2:0
(1:0, 0:0, 1:0)

Přípravu ukončila Dukla vítězstvím

10.09.2004 / Wally, RTD

V utkání, které mělo opožděný start kvůli pozdnímu příjezdu hostů, si vedla domácí Dukla na výbornou. Svým prvním gólem ve staronovém dresu se prezentoval obránce Petr Buzek, druhou trefu do černého přidal jihlavský kapitán Oldřich Bakus. Dobrou formu před nadcházejícím startem nového rořníku Tipsport extraligy prokázal i strážce branky Jaroslav Suchan, na jehož kontě svítila na konci utkání nula.
10.09.2004 17:30, Přípravné zápasy - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Zajac, Ficenc, Punčochář, Malena, Kuchyňa, Buzek, Devečka, Chmelíř - Padělek, Bakus, Verčík - Hlouch, Vala, Jantovský - Čachotský, Mareš, Altrichter - Lazorišák, Havel, Šmarda
2

HC Oceláři Třinec

Lakosil - Malinský, Podhradský, Čakajík, Houdek, Štefanka, Hunkes, Ďurák, Chvátal - Bordowski, Král, Pletka - Peterek, Skořepa, Pavelek - Hašek, Polanský, Kucharczyk - Procházka, Martynek, Vítek
0
Branky: 15. Buzek (Šmarda, Hlouch), 43. Bakus (Padělek). Rozhodčí: Homola - Rittich, Guth. Vyloučení: 5:6, navíc Podhradský (TRI) do konce. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 2:0.

Průběh utkání

Z důvodu pozdního příjezdu hostujících hokejistů se začátek posledního přípravného zápasu Dukly posunul téměř o hodinu.

foto: hcdukla.cz
Jarda Suchan chytal spolehlivě

Od prvních minut utkání byla překvapivě aktivnější Dukla, která měla být v pátek večer, podle papírových předpokladů, mírným outsiderem. Zatím co domácí celek si hned v úvodu vytvořil několik slibných akcí, hosté se do šancí prakticky nedostávali. V 15. minutě jim sudí Homola podruhé v zápase nabídnul výhodu přesilové hry, ta však Oceláře paradoxně stála inkasovaný gól. V oslabení totiž Roman Hlouch vysunul na modré čáře Jana Šmardu, který ukázkovou přihrávkou našel před odkrytou brankou Petra Buzka a zkušený bek se nemýlil. První dvacetiminutovka tak skončila nejtěsnějším vedením domácích, 1:0.

foto: hcdukla.cz
Rozehrávka Dukly

V druhé třetině čekali diváci na branku marně, potěšila je tak jen řada šancí. Tu největší měl na holi ve 31. minutě centr první útočně řady Dukly Oldřich Bakus, ovšem trefil pouze levou tyčku Lakosilovy branky. Ve druhé polovině prostředního dějství měli opticky více ze hry hosté, jejich šance však končily u velmi dobře chytajícího Suchana.

foto: hcdukla.cz
Pozorný Vlasta Lakosil

Druhý a zároveň poslední gól zápasu padl ve 43. minutě. V situaci dvou na jednoho na místo naznačované přihrávky Verčíkovi zvolil Oldřich Bakus střelu a jeho volba se ukázala šťastnou, 2:0. O dvě minuty později hostující obránce Podhradský tak vehementně protestoval proti svému vyloučení, až jej sudí Homola poslal s osobním trestem předčasně do sprch. V závěrečných minutách se pak Oceláři snažili alespoň o čestný úspěch, brankář Suchan byl ale proti. A tak Dukla v generálce na ligovou sezónU zvítězila 2:0.

Autor článku je redaktorem Jihlavských listů.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): "Pro nás je samozřejmě takovéhle vítězství příjemné. Ale zase musíme zůstat nohama pevně na zemi. Z naší strany tam totiž byla spousta chyb a příště by se nám to mohlo vymstít."