4:5
(2:3, 1:2, 1:0)

Dorostenci těsně porazili Kometu 5:4

21.10.2023

Dorostenci si připsali už čtvrtou výhru v řadě. Tentokrát na ledě brněnské Komety, kde vyhráli 5:4. Tři branky padly v první části v rozmezí 6. a 10. minuty. Další dvě ve druhé třetině, rozhodující gól tedy padl z hole Jindřicha Lukáše.
21.10.2023 16:30, Extraliga dorostu - 14. kolo

HC Kometa Brno

Král (26. Váňa) – Polák, Vyhlídal, Panasenko, Mátl, Krämer, Veselý – Šebela, Kubín, Štulo – Stibůrek, Brabenec, Kerbler – Hamák, Kukleta, Šulla – Daněk, Čajka
4

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Slavíček, Zmrhal, Pešl, Podroužek, Tomica, Holas – Katolický, Adamec, Ratushniak – Chvátal, Nejedlý, Koníř – Grabowski, Lukáš, Kouba – Hospodka, Kytka
5
Branky a nahrávky: 3. Kubín (Vyhlídal, Štulo), 13. Šulla (Štulo, Vyhlídal), 33. Štulo (Kubín, Veselý), 43. Štulo (Hamák, Kubín) – 6. Ratushniak (Nejedlý, Kytka), 7. Chvátal (Koníř, Adamec), 10. Holas (Nejedlý), 26. Kytka (Kouba), 35. Lukáš (Koníř, Chvátal). Rozhodčí: Pavel – Holub, Lainka. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5.

Průběh utkání

Domácí se už ve 3. minutě po brance Vojtěcha Kubína mohli radovat z průběžného vedení. Kometa inkasovala hned třikrát během čtyř minut, když se postupně prosadili Artem Ratushniak, Ondřej Chvátal a Dominik Holas. Kometa se však ještě do přestávky dokázala dostat do kontaktu, jelikož ve 13. minutě se po krásné přesilovkové kombinaci prosadil Jakub Šulla.

Po přestávce byli o něco aktivnější Brňané, ale jako první skórovali hosté. Daniel Kytka ve 26. minutě rozradostněl střídačku Jihlavy. Po této brance brněnské brankoviště opustil Viktor Král, kterého nahradil Jakub Váňa. Pro Kometu byl příchod nového brankáře impulsem, který přinesl úspěch zhruba sedm minut po výměně. Po rychlé kombinaci se do samostatného úniku dostal David Štulo, jenž svůj útočný výpad zakončil krásným blafákem do bekhendu. Za pouhé dvě minuty však udeřili znovu hosté, když Jindřich Lukáš zamířil přesně na vzdálenější tyč. V závěru druhé části i přes aktivitu Komety branka už nepadla.

Ve 43. minutě se po další přesilovkové kombinaci trefil David Štulo, který zůstal osamocený na hraně brankoviště a z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť. Krátce poté Brňané dokonce sahali po vyrovnání, když obraně hostů ujel Vojtěch Kubín. Proti němu však včas stačil vyjet hostující brankář a šanci na skórování mu tak sebral. Vyrovnaný závěr utkání ovlivnila ještě přesilová hra hostů, kteří si už jednobrankové vedení pohlídali.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie