9:2
(3:1, 5:0, 1:1)

Dukla si proti Vrchlabí zastřílela, svého soupeře přejela 9:2

20.11.2021 / Andrea Nováková

V sobotu večer se v Jihlavě odehrál zápas, který si musel užít každý fanoušek Dukly. Jako první skórovalo Vrchlabí, ale Jihlava dokázala rychle odpovědět a srovnat na 1:1. Domácí v první třetině přidali ještě dvě branky. Nejdříve z hole Vladislava Houšky a po něm se prosadil Filip Seman. Druhá perioda byla velmi bohatá na góly a Jihlava ji vyhrála v poměru 5:0, z toho tři branky padly v přesilovce. Ve 48. minutě přidal další branku Jihlavy Tomáš Havránek, jenž zvýšil z trestného střílení na 9:1. Posledním střelcem byl hostující Marek Voženílek, který upravil stav zápasu na konečných 9:2 pro domácí Duklu.
20.11.2021 17:30, Chance Liga - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Žukov (51. Černý) – Bilčík (A), Zeleňák, Mareš, Eliáš, Kowalczyk, Niko, Štochl – Havránek, Lichanec, Fronk – Seman, Skořepa (C), Illéš – Cachnín, Juda, Brož – Houška
9

HC Stadion Vrchlabí

Štěpánek (21. Soukup) – Kajínek, Jelínek, Vála, Kynčl, Voženílek, Zdráhal, Oliva – Pochobradský, Chrtek, Heřman (A) – Chalupa, Kaut (C), Mrňa – Zeman, Urban (A), Matýs – Koffer, Machač, Kučera
2
Branky a nahrávky: 12. Brož (Juda, Houška), 16. Houška (Mareš, Illéš), 18. Seman (Havránek), 21. Havránek, 27. Houška (Illéš, Fronk), 27. Cachnín (Kowalczyk, Juda), 32. Eliáš, 34. Fronk (Bilčík, Havránek), 48. Havránek (TS) – 12. Matýs (Zeman, Zdráhal), 52. Voženílek (Chalupa, Zdráhal). Rozhodčí: Ondráček, Micka – Horažďovský, Dědek. Vyloučení: 6:8, navíc Lichanec(JIH) 5 min., Pochobradský (VRC) 5 min. Využití: 5:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 120. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 0:1, 9:1, 9:2.

Průběh utkání

První pětiminutovka zápasu nepřinesla žádné velké šance ani na jedné straně. V desáté minutě se Jiří Fronk proháčkoval až před hostujícího gólmana Štěpánka, ten ale jeho střelu vyrazil. Následně byl tentýž hráč vyloučen. Tuto přesilovou hru dokázalo Vrchlabí po minutě potrestat gólem Ondřeje Matýse, který se trefil přesně do víka. Dukla přišla s rychlou odpovědí, kdy se v čase 12:00 prosadil hned po buly bekhendovou střelou Vítězslav Brož. V 16. minutě si domácí zahráli svoji první přesilovku. V té se z prostoru kruhu trefil přesně k tyči Vladislav Houška a Dukla se rázem dostala do vedení. Krátce poté se vedle branky Štěpánka strhla bitka mezi Pochobradským a Lichancem a mezi Voženílkem a Bilčíkem. Z tohoto vzešla další přesilovka domácí Jihlavy a také třetí branka v síti brankáře hostí, kterou zaznamenal Filip Seman.

Hned v první minutě druhé části se v oslabení prosadil při samostatném úniku Tomáš Havránek, který kličkou do bekhendu nedal šanci střídajícímu Soukupovi. O tři minuty později měl dvě velké šance hostující Chrtka. Jednou vystřelil z mezikruží nad branku, podruhé se neprosadil sám před Zhukovem. Následně přišel dvojitý trest pro hráče z Vrchlabí a tuto příležitost Dukla využila dokonale. Nejprve se do prázdné brány po pěkné kombinaci podruhé v zápase trefil Vladislav Houška. Poté se z dorážky nemýlil Richard Cachnín. I Vrchlabí si vyzkoušelo přesilovou hru 5 na 3, která se jim příliš nevydařila. Naopak domácí dál navyšovali skóre. Po vyhraném buly střílel Filip Eliáš od modré na Soukupa. Jeho pokus skončil za zády hostujícího gólmana. Ve 34. minutě v další přesilové hře ukázkovou ranou pod víko zvyšoval na 8:1 kanonýr Jiří Fronk.

Hosté se stále snažili vytvořit si šance a snížit velký náskok Jihlavy. Ve čtvrté minutě třetí třetiny se jim nadvakrát nepodařilo překonat domácího Zhukova. Za faul na Tomáše Havránka bylo nařízeno trestné střílení, které proměňuje tentýž hráč střelou do horního rohu. V půlce třetí periody za stavu 9:1 dostal šanci v jihlavské brance Adam Černý, který chytá za dorost Jihlavy. David Chalupa vyslal přesnou přihrávku na Marka Voženílka, jenž prostřelil Černého a snížil na 2:9. Dukla dnešní zápas zvládla na výbornou a připisuje si třetí výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Martin Koudelka (HC Stadion Vrchlabí): 2:9 je z naší strany totální blamáž. Pět minut do našeho prvního gólu bylo docela fajn, ale pak se to úplně rozsypalo a těžko se to zastavuje. Apelovali jsme na hráče, ať se snaží, ale soupeř nás svou rychlou a nepříjemnou hrou naprosto přehrál a úplně zdemoloval. Měli jsme před zápasem dobré oslabení, ale soupeře se v přesilovkách připravil a my to v některých situacích řešili špatně. Dostávali jsme jednoduché góly, až jsme si říkali, že to je divné, že to nezastavíme. Třetí třetina se dohrávala už jen z povinnosti. Soupeř dal pak zachytat mladého kluka, což je pro něj pozitivum. My jsme poučení do dalších zápasů, že musíme ještě více máknout a pracovat. Ti chytří říkají, že je horší prohrát 0:1, ale tohle úplně není pravda. 2:9 je špatné.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Mohu jen souhlasit. Do prvního gólu Vrchlabí byl zápas nahoru - dolu. Soupeř se dokázal udržet u nás v pásmu a byl hodně nepříjemný. Pak jsme odskočili na 3:1 a vyšly nám přesilové hry. Čekali jsme nějaký tlak od soupeře, kdy trošku více otevře hru a půjde po nás ještě více než na začátku zápasu. Tak se ale nestalo a svým pohybem a zarputilostí i v obranné hře jsme dokázali zápas udržet. Jak bylo řečeno, možná některé góly byly takové jednodušší, ale zase na druhou stranu jsme zjednodušili přesilovky, při kterých jsme vstřelili pět branek a jednou jsme ujeli v oslabení. To už byl pro soupeře takový hřebíček do rakve. Třetí třetina byla jen na dohrání zápasu. S Viktorem jsme si říkali, že půjdeme za soupeřem, zda se nedomluvíme na konec zápasu. Je to pro nás i pro soupeře taková třetina z nutnosti a smrdí to nějakým zraněním. Prostor na deset minut dostal i Áda Černý, což je pro něj debut. Sice dostal jednu branku, ale pak jsme mu pomohli spoustou zblokovaných střel.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie