tyči Milana Řehoře, 3:6. Jiskra naděje svitla domácím ještě v přesilové hře, když se Dolanovi povedla křižná přihrávka na Jana Hrbatého a ten přesným golfovým úderem rozvlnil síťku za zády Šafránka, 4:6. Jenže v 52. minutě měl zakončující Sprušil dost času na dva střelecké pokusy a zatloukl tak poslední hřebíček do jihlavské juniorské rakve, 4:7.

foto: hcdukla.cz
Přesilová hra mladé Dukly.