4:2
(1:1, 2:0, 1:1)

Napočtvrté to už Dukle nevyšlo a Sokolov zvítězil 4:2

25.03.2022 / Jaroslav Wollmann

Mohl to být rozhodující zápas, to se ale HC Baník Sokolov rozhodl vyvrátit a poprvé v sérii vyhrává. Sokolov šel do vedení v 6. minutě, když se trefil Jaromír Kverka, po 88 vteřinách však vyrovnával Filip Helt. Ve druhé třetině se domácí dostali do dvoubrankového trháku, když se za Baník prosadili Konečný a Prošek. Kontaktní branku jihlavského celku sice ještě dokázal vstřelit Tomáš Čachotský, ale sokolovští využili odkryté klece na jihlavské straně a vítězství domácích zpečetil Tomáš Rohan. Dukla se tak s Baníkem znovu utká v neděli na domácím ledě.
25.03.2022 18:00, Chance Liga - 0. kolo

HC Baník Sokolov

Cichoň – Pohl, Jeřábek, Novák, Klejna, Vodička, Kadeřávek, Rulík – Vrhel, Konečný, Přibyl – Jurčík (A), Hašek, Tomi – Vracovský, Kverka (A), Jandus – Prošek, Rohan (C), Sloboda
4

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík, Mareš, Kowalczyk, Valenta, Kachyňa, Dvořák, Chvátal – Čachotský (A), Skořepa (C), Havránek – Harkabus (A), Zadražil, Helt – Seman, Menšík, Brož – Cachnín, Juda, Peš
2
Branky a nahrávky: 6. Kverka (Pohl, Přibyl), 24. Konečný (Přibyl, Vrhel), 37. Prošek (Rohan, Sloboda), 60. Sloboda (Rohan) – 7. Helt (Harkabus), 52. Čachotský (Skořepa, Valenta). Rozhodčí: Wagner, Jaroš – Štofa, Polonyi. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1091. Střely na branku: 31:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Do první šance se ve druhé minutě dostal Jaromír Kverka, ale na Zhukova si nepřišel. O dvě minuty později mohl hosty poslat do vedení Tomáš Havránek, ale Cichoně překonat nedokázal. V čase 5:05 se dostali domácí do vedení, faul Mareše potrestal střelou z první z pravého kruhu Jaromír Kverka - 1:0. V polovině sedmé minuty bylo srovnáno, Filip Helt vystřelil z mezikruží a na jeho pokus byl Cichoň krátký. - 1:1. Hráči Sokolova byli v úvodní třetině střelecky aktivnější, ale Zhukova v brance Dukly podruhé překonat nedokázali. Pozorný byl i na druhé straně Cichoň.

Dvě možnosti nabídla 24. minuta na jejím začátku ověřil pozornost Cichoně Lukáš Mareš. Na jejím konci se z branky radovali domácí. Jakub Konečný dostal přihrávku od Přibyla a z bezprostřední blízkosti překonal Zhukova. - 2:1. V polovině duelu mohl srovnat stav Tomáš Čachotský, ale na Cichoně nevyzrál. O dvě minuty později měl velkou možnost Tomáš Havránek, ale branku přestřelil. V čase 36:17 vedl Sokolov o dvě branky. Domácí využili špatného střídání Jihlavy a Radek Prošek v přečíslení tři na jednoho pohotovou střelou překonal Zhukova - 3:1. V závěru druhé části měli hosté možnost přesilové hry, ale ránu Lukáše Mareše Cichoň dokázal vyrazit.

V polovině 42. minuty mohl snížit Matěj Zadražil, ale Cichoň se překonat nenechal. Deset minut před koncem prověřil pozornost Zhukova Radek Prošek, následně po něm i Jan Novák, ale hostující gólman další branku za svými zády nepřipustil. V čase 51:25 se před gólmanem Cichoněm nejlépe zorientoval Tomáš Čachotský a snížil na rozdíl jedné branky - 3:2. O dvě minuty později mohl srovnat stav Filip Helt, ale Cichoň jeho pokus dokázal vytěsnit mimo svou branku. Necelé tři minuty před koncem hosté odvolali brankáře a snažili se o vyrovnání. Minutu před koncem však odkrytou branku trefil Marek Sloboda a pojistil vítězství Sokolova - 4:2.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): V utkání bylo vidět, že jsme nebyli úplně v ideální formě. Nešli nám tolik nohy, jak jsme si představovali. Tahali jsme od začátku zápasu za kratší konec provazu. I když jsme se v závěru dokázali dostat na jeden gól a měli šance, tak se nám nepodařilo vstřelit branku a soupeř se trefil do prázdné branky. Tentokrát si Sokolov za bojovnost a nasazení zasloužil vyhrát. My se upínáme k nedělním zápasu doma, který chceme zvládnout a sérii ukončit.

Vojtěch Šik (HC Baník Sokolov): Nepodali jsme ve třetím utkání dobrý výkon a chtěli jsme všechno změnit. Trošku jsme pozměnili sestavu a chtěli jsme do zápasu jít s vervou, bojovně a získat bod pro nás. Rozdíl byl v nastavení hráčů a koncentraci na výkon. Chtěli jsme být zodpovědní v situacích u modrých čar v obranném pásmu i v útočném pásmu. Trošku jsme pozměnili sestavu, přeházeli jsme přesilovky a byli odměněni ziskem prvního bodu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie