2:4
(0:1, 0:2, 2:1)

Dukla si připisuje druhou výhru v řadě, tentokrát na ledě Jestřábů!

26.09.2022

Dukla odcestovala do Prostějova i s dvěma staronovými tvářemi Lukášem Marešem a Jiřím Fronkem. Právě druhý jmenovaný se v zápase blýsknul hned třemi přihrávkami na gól. Skóre zápasu se otevřelo ve 13. minutě a zásluhu na tom měl Filip Seman, který po přihrávce od Fronka trefil odkrytou branku. Jihlava ve 40. minutě odskočila svému soupeři na rozdíl tří branek. Jestřábi to ještě zkoušeli v šesti hráčích v poli, ale na tento risk Prostějova odpověděl další brankou Tomáš Harkabus. V závěru třetí třetiny ještě Jestřábi dvakrát korigovali skóre. Oba góly vsítil Filip Jansa, ale na vítězství to nestačilo a Jihlava si z Prostějova odváží tři body za výhru 4:2.
26.09.2022 18:00, Chance Liga - 5. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Pavelka – Poledna, Valenta, Staněk, Benda, Pěnčík, Zajíc – Jiránek (C), T. Jáchym (A), Jandus – Burian, Ostřížek, Machač – Jansa, Venkrbec, Slanina – Dubský, Vlach, Maruna
2

HC Dukla Jihlava

Beran – Mareš, Bilčík, M. Jáchym, Kočí, Kowalczyk, Haman, Dundáček – Čachotský (A), Skořepa (C), Harkabus (A) – Beránek, Miškář, Šik – Cachnín, Juda, Fronk – Handl, Seman, Pořízek
4
Branky a nahrávky: 56. Jansa (TS), 59. Jansa (Valenta) – 13. Seman (Fronk), 22. Haman (Kowalczyk, Fronk), 40. Beránek (Fronk), 54. Harkabus (Skořepa). Rozhodčí: Koziol, Vrba – Kučera, Peluha. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 981. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 0:4, 2:4.

Průběh utkání

Nástup do utkání domácím zpříjemnily hned dvě vyloučení na straně hostů. Nejprve si dvě minuty za hákování vysloužil Filip Haman, minutu poté co se vrátil na led pak na trestnou lavici usedl jihlavský Cachnín. Během přesilovek se Prostějovu podařilo vyslat pár střel na hostujícího brankáře, se všemi si však poradil. V šanci pak byla také Jihlava, to když střelu Beránka z kruhu tečoval Miškář a z bezprostřední vzdálenosti ještě dorážel Otakar Šik. Pavelka měl však betony na správném místě. Při třetí početní převaze se tvrdou ránou od modré zkoušel prosadit Pěnčík. Jeho střelu se nakonec ještě pokoušel dorážet Vlach, gólman hostů byl ale pozorný. Počet sil na ledě se srovnal na čtyři hráče na obou stranách, když rozhodčí poslal na trestnou lavici Slaninu, který v souboji u mantinelu zašlápl kotouč, čímž si vysloužil dvouminutový trest. Toho o několik desítek sekund později využila Jihlava, která už hrála v plném počtu, a Fronk společně se Semanem dokázali sehrát kombinaci, na jejímž konci druhý jmenovaný umístil puk do Pavelkovy brány. V závěru první třetiny si dobrou pozici na brankovišti vybojoval Maruna, obránci Jihlavy ale zablokovali přihrávku, která k němu směřovala. Dostat puk do branky se domácím nepodařilo ani z dalšího závaru před hostujícím brankovištěm a do kabin se tak odcházelo za stavu 0:1.

Začátek druhé třetiny se lépe vydařil Jihlavě, konkrétně Filipovi Hamanovi, který se napřáhl na pravé straně hřiště, a vymetl horní růžek Pavelkovy branky. Jestřábi se následně dostali do další komplikované situace. Po krosčeku Slaniny se Prostějov opět musel bránit ve čtyřech, tentokrát však potvrdili, že tahle herní činnost domácímu celku v letošním roce moc problémů nedělá. V půlce zápasu pak shodně po dvou trestných minutách vyfasovali Burian a Dundáček. Jelikož oba hokejisté putovali na trestnou lavici ve stejný moment, rozhodčí se rozhodli počet hráčů na ledě ponechat na pěti mužích na obou stranách. Následovaly velké šance obou týmů. Nejprve si Pavelka zkušeně poradil se samostatným únikem Harkabuse, v brance Jihlavy pak proti střele Ostřížka lapačkou čaroval Beran. Pár minut před koncem druhé části Jestřábi dostali k dispozici přesilovou hru, v níž se do velké šance dostal David Ostřížek. Jeho rána však o kousek minula branku hostů. Naopak jihlavský Petr Beránek svou střelu umístil přesně, a krátce před druhou sirénou dával gól na 0:3.

Do třetí třetiny nastoupili prostějovští hráči tlakem, během kterého vyprodukovali několik střel, při jejichž likvidaci se brankář Jihlavy pořádně zapotil. Po úvodních pěti minutách nátlaku byl na dvě minuty potrestán Ostřížek, který v zápalu boje držel soupeře o něco déle, než měl a to bohužel neuniklo pozornosti hlavního sudího. Speciální formace na oslabení si však dokázala poradit s veškerými nástrahami, které si na ně připravili útočníci Dukly. Osm minut před koncem třetí třetiny si šel dvě trestné minuty za podražení odsedět Tomáš Čachotský, což byl signál pro trenéra Aleše Tottera, který zavelel ke hře v šesti. Tento tah ale nevyšel, Tomáši Harkabusovi se podařilo z vlastního pásma trefit prázdnou prostějovskou klec a stav utkání byl v tuhle chvíli 0:4. I přesto se ale domácí hokejisté tlačili do zakončení, co to šlo a Filip Jansa dokonce vybojoval trestné střílení, kterého se následně ujal a s přehledem ho proměnil. Jansa byl klíčovým mužem i u následné přesilovky, když přesnou střelou z kruhu umístil puk za záda Berana. Více už Prostějov nestihl a Dukla si tak odváží tři body po výhře 4:2.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (LHK Jestřábi Prostějov): Nejsme schopní dát první gól, herní projev není špatný, ale neuvěřitelně se trápíme v koncovce. Musíme to všechno co nejdříve zastavit, přidat na důrazu, vzít to na sebe a tlačit se více do brány. Také si začít pomáhat přesilovkami, jako tomu bylo v poslední třetině, kterou jsme aspoň vyhráli. Ve středu nemáme ve Zlíně co ztratit a to by nám mohlo psychicky pomoct.

Na rozhovor s trenéry Dukly bohužel redakce domácího týmu zapomněla.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie