2:0
(0:0, 1:0, 1:0)

Slušný výkon na body nestačil. Dukla se gólově neprosadila a prohrála v Prostějově

03.02.2024 / Vít Trubička

První třetina zápasu Dukly na ledě Prostějova žádnou branku nepřinesla. Největší šanci měl na konci třetiny jihlavský útočník Štefančík, ale na gólmana Pavelku nevyzrál. Ve druhé části padla jedna branka, po skončení oslabení hostí se trefil domácí Veselý. Zkraje třetí části uskočili Jestřábi na dvoubrankový náskok. Jelikož Dukla ani poté i z velkých šancí nepřekonala brankáře Pavelku, prohrála počtvrté v řadě, nyní 0:2.
03.02.2024 17:00, Chance Liga - 45. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Pavelka – Krejčí, Hanousek, Drtil, Forman, Poledna, Kubeš, Pěnčík – Jiránek (A), Jáchym (A), Doležal – Illéš, Vlach, Veselý – Hašek, Ostřížek, Burian – Fronk, Venkrbec (C), Maruna
2

HC Dukla Jihlava

Maláč – Bilčík, Strejček, Dundáček, Kočí, Ozols, Chvátal, Koštoval – Čachotský (C), Toman, Cachnín – Harkabus (A), Havránek, Jelínek – Rauš, Menšík, Jungwirth – Štefančík, Pořízek, Brož
0
Branky a nahrávky: 25. Veselý (Hanousek, Doležal), 45. Ostřížek (Burian). Rozhodčí: Svoboda, Cabák - Vašíček, Peluha. Vyloučení: 3:3, navíc Krejčí (PRO) - Strejček (JIH) oba 5 min. Bez využití. Diváci: 890. Střely na branku: 17:43. Zblokované střely: 12:16. Vhazování: 25:26. Průběh utkání: 2:0.

Průběh utkání

Start utkání vyšel lépe Dukle, která se už od prvních chvil vydala do útočného prostoru před brankářem Pavelkou. Na druhé straně si Filip Maláč připsal svůj první zákrok až ke konci páté minuty. K vidění tak nadále byla oboustranná vyšší aktivita. Za Jihlavské se třeba dostal do slibné příležitosti Marcel Štefančík, který se ve vlastním oslabení vyřítil proti osamocenému Pavelkovi, avšak na své cestě byl zastaven sekáním od domácího Hanouska.

Do druhého dějství vstoupila Dukla v početní výhodě, která dokonce malou chvíli byla dvojnásobná. Krátce po jejím skončení se naopak do přesilovky dostal Prostějov, byť ani ten jí nevyužil. Přesto se tři vteřiny po vyrovnání početních sil dostal do vedení. Jan Veselý tečoval z hranice brankoviště Hanouskovu ránu od modré.

Aktivita neustávala na obou stranách a jak Jaroslav Pavelka, tak Filip Maláč se museli v brankovišti dost otáčet. Blízko vyrovnání byl Radek Pořízek, který ovšem tváří v tvář prostějovskému gólmanovi kličkou puk za jeho záda neumístil. Do konce třetiny už toho příliš k vidění nebylo, Jihlava nejprve přežila bez úhony oslabení, pak naopak sama měla další přesilovku, byť z ní nic nevytěžila. Domácí tak drželi těsný náskok jedné branky.

Na startu třetí třetiny si připsali slibné šance Rauš se Štefančíkem, přesto gól přišel znovu do jihlavské svatyně. V čase 44:24 vymíchal Maláče v mezikruží stojící David Ostřížek a navýšil náskok svého týmu na rozdíl dvou branek.

Jihlavští byli po zbytek utkání o poznání aktivnějším týmem, avšak proti nim stála neprostupná zeď v podobě Jaroslava Pavelky. Zuby si na něm vylámal i Tomáš Harkabus, chvilku nato i Vlastimil Bilčík. Poslední dvě a půl minuty to ještě Dukla zkusila v šesti, avšak ani z toho gól nepadl. Závěr utkání ještě okořenila bitka mezi Petrem Krejčím a Janem Strejčkem, leč výsledek už zůstal neměnný a tři body zůstaly na Hané.

Ohlasy trenérů

Lukáš Majer (LHK Jestřábi Prostějov): Utkání od první minuty nešlo úplně našim směrem, soupeř byl v prvních deseti minutách rychlejší a aktivnější. My jsme zjistili, že budeme muset to utkání více odpracovat, že si to neodehrajeme takovým tím talentem nebo čistým hokejem a od té desáté minuty první třetiny jsme se více začali dostávat do forčeku, do soubojů a klíčové pro vývoj utkání bylo to, že jsme zvládli klíčové souboje speciálních týmů. I když jsme dali gól krátce po vypršení trestu, tak ta přesilovka a ubráněná oslabení byly pro zápas klíčovými faktory a zlomovými momenty. Soupeř výborně bruslil, měl výborný pohyb, na druhou stranu my jsme na to odpověděli týmovým a bojovným výkonem a ukázali jsme sílu všech čtyř formací, které výborným výkonem doplnil Jarda Pavelka.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Bohužel jsme ztratili další zápas, ve kterém jsme určitě nebyli horší než soupeř. Ale nejsme schopní dát gól i z vyložených šancí a to nás stojí body. Stejné to bylo doma s Třebíčí, kdy jsme dali jen jednu branku. Bez gólů se vyhrát nedá. Klukům nemohu vyčíst snahu a bojovnost, ale hokej se hraje na góly a ty určují vítěze a poražené. Protože góly nedáváme, jsme bohužel poražení.