0:4
(0:1, 0:2, 0:1)

Dorostenci v domácím souboji podlehli brněnské Kometě

02.12.2023 / Vít Trubička

Jihlavští dorostenci se po dvou venkovních duelech představili na domácí půdě, kde přivítali Kometu Brno. Celku z jihomoravské metropole ovšem vycházel vzájemný souboj o něco lépe a přestože poměrně dlouho čekal na úvodní branku, nakonec se prosadil hned čtyřikrát, zatímco Dukla se své gólové příležitosti nechopila dle představ a střelecky odešla s prázdnou. Dorostenci tak nadále čekají na bodový zisk už po šest utkání.
02.12.2023 15:15, Extraliga dorostu - 23. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Zmrhal, Podroužek (A), Slavíček, Holas, Tramba, Tomica, Verbeshchuk – Lukáš, Adamec, Katolický – Chvátal (C), Nejedlý, Kytka – Ratushniak, Grabowski, Koníř – Hospodka
0

HC Kometa Brno

Váňa – Vyhlídal (A), Polák, Panasenko, Bína, Veselý, Krämer, Beroun – Štulo (A), Kubín, Kerbler – Šulla, Brabenec, Šebela (C) – Kukleta, Daněk, Prchal – Chaika
4
Branky a nahrávky: 18. Štulo (Polák, Vyhlídal), 27. Daněk (Krämer, Veselý), 34. Štulo (Kerbler), 41. Štulo (Kerbler, Kubín). Rozhodčí: Vepřovský – Kolář, Trávník. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 28. Střely na branku: 17:39. Průběh utkání: 0:4.

Průběh utkání

Už od počátku utkání měl Ondřej Štěbeták velké množství práce. Poměrně dlouho ale odolával a držel situaci pod kontrolou. Nejblíže úspěšnému zakončení byla Kometa v sedmé minutě po souhře mezi Štulem a Kerblerem, kdy ovšem zvládl strážce jihlavské svatyně udržet kotouč mezi betony.

Překonán tak byl až v čase 17:17. První střelu sice zvládl gólman Dukly odrazit, už si ale nepohlídal dorážku Davida Štula, díky které uzmul brněnský celek vedení. To si udržel i po zbytek prvního dějství a Jihlava tak musela dohánět ztrátu.

Úvod druhé třetiny byl z pohledu Komety ještě vydařenější než start té první. Brněnští se takřka ihned natlačili před branku Dukly, avšak ke gólu se dostali až v 27. minutě. Nahození od modré čáry převzal v chaosu poblíž Štěbetákova brankoviště Šimon Daněk a přesně zacílil za záda domácího gólmana.

Jihlava se sice snažila dostávat dopředu, přesto o pár minut později přišla studená sprcha v podání třetího gólu Komety. O ten se znovu postaral David Štulo, kterému se povedlo propálit kotouč do branky z prostoru mezi kruhy. Vzápětí to mohlo být o čtyři góly, nicméně Vojtěchu Kubínovi jeho pokus o „Michigan“ nevyšel a Brno tak drželo náskok třech branek.

Rychlý gól Komety tak přišel až na startu periody třetí. Už po 41 vteřinách hry doklepl David Štulo Kerblerovo nahození od pravého mantinelu a kompletoval tak svůj hattrick. Po zbytek utkání byl přecijen o něco aktivnější domácí tým. Dukla si ale ve všech případech vylámala zuby na připraveném gólmanu Váňovi, čímž v domácím derby s brněnskou Kometou musela skousnout definitivní prohru 0:4.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): „Myslím, že v tomto utkání rozhodly naše hrubé individuální chyby, které soupeř zvládl potrestat. Byli jsme bezzubí do útoku a nedali jsme ani branku, z nějakých, byť i náznaků šancí. Musíme pogratulovat soupeři. Opravdu nás přehrál a my jsme neměli vůbec nic.“

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): „Pro nás to byl těžký zápas hlavně z psychického hlediska. Pořád potřebujeme bodovat a tím, jak zvládají zápasy ostatní týmy, musíme získávat tři body. To je jeden aspekt, kterým byl zápas ovlivněný. Na druhou stranu, celé utkání jsme měli víceméně pod kontrolou. Nebylo v něm moc věcí, v níž by se soupeř mohl chopit šance a chytnout se. Za mě pochvala pro kluky a doufám, že v tomhle trendu to vydrží i do dalších, pro nás strašně důležitých zápasů.“