3:2
(0:0, 1:1, 2:1)

Přesilové hry rozhodly, Dukla končí sezonu na čtvrtém místě

17.04.2023 / Tomáš Taybner

Ve druhém zápase o bronz bylo k vidění spoustu šancí, na góly byl ovšem zápas v první polovině chudý. Střelecká převaha Dukly v první třetině na gól nestačila, na první branku se čekalo až do druhé třetiny. V té potrestal první vyloučení Jihlavy domácí Lisler, těsně před koncem třetiny však dokázal vyrovnat nenápadnou střelou Kravec. Ve třetí třetině opět šla Boleslav do vedení, pět minut před koncem znovu vrátil Jihlavě naději na bronz Broš. Pouhé tři minuty před koncem ale Boleslav znovu využila přesilovou hru a Dukla se dostala do skutečně náročné situace. Hra bez brankáře už bohužel branku nepřinesla a junioři Dukly skončili sezonu bez medaile na čtvrtém místě. Junioři i tak v nesmírně náročných podmínkách dosáhli zatím nejlepšího výsledku Dukly v Extralize juniorů. Hoši děkujem!
17.04.2023 17:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

BK Mladá Boleslav

Forst – Křepelka, Vlasák, Sypecký, Moravec, Rajgl – Král, Hruška, Polák, Vyroubal, Vimmer, Malínek, Gardoň, Lisler, Půček, Vítek, Zvagulis, Hrouda
3

HC Dukla Jihlava

Maláč – Topol, Vandas, Číhal, Šabatka, Chvátal, Tomšík, Ludvík – Jungwirth, Menšik, Rauš, Straka, Broš, Báťa, Kravec, Coufal, Sojka, Klapica, Modl, Pavelec
2
Branky a nahrávky: 24. Lisler (Křepelka), 45. Polák (Hruška, Sypecký), 57. Vimmer (Křepelka, Polák) – 36. Kravec (Klapica, Vandas), 55. Broš (Straka, Chvátal). Rozhodčí: Zavřel, Veselý – Gregar, Thuma. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 345. Střely na branku: 38:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Hned v úvodní části bylo znát, že nikdo nebude chtít udělat chybu, a tak se sice hrálo velmi rychle, chyběly však větší gólové šance. To se mohlo změnit na sklonku 9. minuty, kdy se Bruslaři museli bránit po nedovoleném zákroku Křepelky. Situaci ale zvládli a Jihlavu takřka k ničemu nepustili. Dukla přesto byla směrem do útoku aktivnější, navíc si vytvořila jedinou větší šanci první periody. To když v 17. minutě ujel Menšík, jehož forhendový blafák musel likvidovat až domácí strážce Forst.

Na startu druhé třetiny si přesilovku vyzkoušeli také domácí borci a ačkoliv se jim zpočátku vůbec nedařilo, dokázali ji proměnit v úvodní gól. U modré čáry s kotoučem zamíchal Oskar Lisler, jenž poté z mezikruží rychlou ranou ze zápěstí přesně trefil prostor u pravé tyčky. Během další přesilovky musel Maláč zasahovat proti ráně Poláka a následným dorážkám Půčka s Malínkem. Dukle se ale podařilo srovnat krok, když ve 36. minutě nenápadnou střelou skóroval Matěj Kravec, jemuž pomohl i fakt, že svoji ránu schoval za domácího beka. Odpovědět mohl unikající Vimmer, jeho bekhendová klička však skončila jen na Maláčově betonu.

Po neurovnaném a rozkouskovaném začátku třetí části změnil náladu na stadionu Vojtěch Polák, který si ve středním pásmu narazil s Hruškou a dostal se až za jihlavskou obranu, aby v čase 44:21 skóroval střelou mezi Maláčovy betony. Bruslaři si vedení užívali až do 55. minuty, kdy se po průniku z levé strany prosadil Josef Broš. Útočník, který ještě vloni oblékal mladoboleslavský dres, se natlačil před branku a bekhendovým zakončením pod horní tyč opět srovnal - 2:2. Už za dvě minuty to ale Menšík přehnal s aktivitou při napadání a po podrážení oslabil svůj tým. Trenérský štáb Bruslařů si vzal čas na poradu a za 21 sekund Boleslavští hráči skórovali. Z modré střílel Křepelka a Maláč kotouč jen vyrazil do slotu, kde se nejlépe zorientoval Štěpán Vimmer. Na jeho trefu už hosté nenašli protijed, ačkoliv byli v čase 58:23 velmi blízko. Jihlavský Pavelec stál před prázdnou klecí, jenže se mu nepovedlo puk za Forstova záda usměrnit. Bruslaři tak po závěrečné siréně slavili zisk bronzových medailí.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Primárně bych řekl, že jsem zažil zápasy o třetí místo jeden rok ve Finsku, jinak jsme vždy hráli o titul. A logika věci v našem sportu odpovídá, že lépe umístěný tým po dlouhodobé části by měl být z vypadlých semifinalistů bronzový. To jsem říkal i klukům. Ale když nám pravidla tuto možnost dala, tak jsme chtěli udělat maximu pro to, abychom si o medaili řekli. Oba zápasy jsme byli lepší. Na druhou stranu, na obdržené branky jsme byli horší. Propadli jsme v oslabeních a ze šesti inkasovaných gólů celkem jsme dostali čtyři v přesilovce Mladé Boleslavi. Mají šikovné hráče a připravovali jsme se na ně, ale v zásadních momentech utkání jsme nebyli schopní ubránit oslabení a proto jsme si bronzovou medaili nezasloužili.