2:1
(0:0, 1:0, 1:1)

Tomáš Havránek vystřelil Dukle v 50. minutě postup do čtvrtfinále

05.03.2023 / Natálie Poláčková

Dukla využila mečbolu po páteční výhře nad Slávií a zajistila si postup do čtvrtfinále. Do vedení dostal jihlavský celek Patrik Miškář zpočátku druhé třetiny, hosté však dokázali v 44. minutě srovnat. Oba celky měly šance, Jihlava o něco větší. V čase 49:51 vystřelil červenožlutým postup do čtvrtfinále Tomáš Havránek, který poslal puk mezi nohy Málka. Celý zápas a série tak skončila lépe ve prospěch Jihlavy.
05.03.2023 16:30, Chance Liga - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Kolář, Haman, Bilčík, Kočí, Vala, Dundáček, Dvořák – Harkabus, Skořepa, Karabáček – Havránek, Miškář, Šik – Chlubna, Handl, Pořízek – Cachnín, Křehlík, V. Brož
2

HC Slavia Praha

Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Křepelka, Hejda, Szathmáry, Barák – Strnad, Žejdl, Kulda – Všetečka, Kern, J. Brož – Mrňa, Stehlík, Krliš – Labuzík, Havrda, Simon
1
Branky a nahrávky: 25. Miškář (Havránek, Kolář), 50. Havránek (Karabáček) - 44. Žovinec (Kulda). Rozhodčí: Zavřel, Zubzanda – Thuma, Pěkný. Vyloučení: 3:7, navíc Kočí (JIH) 5 min. - Strnad (SLA) 5 min. Bez využití Diváci: 1222. Střely na branku: 34:21. Zblokované střely: 11:5. Vhazování: 39:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

První větší akce byla k vidění až v desáté minutě, kdy musela domácí obrana likvidovat únik hostujícího útočníka Brože. Ten byl faulován a bylo nařízeno trestné střílení. Na něj nastoupil Všetečka, který si zajel moc daleko od Berana a nezbylo mu nic jiného, než poslat puk po zemi. Beran jeho pokus zastavil betonem. Vyloučení hostujícího Mrni dostalo do akce Karabáčka, jeho pokus skončil na rameni Málka.

Dukla se držela na puku již od začátku druhé třetiny a v čase 24:48 se také dostala do vedení. Od mantinelu si puk dovezl Patrik Miškář až před bránu, odkud bekhendem vystřelil mezi betony Málka. Na Dukle bylo vidět, že jí vsítěná branka pomohla a i nadále se dostávala do šancí, naopak Slavii se to tolik nedařilo a Beran mohl být více v klidu než Málek.

Žejdlovi se povedlo ujet obraně Jihlavy, nakonec však nedosáhl na kotouč a nemohl tak vystřelit. Přišlo pětiminutové vyloučení na obou stranách za bitku a hrálo se ve čtyřech. O chvíli později byl však vyloučený Všetečka a Dukle se tak naskytla možnost početní výhody. V té se do žádné větší šance nedostala a Slavia mohla být o něco klidnější.

V úvodu poslední části mohl navýšit vedení Jihlavy Šik, který vypálil z kruhu. Málkův skvělý zákrok lapačkou, který předvedl v pádu mu v tom zabránil. V čase 44:00 se už Slavii povedlo srovnat. Dušan Žovinec se dostal s pukem až na vrchol kruhu, kde mu ve střele nezabránila ani trojice domácích hráčů. Slavia se mohla dostat do vedení po vyloučení Karabáčka, dařilo se jí držet v útoku, ale ne vystřelit tak, aby byl Beran ve větším ohrožení.

V čase 49:51 se halou rozezněla radost jihlavských fanoušků poté, co Tomáš Havránek z mezikruží prostřelil puk Málkovi mezi nohama. Následovalo vyloučení střelce jihlavské branky, ale Jihlava se ve vlastním oslabení dostala do šance. Miškář však nemohl Šikovi přihrát a proto jim akce nevyšla. V 57. minutě se do velké šance dostal Všetečka, který měl ideální pozici pro srovnání, jenže jeho pokus o teč na Berana mu nevyšla a puk nakonec skončil vedle brány. Ke konci třetiny už Slavia moc šancí na srovnání neměla kvůli vyloučením na své straně.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Prvně musím pogratulovat týmu, protože jsme tu sérii chtěli zvládnout ve dvou zápasech, to se nám povedlo. První zápas na Slavii, tam pro nás určitým způsobem hrálo štěstí, ale jak se říká, štěstí přeje připraveným a dnes jsme tu předvedli velmi dobrý hokej. Bohužel naše neproduktivita udržovala pořád soupeře ve hře. Já musím pochválit gólmana soupeře, který tu odchytal vynikající zápas. Ale nám naštěstí Bery (Adam Beran) dokázal v důležitých situacích také pomoct. Jak jsem říkal týmu, my budeme muset zařadit do našeho playbooku obranu při přesilovce 5 na 3, protože to, co se dělo na ledě, bylo úplně mimo moje chápání. Jsem hrozně rád, že jsme to zvládli a postupujeme dál.

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Nevím proč, ale dnes jsme bohužel první dvě třetiny nebyli vůbec v zápase. Byla jen náhoda a štěstí, že jsme ztráceli jen jeden gól, protože tam jsme vůbec nehráli. Až ve třetí třetině jsme se do toho zápasu trošku dostali, vyhráli jsme pár osobních soubojů, dali jsme vyrovnávací gól, a to nás trochu nakoplo. Bohužel, hloupá chyba, námaz a gól na 2:1. Bohužel jsme se zbytečnými fauly v závěru připravili o tlak. Jihlava zaslouženě vyhrála a postoupila, já jim gratuluji a přeji hodně štěstí v dalším kole.