1:4
(0:0, 1:2, 0:2)

Dorostenci doplatili na špatnou disciplínu

09.12.2023 / Jaroslav Wollmann

V sobotu v pravé poledne přivítal dorost Dukly celek Třince. Hosté potvrzovali, že skupinu vedou právem. Přesto byl v polovině zápasu nerozhodný stav 1:1, když se za Jihlavu prosadil Petr Hospodka. Třinec poté dvakrát využil výhodu jednoho hráče v poli a náskok si pohlídal až do konce. Dukla podlehla svému soupeři 1:4.
09.12.2023 12:00, Extraliga dorostu - 25. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Zmrhal, Tomica, Tramba, Slavíček, Pešl, Podroužek (A) – Grabowski, Nejedlý, Koníř – Kytka, Adamec, Hospodka – Ratushniak, Lukáš, Kouba
1

HC Oceláři Třinec

Javorek – Marek, Holub (C), Byrtus (A), Chalupa, Trnka, Niemczyk – Makula, Rybnikár, Weiss – Řehák, Hebar, Hrček (A) – Karas, Blahuta, Hladoník – Morcinek, Richter
4
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 30. Hospodka (Lukáš) – 23. Weiss (Holub, Rybnikár), 38. Karas (Blahuta, Řehák), 42. Karas (Niemczyk, Hrček), 59. Hladoník (Karas, Makula). Rozhodčí: Kohoutek – Otáhal, Trávník. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 34. Střely na branku: 17:49. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Průběh utkání

První třetina přinesla územní převahu hostujícího celku, hra se odehrávala spíše v obranném pásmu Dukly. V polovině deváté minuty měli hosté k dispozici přesilovou hru. Ale Jindřich Lukáš na trestné lavici strávil celé dvě minuty. Další výhodu jednoho hráče dostal Třinec v polovině 17. minuty, ale ani podrážení Davida Zmrhala hosté nedokázali potrestat. Ondřej Štěbeták si se všemi pokusy hostí poradil. V závěru úvodní třetiny si přesilovou hru zahrála i Dukla.

Hosté přežili oslabení a jen co byli v plném počtu, tak udeřili. Ondřej Štěbeták ve 23. minutě vyrazil střelu před sebe a Matěj Weiss již neměl problém trefit odkrytou bránu. Srovnat se domácím povedlo v polovině duelu. Petr Hospodka projel po levé straně a z kruhu prostřelil gólmana hostí. Na konci 33. minuty dostali domácí přesilovou hru, ale prosadit se nedokázali. To se naopak povedlo Třinci. Na začátku 38. minuty putoval na trestnou lavici Radek Nejedlý a po 36 vteřinách se zase vracel na led. Jakub Blahuta vystřelil od modré čáry a Antonín Karas před Štěbetákem usměrnil puk za jeho záda. Na sklonku 39. minuty putoval za katr David Zmrhal, ale jeho vyloučení hosté potrestat nedokázali.

Na začátku poslední části šli domácí opět do čtyř. Faul Davida Podroužka potrestal hned po třinácti vteřinách znovu Antonín Karas, jenž poslal volný kotouč do odkryté brány. Na konci 48. minuty byl vyloučen Daniel Kytka. tentokráte hosté faul nepotrestali. Závěr zápasu poté přinesl pár strkanic u střídaček, za což hlavní rozhodčí poslal vždy hráče vychladnout na trestnou lavici. Konečnou podobu výsledku stanovil necelé dvě minuty před koncem Vít Hladoník, jenž obdržel puk před brankoviště a poslal jej za záda Štěbetáka. Dukla tak podlehla svému soupeři 1:4.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (Oceláři Třinec): Z naší strany velice dobré utkání. Jsme hlavně spokojeni s naším pohybem a dodržováním našeho systému, které se nám do puntíku dařilo. Vytvořili jsme si z toho plno šancí. Z naší strany velice kvalitní zápas a také jsme rádi za důležité vítězství, protože v Jihlavě se nevyhrává jednoduše.

Petr Svoboda (Dukla Jihlava): Třinec nás hodně přehrával, což jsme tak nějak tušili, protože právem je v té naší skupině na prvním místě. Z mého pohledu se s tím kluci poprali velice dobře. Musím říci, že to byl o sto procent lepší zápas než co jsme předvedli ve čtvrtek v Olomouci. Samozřejmě nás trošku mrzí, že jsme nebyli schopní z těch vyložených šancí dát více gólů. Třeba to překlopit na svoji stranu, že by Třinec trošku znervózněl, ale musím říci, že rozhodla nedisciplinovanost. Dostali jsme dva góly v oslabení a to rozhodlo. Třinec zaslouženě vyhrál.