3:4sn
(1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)

Dukla proti Kladnu třikrát vedla, ale padla v nájezdech

10.08.2021 / Andrea Nováková

Jihlavští hokejisté vstoupili do zápasu proti Kladnu dobře a na konci 11. minuty se povedenou střelou Daniela Kowalczyka dostali do vedení. Kladno ale srovnalo díky Tomáši Pitulemu a podobný scénář byl k vidění i ve druhé části. Na gól Jiřího Fronka zkraje prostřední části odpověděl v poslední minutě téže periody Antonín Melka. Duklu ve třetí části znovu poslal do vedení Filip Seman, nicméně Rytíři dostali výhodu dvou přesilových her a druhou využil Adam Kubík. Další šance, které byly spíše na straně Jihlavy, zůstaly nevyužity. V prodloužení nerozhodla přesilovka Kladna ani únik Filipa Semana, proto se šlo do nájezdů. Z jihlavských střelců byl úspěšný jen Jakub Illéš, naopak Rytíři se prosadili třikrát - 3:4 po samostatných nájezdech.
10.08.2021 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Wolf – Bilčík (A), Niko, Kowalczyk, Eliáš, Janoušek, Dvořák, Kuboš – Harkabus (C), Fronk, Illéš – Čachotský, Lichanec, Helt – Havránek, Zadražil, Houška – Cachnín, Seman, Brož.
3

Rytíři Kladno

Bow - Wood, Suchánek, Donaghey, Nielsen, Ticháček, Baránek – Ciampini, Hajný, Kristo – Bílek, Kubík(A), Machala – Melka (C), Pitule, Hlava – Jágr, Filip, Beran
4
Branky a nahrávky: 11. Kowalczyk (Čachotský, Eliáš), 23. Fronk (Bilčík), 48. Seman (Illéš, Niko) – 17. Pitule (Machala), 40. Melka (Kubík, Machala), 55. Kubík (Baránek), rozh. náj. Kristo. Rozhodčí: Mejzlík, Sibera – Mareček, Jančí. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1 V oslabení: 0:0. Diváci: 565. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.

Průběh utkání

Z kraje první třetiny měla Dukla Jihlava možnost dát gól, když hrála dlouhou přesilovou hru 5 na 3. Na trestnou lavici usedl pro fanoušky známý Jakub Suchánek, který dostal trest 2+2 minuty za hru vysokou holí. O tři minuty později Suchánka na trestnou lavici následoval obránce Marek Baránek, který si odpykal trest za držení. Přesilová hra se domácímu celku příliš nepovedla a skóre se nám nezměnilo. Až s časem 10:51 se nám otevírá skóre zápasu, kdy se prosadil překvapivou střelou od modré jihlavský obránce Daniel Kowalczyk. Kladno mělo také pár gólových šancí, ale všechny pokusy Rytířů skončily na dobře chytajícím Adamu Wolfovi. Skóre zápasu srovnal v čase 16:32 kladenský Tomáš Pitule po přečíslení dva na jednoho.

Do druhé třetiny vstoupila lépe domácí Dukla, kdy se v třetí minutě prosadil po samostatném úniku útočník Jihlavy Jiří Fronk. Kladno se snažilo na Fronkův gól rychle odpovědět a postupně přebíralo otěže zápasu. Rytíři hned dvakrát orazítkovali branku Adama Wolfa. Nakonec se Kladnu podařilo dát gól do šatny, když se minutu před koncem druhé třetiny trefil nenápadnou střelou pod Wolfovi betony Antonín Melka.

Po opatrnějším začátku třetí třetiny se do vedení dostala opět Dukla Jihlava, která vedla už potřetí v zápase nejtěsnějším rozdílem. Střelu Jakuba Illéše tečoval před brankou dobře postavený Filip Seman. Dukla doplatila na vyloučení Adama Dvořáka, které potrestal přesnou střelou do šibenice hostující Adam Kubík. Když se v zápětí neprosadil Fronk, který byl sám před gólmanem, dospělo utkání do prodloužení.

V prodloužení mělo více ze hry Kladno, které dostalo výhodu přesilové hry. Tu se však Rytířům nepodařilo využít. Do vyložené šance se naopak dostal Filip Seman, jenž střelou mezi betony nepřekonal hostujícího brankáře Bowa.

O vítězi zápasu tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější kladenští Rytíři, jenž překonali Adama Wolfa hned třikrát. Z týmu Dukly byl úspěšný pouze jediný střelec, kterým byl Jakub Illéš. Vítězný nájezd Kladna proměnil Danny Kristo.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Tento zápas byl lepší než minulý proti Kladnu v Příbrami. Škoda, že jsme v první třetině při našem tlaku nedokázali dát jeden nebo dva góly navíc. Jenže z toho uděláme vždycky chybu, kdy Kladnu dovolíme přečíslení, dostaneme z něj branku nebo zase provedeme hloupé fauly, jenž nám začínají už od začátku sezony. Přijde mi to, jako ve finále loňského play-off: Kladno využívá přesilovky a přečíslení, stejné to bylo i nyní. Proti zápasu v Příbrami jsme dokázali Kladno zatlačit mnohem více. Potrápit ho, udržet se v pásmu, dostat se do šancí. V prodloužení jsme jeli sami na branku, šanci jsme nevyužili a nájezdy? Prostě jsme je prohráli...

Fotogalerie utkání

Fotogalerie