4:2
(2:1, 1:1, 1:0)

Dukla znovu stáhla dvoubrankové manko, na body to však tentokrát nestačilo

29.12.2023 / Kateřina Kubatková

Jihlavští hokejisté vstoupili i do utkání proti Litoměřicím nedobře a podobně jako s Prostějovem brzy prohrávali 0:2. Do konce třetiny ale stihl snížit Tomáš Harkabus a v polovině zápasu vyrovnal Tomáš Havránek. Beran poté vychytal litoměřické trestné střílení, ale vyrovnaný stav do konce třetiny nevydržel, neboť Dukla inkasovala branku při vlastní přesilovce. Ve třetí části červenožlutí své šance na srovnání nevyužili a naopak v závěru trefil domácí bek Černohorský prázdnou branku. Poslední zápas roku 2023 tak Dukla prohrála 2:4.
29.12.2023 17:30, Chance Liga - 33. kolo

HC Stadion Litoměřice

Cichoň – Černohorský, Jebavý (C), Pavlák, Aubrecht, Tůma, Husák (A) – Costa, Jícha, Sihvonen – Korkiakoski, Hrabík, Cikhart – Ton, Plos, Senčák – Kordule, Kuťák (A), Svoboda
4

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Strejček, Dundáček, Chvátal, Koštoval, Ozols, Dvořák – Čachotský (C), Bartoš, Cachnín – Harkabus (A), Havránek, Jelínek – Štefančík, Kuprijanov, Šik – Krajč, Pořízek, Brož
2
Branky a nahrávky: 1. Costa (Jícha, Sihvonen), 6. Svoboda (Kuťák), 39. Svoboda (Jícha), 60. Černohorský (Jícha) – 18. Harkabus (Dvořák, Havránek), 29. Havránek (Dundáček). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Kokrment, Pěkný. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 110. Střely na branku: 27:33. Zblokované střely: 5:21. Vhazování: 38:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

Průběh utkání

Poslední utkání roku 2023 odstartovali Litoměřičtí nejlépe jak mohli. Vedení se ujali už po osmadvaceti vteřinách, Kale Costa převzal puk ve středním pásmu, najel si na levý kruh a trefil se přesně pod horní tyčku. Těsně před koncem 6. minuty se skóre měnilo znovu a opět se radovali fanoušci Litoměřic. Filip Kuťák v samostatném úniku sice neuspěl, Adam Beran ale kotouč vyrazil pouze před sebe a puk se odrazil za brankovou čáru od brusle přijíždějícího Přemysla Svobody. Celou situaci ještě rozhodčí zkoumali na videu, a nakonec gól potvrdili.

Ještě před koncem první třetiny Dukla snížila ztrátu na rozdíl jediné branky. Tomáš Harkabus dostal nahrávku na levý kruh, odkud vypálil z první přesně k pravé tyči a hráči tak odcházeli do kabin za stavu 2:1.

Ve druhé periodě hosté vyrovnali. V čase 27:49 byl vyloučen David Aubrecht za sekání a Jihlava za pouhých čtyřiadvacet vteřin přesilovku zužitkovala. Tomáš Havránek obdržel puk na pravý kruh a vymetl levý horní roh Cichoňovy svatyně. Zajistil tak Dukle teprve jedenáctý přesilovkový gól v letošní sezoně.

Na začátku 35. minuty ujel sám na branku Filip Kuťák, který byl faulován a bylo nařízené trestné střílení. Penalty se ujal Pavel Kordule, ale jeho zakončení nebylo úspěšné. Krátce před koncem prostřední části hry se Stadion znovu ujal vedení. Ve vlastním oslabení znovu ujel jihlavským bekům Přemysl Svoboda a poslal kotouč mezi Beranovy betony - 3:2.

Ve třetí třetině měli kališníci k dispozici ještě několik samostatných úniků, ale ani jeden neproměnili. Jihlava také měla několik slibných šancí, zejména v posledních čtyřech minutách, ale Oldřich Cichoň předvedl skvělé zákroky a za svá záda už nic nepustil. Dukle nepomohla ani závěrečná hra v šesti, při které navíc znovu inkasovala. Jakub Černohorský zacílil přesně do prázdné branky a zpečetil tak výhru domácího celku - 4:2.

Ohlasy trenérů

Jakub Janoušek (HC Stadion Litoměřice): Měli jsme výborný vstup do utkání, hráli jsme přímočaře, rychle jsme vstřelili dva góly. Bohužel od konce první třetiny jsme se potýkali se soupeřovým napadáním, z toho vyústil i první jihlavský gól. Celý zápas jsme se prali s velikou aktivitou hostů, ale obzvlášť v závěru utkání byla znát veliká podpora od fanoušků, kteří dorazili v hojném počtu, za což jim děkujeme.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Měli jsme velmi špatný vstup do zápasu, domácí nás ve všem přehrávali, i když jsme byli nachystaní, že budou chtít zápas zvládnout, protože v posledních utkáních měli pár proher a potřebovali body. Dali jsme gól před koncem první třetiny, měli jsme dobrou druhou třetinu, v níž jsme dokázali vyrovnat. Bohužel zase jsme měli výpadek při přesilovce a Litoměřice nám o jeden gól odskočily. I když ve třetí třetině nechali kluci na ledě všechno, tak domácí podržel gólman a my jsme ztrátu nedokázali smazat.