1:3
(0:0, 1:1, 0:2)

Povedlo se! Dorostenci zdolali Olomouc a získali tři body

07.12.2023 / Natálie Poláčková

Po šesti prohrách v řadě se jihlavským dorostencům podařilo vyhrát nad Olomoucí. Ve 22. minutě poslal Jihlavu do vedení Slavíček, ale ke konci druhé části domácí srovnali. Více šancí měla v poslední části Dukla, což se také projevilo na výsledku. Rozhodující branku v 54. minutě vsítil útočník Petr Hospodka, který po tlaku Dukly v útoku skóroval. Do konce utkání zbývalo deset vteřin a prázdnou klec trefil Radek Nejedlý. Díky povedenému výkonu získal dorost tři body za výhru - 3:1.
07.12.2023 18:00, Extraliga dorostu - 24. kolo

HC Olomouc

Žbánek – Přidal, Hubáček, Černý, Holaň, Dušák, Holéczy – Kubát, Minář, Husák – T. Navrátil, Harásek, Krásny – Koryčanský, Brym, Bartok – Rohozhyn
1

HC Dukla Jihlava

Bican – Zmrhal, Tomica, Tramba, Slavíček, Verbeshchuk, Podroužek, Pešl – Chvátal, Nejedlý, Koníř – Kytka, Adamec, Hospodka – Ratushniak, Lukáš, Kouba – Grabowski
3
Branky a nahrávky: 39. T. Navrátil - 22. Slavíček (Adamec, Hospodka), 54. Hospodka (Kytka, Adamec), 60. Nejedlý. Rozhodčí: Holibka – Bubela, Horák. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 22:45. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

Necelé tři minuty po začátku utkání se dostal jihlavský celek do přečíslení tři na jednoho. Chvátal chtěl posunout puk na pravou stranu, kde si najížděl Koníř. Olomoucký brankář však tento krok předvídal a do přihrávky strčil hokejku, čímž Dukle překazil šanci. Následně měl více práce Bican, protože Kohouti se do akcí dostávali podstatně více jak červenožlutí. Vyloučení Hospodky domácím příliš nepomohlo, protože Dukle se často dařilo vyhazovat puk přes celé kluziště. V 16. minutě se opět mohl jihlavský celek dostat do akce, Adamec spíše nahodil puk na Žbánka, ale jeden z olomouckých hráčů odrazil puk bruslí. Nakonec však kotouč letěl vedle tyčky.

Druhou část zápasu začala lépe Jihlava, když se v čase 21:21 dostala zásluhou Matyáše Slavíčka. Hostující obránce vypálil z kruhu a dostal puk nad lapačku Žbánka. O chvíli později mohla Dukla navýšit své vedení během přesilové hry. Avšak v oslabení se dostal do akce Tomáš Navrátil, jeho rychlá střela ale narazila pouze do tyče. Pár minut nato se o podobnou akci pokoušel Minář, ale ani jeho pokus neskončil za brankovou čarou. Dále se až do vyloučení Kytky ve 35. minutě nic vážného nestalo. Přesilovku Kohouti sice nevyužili, ale o čtyři minuty později už vyrovnali chod utkání. Chybná rozehrávka Jihlavy dostala do samostatné akce Tomáše Navrátila, který zakončil dříve, než stihl Bican reagovat.

Pouhých 32 vteřin po začátku poslední třetiny se do úniku dostal Ondřej Chvátal, i přes atak obránců stihl vystřelit. Domácí gólman se však roztáhl přes celé své brankoviště. Následně byly k vidění akce na obou stranách, ale ani jedna z nich nebyla nijak zvlášť nadějná. Ke konci 46. minuty byl na každé straně vyloučený hráč. I poté ale hra vypadala skoro stejně, hlavně díky tomu, že počet hráčů na ledě se nezměnil.

Dukla se usadila před bránou svého soupeře a několikrát poslala puk na Žbánka. Nakonec to celé vedlo k brance Petra Hospodky, jenž se trefil za záda sedícího gólmana. Olomouc neměla moc šancí na vyrovnání, protože dvě minuty hrála oslabení. Do velké šance se dostal střelec druhého gólu Jihlavy, jeho pokus však skončil pouze vedle tyčky. Minutu a půl do konce zápasu odvolali domácí brankáře, ale ani to jim ke srovnání nepomohlo. Naopak Radek Nejedlý dokázal deset vteřin do konce zápasu poslat kotouč do odkryté klece.