0:3
(0:1, 0:1, 0:1)

Jeden vstřelený gól v každé třetině, žádný obdržený! Dukla veze ze Sokolova tři body

13.01.2024 / Tomáš Lysý

Dukla před zápasem ztrácela na Sokolov šest bodů a měla zápas k dobru. Bylo jasné, že v případě výhry se může svému soupeři, který je v tabulce na pátém místě, dost přiblížit. A dařit se jí začalo ve 12. minutě, kdy Jan Strejček vyslal od modré přesnou střelu. Další gól padl ve 28. minutě, kdy útočník juniorů Šimon Báťa zapsal po souhře s dalším juniorem Jonášem Jungwirthem premiérovou trefu v A-týmu. Sedm minut před koncem pojistil jihlavskou výhru Šimon Jelínek a protože výborný Filip Maláč po celý zápas neinkasoval, čímž vychytal premiérové čisté konto, veze si Dukla domů tři body za výhru 3:0.
13.01.2024 17:00, Chance Liga - 38. kolo

HC Baník Sokolov

Michajlov – Mlčák, Tureček, Bulka, Weinhold, Rulík, Niko, Krajčík – Vracovský, Kverka, Tomeček – Adamec, Bernovský, Kružík – Křemen, Vrdlovec, Csamango – Novotný, Rohan, Šlechta
0

HC Dukla Jihlava

Maláč – Bilčík, Strejček, Dundáček, Ozols, Kolář, Mareš, Koštoval – Čachotský, Toman, Cachnín – Harkabus, Havránek, Jelínek – Jungwirth, Rauš, Báťa – Kočí, Štefančík, Brož
3
Branky a nahrávky: 12. Strejček (Toman), 28. Báťa (Jungwirth, Mareš), 53. Jelínek (Havránek). Rozhodčí: Horák, Valenta – Belko, Kotlík. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 621. Střely na branku: 25:38. Zblokované střely: 2:2. Vhazování: 33:30. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

Hned na úvod zápasu se zjevil ve velké šanci Tomáš Čachotský, který v tento den oslavil 42 narozeniny. V situaci dva na jednoho mu přihrál puk Cachnín, ale jihlavskou legendu vychytal brankář Michajlov. Oba celky působily v dalším průběhu třetiny velmi aktivně, ovšem gólové šance chyběly. Ve 12. minutě se skóre měnilo a stačilo dobře vyhrané buly Radima Tomana. Jihlavský útočník přistrčil puk na modrou pro Jana Strejčka, který prostřelil kompletně všechny, kteří mu stáli v cestě - 0:1.

Za necelou minutu mohlo být srovnáno, když Adamec posunul puk sám na branku před Bernovského, kterého ovšem skvěle vychytal Maláč. Jihlavský brankář se skvěle dostal do zápasu a tři minuty před koncem třetiny zneškodnil i bekhendovou kličku Novotného. Při následné přesilovce se gólman Dukly opět vyznamenal, když Kverka po křižné přihrávce pálil z kruhu z první, ovšem odchovanec jihlavského hokeje jeho pokus zastavil.

Ve druhé třetině přišla gólová šance ve 28. minutě, kdy Jihlava využila rychlý protiútok a radovala se souhrou juniorů. Jonáš Jungwirth sebral na vlastní obranné modré puk a po pravé straně nabruslil do pásma. Z pravého kruhu předložil puk před branku na Šimona Báťu, který trefou z pokleku zaznamenal svůj první gól za A-tým. Odpověď Sokolova opět zmařil Filip Maláč, který sice první střelu Vracovského neudržel, následnou dorážku už ale bezpečně třímal pod betonem. Jinak se domácí hokejisté příliš do šancí nedostávali. Jihlava v polovině zápasu nevyužila svou jedinou přesilovku v utkání, vadit jí to ale nemuselo, jelikož si do kabin nesla náskok 2:0.

Na začátku třetí části mohl zvýšit jihlavské vedení Toman, který ovšem před prázdnou klecí nedostal puk do sítě, jeho střelu zastavil jeden z domácích hráčů. Druhý pokus stejného forvarda hostí skončil jen na boční síti. Dukla aktivně bránila vydřený náskok a nepouštěla Sokolov do žádných příležitostí. A naopak sama soupeři uskočila. Sedm minut před koncem využil Havránek velkého zaváhání domácích na jejich modré. Jihlavský forvard z levého kruhu viděl, že si před branku sjíždí Šimon Jelínek, předal mu kotouč a třem bodům pro Duklu již nemohlo stát nic v cestě. Gólman Filip Maláč navíc k třem bodům přidal i první vychytané čisté konto za Jihlavu - 3:0.