4:3sn
(1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)

Junioři se vracejí z Třince s bodem

21.09.2023 / Šárka Kolková

Odplata za velkou domácí porážku sice Dukle nevyšla, přesto se z horkého třineckého ledu vrací s bodem. Jihlavští hokejisté dokázali hned třikrát srovnat vedení Ocelářů. Ve druhé třetině vyrovnal Ilarion Kuprijanov, poté smazal jihlavskou ztrátu Jonáš Jungwirth. Když už to vypadalo, že ve třetí třetině dojdou domácí ke třem bodům, zkazil jejich radost kapitán Matěj Vovsík. Na nájezdy však byla úspěšnější domácí ekipa a vyhrála 4:3 po sn.
21.09.2023 18:00, DHL Extraliga juniorů - 9. kolo

HC Oceláři Třinec

Černý (16. – 18. Král) – Andrle (A), Horváth, Volas, Kurbaka, Buják (A), Pospíšil, Ošmera – Kozlík, Šilar, Bartoš – Lysak, Holinka, Sikora – Spěváček, Šutý (C), Gerych – Urbánek, Svozil, Mikula
4

HC Dukla Jihlava

Cinka – Vovsík (C), Vandas, Číhal (A), Jeletz, Mrtka, Ludvík, Topol – Báťa (A), Rauš, Bulík – Jonáš Jungwirth, Kuprijanov, Burkov – Váňa, Modl, Nosek – Šabatka, Niederhafner, Klapica
3
Branky a nahrávky: 6. Volas (Sikora, Šilar), 27. Holinka (Sikora, Horváth), 41. Spěváček (Volas, Šilar), rozh. náj. Spěváček – 23. Kuprijanov (Jonáš Jungwirth, Číhal), 30. Jonáš Jungwirth (Číhal, Niederhafner), 56. Vovsík (Vandas, Šabatka). Rozhodčí: Šír, Šutara – Bartek, Gančarčík. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 36. Střely na branku: 41:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Oceláři do úvodní třetiny vstoupili aktivně. Od začátku hry napadali soupeře a převážná část zápasu se odehrála na straně hostí. Oceláři byli svou aktivitou odměněni gólem, když se v šesté minutě prosadil Patrik Volas, který se nemýlil od modré čáry. Na malou chvíli došlo i ke střídání brankářu, neboť Adam Černý měl problémy s maskou poté, co odvrátil nebezpečnou šanci Vovsíka, ale naštěstí byl během dvou minut zpět ve hře. Jihlava se ve druhé desetiminutovce zvedla. Mohla dokonce vyrovnat, ale Jungwirth přestřelil a nemohl tak vymést levý vingl.

Hosté v samotném úvodu druhé pasáže vyrovnali. Ilarion Kuprijanov využil zmatku v předbrankovém prostoru a poslal puk přes lapačku Černého. Vedení Třinci navrátil později Miroslav Holinka, který jihlavského strážce propálil dělovou střelou od modré čáry. Z jihlavského pohledu ale došlo k druhému vyrovnání, když Jonáš Jungwirth dotlačil puk za záda Černého z předbrankového prostoru. Pospíšil mohl navrátit domácím vedení, když střílel od modré čáry a Cinka jeho akci neviděl. Nakonec se však dostal k puku a přikryl jej.

Ve třetí třetině se opakoval podobný scénář, který nás provázel celý zápas. Domácí potřetí šli do vedení. Hned na začátku třetí třetiny se nemýlil Vojtěch Spěváček, když tečoval tvrdou střelu od modré čáry z hokejky Volase a navíc využil početní výhodu. Těsný náskok se domácím nepodařilo udržet. Necelých pět minut před koncem třetí třetiny našel odpověď k třetímu jihlavskému vyrovnání. Matěj Vovsík zamíchal s pukem v mezikruží a propálil gólmana Ocelářů.

V prodloužení měli víc šancí domácí. Jedna z nich byla střela bekhendem z hokejky Sikory, ale ten přestřelil. I Holinka měl výborně nabito na modré čáře, ale Cinka nepřipustil konec zápasu. Musela tedy rozhodnout nájezdová loterie, která skončila vítězně pro juniory. Autor vítězného nájezdu, Vojtěch Spěváček si počkal na to, až si Cinka lehnul na led a poslal puk z pravého kruhu k levé tyči. Prosadil se také Holinka, který potvrdil vítězství ve prospěch Třince - 4:3 sn.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinecú: Před zápasem jsme si řekli, že máme pocit, že pořád hrajeme jenom s Jihlavou. (úsměv) Určitě je to to, co jsme očekávali. Zápas byl bruslivý a myslím si, že měl tempo. Rozhodovali i nějaké chyby, které vznikly v důsledku z přemíry snahy. Jsme zklamaní, že jsme nedokázali udržet jednobrankové vedení. Na druhou stranu, z průběhu hry to byla spravedlivá remíza. V prodloužení moc šancí nebylo, ale závěr je o dovedností soutěži, která nám vyšla. Jsme rádi za dva body.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Věděli jsme, co nás čeká, protože jsme minulou sezonu s nimi hráli semifinálovou sérii na sedm zápasů. Hrajeme s nimi podruhé, i když není konec září, ale zápasů máme nahraných hodně. Potvrdilo se to, co jsme čekali. Soupeř je organizovaný a má šikovné hráče. Myslím si, že až na první třetinu, která byla taková, že nebyla na našem levelu. Musíme zapracovat na startech. Byli jsme po první třetině rádi, že to bylo jen 0:1. Ve druhé třetině si myslím, že jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Nájezdy jsme ztratili. Jsme na cestě a jsme rádi za bod. Doufám, že se díky tomu odrazíme k ucelenějším výkonům.