4:2
(1:1, 1:0, 2:1)

Army dresy Dukle svědčily, Jihlava poráží Porubu 4:2

15.11.2021 / Natálie Poláčková

Po reprezentační přestávce se Dukla na domácím ledě postavila proti Porubě. Tento zápas byl speciální v tom, že Jihlava hrála v army dresech na počest válečných veteránů. Zápas nemohl pro domácí začít lépe. Hned ve 4. minutě se trefil Vladislav Houška, ale Poruba dokázala odpovědět během tří minut. Jihlava opět zvládla odskočit na rozdíl jedné branky, ale hosté znova stav utkání srovnali. Vedení si červenožlutí zajistili koncem třetí třetiny, když se v 51. minutě trefil Filip Seman. Hosté z Poruby to zkoušeli bez gólmana, ale navzdory tomu si Jakub Illéš připsal druhou branku v zápase a navýšil vedení Dukly na konečných 4:2.
15.11.2021 17:30, Chance Liga - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Wolf – Bilčík (C), Zeleňák, Mareš, Eliáš, Kowalczyk, Niko – Čermák, Lichanec, Fronk – Coufal, Seman (A), Illéš – Cachnín, Juda, Brož - Menšík, Zadražil, Houška
4

HC RT TORAX Poruba

Muštukovs – Barinka (A), Houdek, Szathmáry, Urbanec, Žovinec, Voráček – Réway, Toman, Korkiakoski – Bitten, Stloukal, Hrníčko – Jenyš, Vachovec (C), Gřeš – Guman, Hotěk, Sandström
2
Branky a nahrávky: 4. Houška (Čermák, Lichanec), 35. Illéš (Fronk, Niko), 51. Seman, 60. Illéš (Kowalczyk, Zadražil) – 7. Jenyš (Gřeš, Houdek), 48. Vachovec (Gřeš, Houdek). Rozhodčí: Robert Čech, Přemysl Skopal – Roman Zídek, Jan Kleprlík. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 199. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Průběh utkání

První třetina přinesla dva góly. Jako první otevřela Dukla skóre po gólu Vladislava Houšky, který si připsal třetí bod v sezóně. Na druhé straně se podařilo v 6. minutě zápasu po úniku Pavla Jenyše, který prostřelil Wolfa a srovnal stav. Na obou stranách, obzvláště na té jihlavské byly šance, ale ani jeden tým je nedokázal využít a stav zůstal po dvaceti minutách utkání vyrovnaný. K vidění byly i úspěšné zákroky obou brankářů.

Druhá část zápasu přinesla branku Jakuba Illéše, který se dokázal prosadit při přesilové hře i díky zmatku před hostující bránou. Na druhé straně si dokázala Poruba vytvořit několik nebezpečných střel, ale Wolf dokázal být proti jejich šancím úspěšný a nepustil za svá záda další branku. Na straně domácích měla hodně šancí obzvláště formace Cachnína, ale nepodařilo se jim skórovat.

Poslední třetina zápasu byla hodně vyrovnaná, oba týmy si vytvářely hodně nebezpečných šancí. Nakonec se povedlo Dukle zvýšit skóre utkání na 3:2 po vlastním gólu Poruby, který byl nakonec přiznán Filipu Semanovi, kterého puk trefil do ramene. Poruba se dlouho snažila srovnat stav zápasu. Rozhodli se při přesilovce zkusit hru bez brankáře, která se jim ale nevyplatila. Do prázdně se přes celé kluziště trefil Jakub Illéš, jež tak zpečetil výhru Jihlavy ve speciálním utkání 4:2.

Ohlasy trenérů

David Moravec (HC RT TORAX Poruba 2011): Musím pogratulovat soupeři, který nás přehrál svým nasazením a odhodláním jít za vítězstvím. V osobních soubojích byl daleko důraznější a my jsme si bohužel, musím konstatovat bohužel, nezasloužili vyhrát. Až ve třetí třetině byl výkon z naší strany jiný, kdy jsme hru stáhli na tři pětky. Začali jsme hrát daleko více agresivněji, napadali a bourali to. Takhle jsme měli začít hrát od začátku zápasu. Věděli jsme, že soupeř je oslabený. Úmyslně jsme říkali, že je třeba hrát s velkým respektem k soupeři, ale naplno. Dohrávat souboje a hrát jednoduše, nepřehrávat puky. Bohužel se nám to nedaří úplně vštípit do myslí hráčů a pak z toho padají takové zbytečné góly. Jako třeba ten třetí, což už byl vrchol smůly - hlavička. Ale smůla a neštěstí nechodí po horách, ale chodí s týmem, který je připravený nebo ne. V power-play už se hraje tak, že to vyjde nebo ne. Ale při prohraném vhazování napadal v rychlém pohybu pouze jeden hráč a ostatní čekají, jak situace dopadne. To je další neduh, který vycházel z toho, jak se celý zápas vyvíjel.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Můžu jen souhlasit s tím, co bylo řečeno. V první třetině jsme měli mnohem lepší pohyb než soupeř. Vyhráli jsme osobní souboje, udrželi se v osobním pásmu, drželi jsme modrou čáru. Dali jsme gól a dostali se do vedení, ale v osmé minutě jsme z první střely soupeře inkasovali. První třetinu jsme měli vyhrát a dát více branek. Druhá část se vyvíjela od první. Využili jsme přesilovku, ale od té doby, tedy pět minut před koncem druhé části, šel náš výkon dolů a to jsme si přenesli do třetí části. Soupeř stáhl hru na tři lajny a najednou jsem pořád hráli bez puku. Možná v pár střídáních jsme se na něm dokázali udržet. Ale naše nasazení, bojovnost a obětavost i v takové sestavě, v jaké jsme byli - kterou nechci nijak snižovat - bylo výborné. Jsme s tím spokojení a se třemi body také. Mladíci si odbyli premiéru s vítězným koncem a jedině dobře pro ně.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie