3:1
(1:0, 2:1, 0:0)

Třetí výhra v řadě! Dva góly Katolického a výborný Štěbeták

19.10.2023 / Natálie Poláčková

Dorostenci v minulém týdnu najeli na vítěznou vlnou v podobě dvou vybojovaných zápasů. Dnes tuto formu potvrdili, když v Moravských Budějovicích dokázali porazit přerovské Zubry. Dvěma góly k výhře jihlavského celku pomohl útočník Šimon Katolický. Domácí celek si tak z náhradního domácího ledu v Moravských Budějovicích odváží tři body za výhru 3:1.
19.10.2023 17:00, Extraliga dorostu - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Slavíček, Zmrhal, Pešl, Podroužek, Verbeshchuk, Tomica – Katolický, Adamec, Ratushniak – Chvátal, Nejedlý, Koníř – Grabowski, Lukáš, Kouba – Hospodka, Kytka
3

HC ZUBR Přerov

Šejba – Wasserbauer, Cífka, Pala, Pohanka, Mozr, Matyáš, Špičák – Koudela, Dobřecký, Vlk – Mátl, Švejcar, Ryšavý – Došlík, Kurial, Frnka – Vyroubal
1
Branky a nahrávky: 12. Adamec (Ratushniak, Katolický), 32. Katolický (Lukáš, Tomica), 34. Katolický (Nejedlý) – 32. Švejcar (Mátl, Frnka). Rozhodčí: Skopal – Polák, Tichý. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 37:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

Již od první minuty bylo na hráčích vidět, že hrají velmi opatrný hokej. To se následně i potvrdilo, protože se od začátku více bránilo než útočilo. I přesto ale na kotouči byl více domácí celek. Ten se také ve 12. minutě dostal do vedení poté, co Štěpán Adamec dokázal z kruhu namířit puk k břevnu. Chvíli na to se do akce dostali Zubři, jenže jejich tlak v útočném pásmu v žádnou nebezpečnou střelu nevyústil. Ještě ke konci části dostali hosté nabídku početní výhody, tu však využit nedokázali.

Ani druhá část nepřinesla o moc aktivnější hokej, bylo však k vidění více střel než v předchozí části. Na obou stranách byl jejich počet vcelku vyrovnaný. Ani jeden z gólmanů nemusel v průběhu třetiny předvádět příliš těžké zákroky. Pak ale padla branka Šimona Katolického, který vystřelil nad Šejbovo rameno. Necelou minutu na to se prosadil také Přerov, konkrétně Vratislav Švejcar, jenž pálil mezi nohy Štěbetáka. Ten však neměl šanci reagovat kvůli zakrytému výhledu. Ve 34. minutě se opět prosadil Šimon Katolický, tentokrát se trefil do prakticky odkryté klece, protože Šejba se nestihl přesunout.

Poslední část zápasu byla skoro nejméně atraktivní. Ačkoliv měli hosté několik možností přesilovek, tak nejenže žádnou nevyužili, ani v nich nedostali do větší šance. Ta byla jenom v 56. minutě, kdy se puk dostal až za záda Štěbetáka a projel nebezpečně blízko čáře. Následně už si Dukla hru pohlídala a brala tři body za výhru 3:1.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Jsme rádi za třetí výhru. Dvě třetiny jsme hráli slušně a konečně disciplinovaně, ale bohužel ve třetí třetině jsme zase udělali tři fauly. Dnes opět obětavý a ubojovaný závěr.