3:5
(1:1, 1:4, 1:0)

Třetí prohra v řadě, dorost padl s Vítkovicemi

05.10.2023 / Natálie Poláčková

Po nepovedeném zápase v Hradci Králové vyrazili dorostenci do Moravských Budějovic, kde odehráli další “domácí“ zápas. Ten pro ně však skončil prohrou. Ačkoliv se jim hned dvakrát povedlo vcelku rychle odpovědět na branku Vítkovic, tak tři branky ze druhé třetiny už dohnat nestihli. Svým druhým gólem v utkání Henryk Grabowski až v 51. minutě snižoval na 3:5. Další branka už nepadla a Dukla tak i nadále čeká na první domácí výhru.
05.10.2023 17:00, Extraliga dorostu - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Zmrhal, Podroužek, Holas, Tomica, Pešl, Slavíček, Tramba – Chvátal, Fink, Kytka – Katolický, Nejedlý, Koníř – Grabowski, Adamec, Lukáš – Hospodka
3

HC Vítkovice Ridera

Špírek – Fojtík, Szarowski, Vítek, Drábek, Zatloukal, Lyčka – Douda, Rončka, Nazad – Fasner, Svozil, Daněk – Plško, Zachariasz, Man – Hofman, Mareš
5
Branky a nahrávky: 17. Katolický (Adamec, Podroužek), 31. Grabowski (Zmrhal, Fink), 51. Grabowski (Hospodka) – 9. Man (Mareš), 27. Nazad (Zachariasz), 34. Hofman (Mareš, Drábek), 38. Nazad (Zachariasz, Drábek), 39. Douda (Svozil, Fojtík). Rozhodčí: Hort – Polák, Tichý. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 30:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5.

Průběh utkání

Zpočátku zápasu byla o něco aktivnější Dukla, která se držela v útočném pásmu. K brance jí ale chyběly střely. Do vedení se dostaly Vítkovice po chybné rozehrávce Dukly ve středním pásmu. Mareš poslal puk za sebe, kde byl připravený Maxmilián Mann. Hostující útočník sice napoprvé nedostal puk za Štěbetákova záda, ale následně ho dokázal dotlačil až za brankovou čáru. Zajímavostí je, že tato branka padla až po uplynutí početní výhody hostů, kteří hráli minutu a 25 vteřin pět na tři.

Dukla se sice snažila srovnat, ale po úvodní brance se na puku více držely Vítkovice. Pak ale čtyři minuty před koncem přišlo vyloučení hostujícího obránce. Dukla dokázala tuto početní výhodu využila po 26 vteřinách. Šimon Katolický se dostal ke kotouči po boku klece. Špírek měl problém s rychlým přesunem, a proto Katolického střela skončila v prakticky prázdné kleci. Ještě do konce třetiny byly k vidění dvě vyloučení, jedno na každé straně, v rozmezí pouhých sedmi vteřin.

Druhá část se zpočátku nesla v poněkud klidném stylu. Oba celky se místy dostaly do šance, ale nikoliv do nějaké nadějnější. Pak ale ve 27. minutě dokázaly Vítkovice využít svého tlaku, který si vytvořily, a dostaly se do vedení. Michael Nazad se dostal k povedené střele z mezikruží, tu namířil k horní tyčce. Dukla ale dokázala dvě a půl minuty na to odpovědět. Z vrcholku kruhu pálil Hanryk Grabowski, který prostřel Špírka i díky jeho zakrytému výhledu.

V závěru třetiny začaly padat branky na straně hostů. Ve 34. minutě se Marek Hofman ocitl před bránou a kotouč namířil po zemi mezi betony Štěbetáka. Za další tři minuty přišlo vyloučení Dukly za příliš mnoho hráčů na ledě a toho Vítkovice využily. Z levé strany po zemi poslal puk Michael Nazad, který si tak připsal svou druhou branku v zápase. Netrvalo ani minutu a hosté se radovali znovu. Tentokrát zásluhou Jiřího Doudy, který v těsné blízkosti brány zamíchal pukem.

Třetí třetinu Dukla zahájila v přesilovce, která běžela ještě z druhé části. K ní se přidala šest vteřin po začátku další. Ačkoliv se domácí snažili, tak toho využít nedokázali. O malinko aktivnější však domácí přeci jen byli a z jejich hry bylo vidět velké odhodlání vyrovnat stav zápasu. To se potvrdilo v 51. minutě, když Henryk Grabowski dokázal střelou z kruhu Špírku propálit.

I nadále na puku byli domácí, jenomže pak byl střelec třetí branky Jihlavy vyloučen. Vítkovice se sice prakticky nedostaly do šance, ale Jihlava také ne. Do konce už moc času nezbývalo a hosté dobře bránili. Dukla ještě zkusila hru bez brankáře, ale ta dlouho netrvala kvůli faulu právě na její straně.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Furt dokola stejné chyby! Nedáváme góly, necháváme hráče volné před bránou, stojíme u hráče a necháme ho střílet, dorážet nebo dát gól..