5:3
(2:0, 3:2, 0:1)

Finiš Dukly přišel pozdě

07.09.2004 / Aleš Koňařík

Pět gólů vstřelil Vsetín do poloviny utkání a tím také rozhodl o svém vítězství. Valaši poté polevili a Dukla začala z jejich náskoku postupně ukrajovat. Hektický závěr, ve které se Jihlava marně snažila o vyrovnání, okořenilo rohovnické klání Němce s Hlouchem.
07.09.2004 17:00, Přípravné zápasy - 14. kolo

VHK ROBE Vsetín

Masný - Jaškin, Frolo (od 41.Vašut), Němec, Gřegořek, Kowalczyk, Klesla Horák R., - Zadina, Vlach, Demel - Brabenec, Pavliš, Selingr - Dubec (od 50.Korotvička), Stantien (od 41.Gengel), Vak
5

HC Dukla Jihlava

Hronek (33.Suchan) - Zajac, Ficenc, Punčochář, Malena, Kuchyňa, Buzek, Devečka - Padělek, Bakus, Rytnauer - Hlouch, Vala, Šmarda - Čachotský, Mareš, Altrichter - Cmunt, Lazorišák, Havel M.
3
Branky a asistence: 17. Gregořek (Kovalczyk, Selingr), 18. Demel (Vlach, Zadina), 30. Demel (Jaškin), 31. Pavliš (Brabenec), 33. Zadina (Stantien) - 34. Mareš (Bakus), 39. Havel (Altrichter), 54. A.Padělek (Bakus). Vyloučení: 8:7, navíc Němec a Dubec (Vsetín) a Hlouch (Jihlava) 5 + OK, Altrichter (Jihlava) 10 min. Využití: 2:2. Oslabení: 0:0. Rozhodčí: Dobeš - Smilek, Škrobák.

Průběh utkání

Vsetín, v sestavě poprvé s Rostislavem Kleslou a navrátilcem Martinem Vašutem, předváděl zpočátku velmi nedůraznou hru v obraně a laxní rozehrávku, hráče Jihlavy však zřejmě hypnotizovaly nové bílé betony brankáře Masného. Mareš zblízka ani Aleš Padělek z rychlého brejku na vsetínského náhradníka nevyzráli. Když pak další zaváhání Jaškina nezužitkoval Bakus a Padělek vyzkoušel v dobré střelecké pozici jen tvrdost plexiskla za Masného brankou, bylo šancím Dukly na čas odzvoněno. Přišel čas pro Vsetín.

Na Hronka to nejprve individuální cestou zkoušeli Demel s Vakem, nakonec se ujal až povedený Gřegořkův příklep od modré čáry při vsetínské početní výhodě. Jen o minutu později využil další přesilovou hru po kombinaci celého útoku Demel, který ranou z první prostřelil Hronkovy betony.

Náhle v pohodě kombinující Vsetín opět udeřil v půli zápasu. Po Jaškinově střele lehce dorážel neobsazený Demel, nájezd dvou na jednoho bravurně vyřešila dvojice nahrávač Brabenec – střelec Pavliš a nalomenou Duklu definitivně uzemnil Zadina po vtipné Stantienově příhře zpoza branky. Hronek pak přenechal své místo v brance Suchanovi.

Domácí tým se díky jasnému vedení přepnul do exhibičního módu a své akce se rozhodl zakončovat především efektně, narozdíl od Jihlavy, která se rozhodla spíše pro efektivitu. Hosté se díky dvěma využitým přesilovým hrám dostali zpět do zápasu, ve 34.minutě prostřelil Masného zblízka Mareš, ve 38.pak se pak v závaru nejlépe orientoval Havel.

V závěrečné části vsadila Dukla na přímočařejší a tvrdší hru, díky tomu se na ledě začalo jiskřit a častěji vylučovat. Za bodnutí koncem hole šel předčasně do sprch domácí Dubec, když neudržel nervy na uzdě. Vsetín byl dokonce nucen se bránit celé dvě minuty ve třech, Dukla ale byla při kombinaci takřka neškodná. Gólu se nakonec dočkala až při plném počtu hráčů na ledě, když Vlacha obral o puk Bakus a pro Aleše Padělka nebyl problém přehodit puk přes bezmocného Masného. Tímto byly úspěchy hostů vyčerpány, neboť bitka Němce s Hlouchem vyzněla přesvědčivě pro vsetínského hráče.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (Jihlava): "Prvních sedmnáct minut jsme byli velice aktivní a vypracovávali jsme si šance. Jenže pak jsme dostali v oslabení dva góly a prohrávali 2:0. Druhou třetinu jsme začali až moc ofenzivně, což jsme vůbec nechtěli, a byli jsme za to potrestaní. Najednou jsme prohrávali 5:0. To připisujeme na vrub nedisciplinovanosti v defenzivě. Na druhou stranu se ale naše mužstvo zvedlo a od stavu 5:0 odehrálo dobrý zápas. Nejen že jsme dali góly, ale už jsme byli takoví srdnatější co se týče té defenzivy, v prostoru kolem naší branky a ten výsledek jsme mohli podle mě ještě víc zdramatizovat."

Zdislav Tabara (Vsetín): "My jsme začali velmi špatně, vůbec jsme nepředpokládali, že Jihlava bude takhle aktivní. Dá se říct, že prvních 12 minut nás vůbec nepustila do hry. Zvedli jsme se až po tom našem prvním gólu a až do stavu 5:0 jsme diktovali tempo. Pak jsme ale udělali několik individuálních chyb a Dukla snížila až na 5:3. S hrou můžeme být spokojeni, ale musíme si dá pozor na přístup a nasazení. Pokud to neuděláme, tak nás ten hokej bude bolet a bude strašný!"