3:5
(1:0, 2:5, 0:0)

Pět inkasovaných branek ve druhé části rozhodlo o prohře Dukly

17.01.2024 / Natálie Poláčková

V této sezoně nastoupila Dukla na domácím ledě proti Zlínu podruhé. Oproti předešlému zápasu se domácímu celku vyhrát nepodařilo. Byli to červenožlutí, kdo se dostal jako první do vedení. Pak ale hosté zápas otočili průběh na svou stranu, srovnat dokázal Jonáš Jungwirth. Berani následně dostali kotouč za brankovou čáru ještě třikrát. Dukle se povedlo vstřelit už jen jednu branku, když Šimon Jelínek pálil z mezikruží.
17.01.2024 17:30, Chance Liga - 39. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč (32. Chaloupek) – Bilčík, Strejček, Dundáček, Ozols, Koštoval, Mareš, Vovsík – Čachotský, Toman, Cachnín – Harkabus, Havránek, Jelínek – Báťa, Rauš, Jungwirth – Kočí, Štefančík, Brož
3

Berani Zlín

Huf – Novotný, Suhrada, Čáp, Warg, Husa, Riedl – Šlahař, Holík, Paukku – Lang, Süss, Sedlák – Novák, Werbik, Salmio – Köhler, Sadovikov, Sedláček
5
Branky a nahrávky: 5. Jelínek (Harkabus, Strejček), 27. Jungwirth (Rauš), 36. Jelínek (Štefančík, Čachotský) – 21. Paukku (Holík, Lang), 25. Sedláček (Warg, Sedlák), 28. Süss (Čáp, Warg), 31. Holík (Čáp), 32. Holík ( Čáp). Rozhodčí: Kostourek, Grygera – Jindra, Kokrment. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 513. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5.

Průběh utkání

Úvod utkání hrál ve prospěch Dukly, zpočátku páté minuty se totiž dostala do vedení. Harkabusova střela se odrazila do prostoru mezi kruhy. Zde ho našel Šimon Jelínek, který vypálil a Hufa prostřelil. Nadále byly k vidění šance na obou stranách, přičemž ani jeden z týmů neměl více méně navrch. Pouze ke konci třetiny měl více akcí Zlín, ale Maláče se mu nepodařilo překonat.

Oproti první části byla ta druhá gólově bohatá. Střelbu zahájil Zlín šestnáct vteřin po začátku, kdy puk před bránu dostal Jesse Paukka. Hostující útočník poslal bekhendem kotouč za Maláčova záda. Čtyři minuty na to se Beranům povedlo průběh utkání otočit. Zlín se usadil v útočném pásmu, od modré čáry pálil Warg. Jeho pokus Maláč sice zachytil, ale nepřikryl puk lapačkou. Petr Sedláček z drážky trefil klec.

Dvě minuty nato bylo srovnáno. Zasloužil se o to mladý útočník Jonáš Jungwirth. Vypálil z prostoru mezi kruhy a dělovkou rozvlnil síť za Hufem. Srovnaný stav ale vydržel pouze minutu, hosté se totiž znovu dostali do vedení. Útok zahájili od své branky, Čáp poslal kotouč na útočnou modrou. Odtud vyrazil Jan Süss, jenž pálil z prostoru mezi kruhy. Vyrovnání měl na hokejce Jungwirth, ale jeho pokus z těsné blízkosti Hufa přes jeho beton nepřelétl.

Vyloučení Kočího v čase 30:30 vedlo k další brance Zlína. Maláč měl zcela zastíněný výhled a proti střele Petra Holíka z kruhu nic nezmohl. Devatenáct vteřin nato byl vyloučený Vovsík, jeho trestu hosté opět využili. V prostoru mezi kruhem a modrou čarou si vyměnil puk Lang s Petrem Holíkem. Hostující útočník střílel opět z kruhu, tentokrát puk letěl mezi betony Maláče. Tato branka poslala do klece Ondřeje Chaloupka.

Vyloučení Čápa zpočátku 35. rovněž vedlo k brance, tentokrát na straně jihlavského celku. Kombinace před bránou vedla až ke střele Šimona Jelínka. Domácí střelec pálil z mezikruží a trefil se pod břevno klece. Do konce třetiny se na kotouči držela převážně jen Jihlava. Zpočátku třetí části mohli Berani navýšit své vedení, Lang se dostal do samostatného úniku. V tom mu nakonec zabránil Mareš, jenž ho i bez faulu zastavil.

Na puku se po pokusu Langa více držel jihlavský celek, který se hnal za vyrovnáním. Rauš se nadvakrát pokusil dostat puk do klece, ale oba jeho pokusy mířily k tyčce. Přišlo vyloučení Husy, Dukla ho využít nedokázala. Necelé dvě minuty před koncem byl vyloučený Novotný za držení. Chaloupek zůstal na střídačce a Dukla si zkusila přesilovku šest na čtyři. Domácí se sice v útoku drželi, ale ani jeden z jejich pokusů na gól nestačil.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Dnešní zápas rozhodlo prvních deset minut druhé třetiny, které nasměrovaly zápas ke konečnému výsledku. Když ovšem pomineme tuto pasáž, tak jsme neodehráli tak špatný zápas. Dostali jsme se do vedení, první třetina byla z naší strany parádní, bohužel jsme v ní nepřidali víc branek. Potom vstup do druhé třetiny byl z naší strany katastrofální, ale i když Zlín otočil zápas na 2:1, tak se nám ještě podařilo vyrovnat. Hned v dalším střídání ale přišla zase chyba a poté dvě přesilovky na jejich straně. Jeden gól byl smolný, ten jsme si tečovali sami, ale u druhého, když dáme prostor hráči jako je Holík, tak to zkrátka trefí. Tam to bylo z naší strany špatně sehrané. Ve třetí třetině jsme se sice snažili, Zlín už do nás tolik netlačil, spíš už jen vyhazoval puky a my jsme nedokázali jejich obranu nějak přejít a dostat se do souvislejšího tlaku. Vždycky nám to nějak nabourali. Tlak už nebyl takový, jako třeba v první třetině.

Jan Srdínko (Berani Zlín): Dnes to bylo velice těžké utkání. Čekal nás houževnatý soupeř, což se předvedlo v první třetině, kdy jsme neměli dobrý vstup do utkání. Pak se naše hra zlepšovala a od druhé třetiny jsme byli víc na puku, více jsme si dovolili. To byla z celého zápasu pro nás nejlepší třetina, dostali jsme se do vedení. Potom už to byl boj o každý puk ledu a jsem rád, že jsme to dnes ubojovali. Měli jsme velkou obětavost a hodně zblokovaných střel. Jediná kaňka na utkání byla, že hned v prvním střídání jsme ztratili Jakuba Šlahaře. Doufáme, že jeho zranění nebude vážné a brzy se k nám znovu připojí.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie