2:1
(0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Zbytečné fauly byly opět potrestány. Dorost prohrál ve Zlíně 1:2

25.11.2023 / Lukáš Mihal

Nyní je již prakticky jasné, že se jihlavský dorost mezi top deset týmů Extraligy dorostu nedostane. Může za to i prohra ve Zlíně, kde Dukla již od třetí minuty vedla 1:0. Poté se však nechali hráči vylučovat a Beranův se podařilo srovnat necelé dvě minuty před koncem právě v přesilovce. Nastalo prodloužení a po chvíli i další faul jihlavského celku. Ten Zlín po minutě potrestal a Dukla tak prohrála čtvrtý zápas v řadě.
25.11.2023 12:00, Extraliga dorostu - 21. kolo

Berani Zlín

Šimšálek – Schmied, Mořkovský, M. Sedláček, J. Kubečka, Uřičář, Frömel, F. Sedláček – Nesrsta, Kočica, Venený – Pluskal, Doležal, Kos – Plšek, Pečner, Matula – Škrip
2

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Verbeshchuk, Podroužek, Tramba, Tomica, Pešl, Holas – Koníř, Adamec, Katolický – Chvátal, Nejedlý, Lukáš – Ratushniak, Kytka, Hospodka – Grabowski
1
Branky a nahrávky: 59. Kos (Pečner, Venený), 63. Pluskal (Kos, J. Kubečka) – 3. Verbeshchuk (Chvátal, Katolický). Rozhodčí: Škach – Přecechtěl, Kaprál. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 168. Střely na branku: 23:40. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Hosté z Jihlavy veškeré odhodlání domácích rozprášili, protože se ihned prosadili. Nedovolený zákrok Michala Sedláčka potrestal Dominik Verbeshchuk, který schovanou střelou od modré čáry zaskočil Radka Šimšálka. Zlínský brankář neměl vůbec povedený začátek, ale to ho jen povzbudilo a od té doby doslova exceloval.

Dukla totiž ve zbytku první části dominovala a připravovala si jednu šanci za druhou. Šimon Katolický, Viktor Tomica a Petr Hospodka se dostali do obrovských příležitostí, ale ani jeden z nich nedokázal skórovat. Většinou zasáhl Šimšálek, jindy kotouč skončil vedle tyčky. Po první periodě byl rozdíl jen jedné branky.

Gólman Beranů měl spoustu práce i po návratu ze šatny, chvíli se odpočinul během přesilové hry, ale jeho kolegové v ní nic nebezpečného nevymysleli. Naopak hosté byli stále nebezpeční, největší šanci druhé třetiny si Jihlava připsala ve 26. minutě, a to když dvakrát střílela z bezprostřední blízkosti. Šimšálek však ševce zase podržel, takže ti ztráceli před poslední dvacetiminutovkou stále jen jednu branku, i když ztráta mohla být výrazně větší.

Na začátku třetí třetiny Zlín musel ustát další oslabení, což tentokrát zvládl a následně se už pomalu začal hnát za vyrovnáním. Mnohem nebezpečnější ale stále byla Jihlava, tutovku však spálil Katolický, který neúspěšně dotahoval bekhendový blafák. Pak už se hra otočila a vzhledem k nejtěsnějšímu možnému vedení začali být hosté trochu nervózní, z čehož vyplynuly dva nevynucené fauly.

První Berani ještě nepotrestali, ale ten druhý už ano, a to když Dominik Kos díky šťastnému odrazu dostal puk do sítě necelé dvě minuty před koncem. Do konce základní hrací doby už branka nepadla, diváci však byli svědky velké šarvátky, při které hlavní rozhodčí rozdal osm trestných minut. Na řadu tedy muselo přijít prodloužení.

Do nejdůležitější pasáže utkání Dukla nevstoupila vůbec dobře a po půlminutě prodloužení se dopustil nedovoleného zákroku Dominik Holas, což bylo nakonec rozhodující. V přesilovce si totiž vzal hlavní slovo Matyáš Pluskal, který nejprve nastřelil brankovou konstrukci. Mrzet ho to ale nemuselo, protože o minutu později byl úspěšný v přímém souboji s Ondřejem Štěbetákem, kterého zaskočil především obrovskou trpělivostí a dělovým zakončením pod horní tyč.