6:4
(2:3, 4:1, 0:0)

Dvakrát dorostenci vedli, ale zápas neskončil vítězným koncem

30.11.2023 / Natálie Poláčková

Dorostenci mají na kontě již pátou porážku v řadě, a to kvůli prohranému utkání v Přerově. Dukla v zápase hned dvakrát vedla, ale v obou případech dokázali Zubři srovnat. V tom druhém případě dokonce průběh zápasu otočit a dostat se do dvoubrankového vedení. Červenožlutí prohráli ve 22. kole ELD - 4:6.
30.11.2023 18:00, Extraliga dorostu - 22. kolo

HC ZUBR Přerov

Šejba – Pala, Pohanka, Špičák, Mozr, Navrátil, Matyáš, Cífka, Burda – Dobřecký, Frnka, Ryšavý – Miklas, Švejcar, Kováč – Došlík, Koudela, Vlk
6

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Verbeshchuk, Podroužek, Slavíček, Tomica, Zmrhal, Holas – Koníř, Adamec, Katolický – Chvátal, Nejedlý, Lukáš – Ratushniak, Kytka, Hospodka – Grabowski
4
Branky a nahrávky: 6. Mozr (Švejcar, Frnka), 17. Koudela (Švejcar), 22. Burda (Došlík, Navrátil), 32. Frnka (Miklas), 34. Frnka (Mozr), 38. Vlk (Pohanka, Pala) – 13. Holas (Tomica), 16. Chvátal (Zmrhal, Katolický), 19. Zmrhal (Kytka, Ratushniak), 29. Katolický. Rozhodčí: Blaha – Mikšík, Kučera. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 135. Střely na branku: 29:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 6:4.

Průběh utkání

Utkání zahájili lépe domácí, když se v šesté minutě dostali zásluhou Marka Mozra do vedení. Domácí obránce pálil od modré a prostřelil Štěbetáka se zakrytým výhledem mezi betony. Dukla však o minutu později dostala nabídku početní výhody. Tu však využít nedokázala, podobně to dopadlo v následující přesilovce Přerova. Další vyloučení domácích, konkrétně Navrátila, už Dukla potrestala. Dominik Holas si na kruhu puk chvíli podržel a popojel si, vypálil ke vzdálenější tyčce.

O necelé dvě minuty později šel Přerov znovu do oslabení. Toho jihlavský celek opět dokázal využít. Ondřej Chvátal jakýmsi způsobem dokázal doklepnout kotouč až za brankovou čáru. Minutu na to se prosadil Přerov. Filip Koudelka se dostal přes obranu Jihlavy a svým trikem si posunul puk z jedné strany na druhou. Poslední branka první části padla z hokejky Davida Zmrhala, který si objel klec a zakončil mezi beton a tyčku Šejbovi klece.

Druhou třetinu zahájili lépe domácí díky Adamu Burdovi, který vypálil od modré mezi betony Štěbetáka. Několik minut na to se do velké šance dostal Miklas, kotouč mu sjel po hokejce a prázdnou klec netrefil. Ve 28. minutě byl vyloučený Tomica za krosček, o 22 vteřin později se Dukla dostala do vedení 4:3. Šimon Katolický se zmocnil na kruhu puku a v těsné blízkosti gólmana zamíchal rukama. Bekhendem poslal puk do prostoru mezi tyčkou a betonem Šejby.

Vyloučení Zmrhala domácí sice nevyužili, ale několik vteřin po jeho návratu na led srovnal svou brankou Filip Frnka. Domácí útočník z pravého kruhu poslal puk po zemi do brány. Dvě minuty na to šel Přerov do vedení, když opět Filip Frnka dostal puk na vnější stranu hokejky a posunul ho k boční tyčce. Do dvoubrankového vedení se domácí dostali poté, co Filip Vlk vypálil z prostoru kousek od modré. Poslední část zápasu už nijak zvlášť zajímavá nebyla. Vše vyústilo pouze několika vyloučeními na obou stranách, ale ani jednomu z celků to ke vsítění branky nepomohlo.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že zápas jsme měli v první třetině hodně dobře rozehraný. Bohužel ve druhé třetině jsme totálně propadli. Prohrávali jsme osobní souboje, byli jsme pomalejší. V obranném pásmu nedisciplinovaní, nedrželi jsme se našeho herního plánu. Byli jsme laxní, nedostávali jsme kotouče ven ze třetiny a soupeř nám to otáčel. Byl dneska výborný v předbrankovém prostoru, bohužel jsme dostali několik ne úplně dobrých gólů. Některé byly laciné, ale ve třetí třetině jsme se s tím snažili něco udělat, kluci pracovali. Jediné pozitivum dnešního zápasu je, že jsme dali dva góly v přesilovce. Bohužel více jsme jich nepřidali a proto jsme prohráli.