3:4
(0:2, 1:1, 2:1)

Junioři nedohnali náskok Sparty, do osmifinále půjdou ze šestého místa

02.03.2024 / Natálie Poláčková

Junioři po prohře s Karlovými Vary nastoupili proti Spartě. Ta se dostala do tříbrankového vedení, Dukla si to však nechtěla nechat líbit. V 31. minutě vsítila kontaktní branku. Hosté zpočátku třetí třetiny své vedení navýšili. Jihlavský celek potom dokázal vsítit dva góly v průběhu 31 vteřin. Stav byl 3:4, další branka už nepadla a zápas tak skončil.
02.03.2024 12:00, DHL Extraliga juniorů - 56. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Vovsík, Vildomec, Číhal, Jeletz, Vandas, Topol, Löffler – Rauš, Klapica, Katolický – Váňa, Modl, Nosek – Peš, Niederhafner, Chlubna – Coufal
3

HC Sparta Praha

Vedral – Höll, Červenka, Culek, Samson, Pavlák, Byakov, David – Daníček, Hrabík, Odehnal – Stěpančuk, Bareš, Krupička – Fábry, Senčák, Poláček – Hauser, Holeček, Novák
4
Branky a nahrávky: 31. Vandas (Katolický, Modl), 55. Rauš (Klapica), 55. Niederhafner (Coufal, Chlubna) – 11. Hauser (Fábry, Samson), 13. Daníček (Senčák, Byakov), 25. Novák (Daníček, Bareš), 45. Daníček. Rozhodčí: Maťašovský, Grygera – Komínek, Augusta. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 114. Střely na branku: 40:34. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4.

Průběh utkání

Utkání bylo již od počátku vyrovnané, největší akce byla k viděné v šesté minutě. Hauser se dostal před Štěbetákem ke kotouči, pokoušel se o bekhendovou kličku, ale mladý brankář přikryl puk lapačkou. Vyloučení Jihlavy v 9. minutě potrestala Sparta již o minutu později. Útočník Petr Hauser se ocitl na kruhu, kde nebyl nikdo jiný. Vypálil do prostoru pod horní tyčku. Ještě v tentýž minutě byl vyloučený Peš za hákování, i toho hosté využili. Střela Marka Daníčka z vrcholku kruhu prolétla mezi rukou Štěbetáka a tyčkou.

Zpočátku druhé třetiny byl vyloučený střelec druhé branky Sparty, ale Jihlava jeho trestu nevyužila. V čase 24:35 vypálil právě Daníček z kruhu. Těsně před bránou kotouč Lukáš Novák tečoval puk za brankovou čáru. Od té doby se hra přesunovala ze strany na stranu až do situace, kdy Dukla vsítila kontaktní branku. Obránce Tomáš Vandas vypálil od modré a prostřelil vše, co měl před sebou. O chvíli později mohla Sparta navýšit své vedení poté, co Vovsík vyfasoval 2+2 minuty za vysokou hůl, ale nepovedlo se.

Ve 45. minutě Dukla znovu inkasovala, svůj druhý gól vstřelil Marek Daníček. Ten se ocitl sám na puku, dobruslil si až těsně před bránu a vymíchal Štěbetáka. Dukla to však ještě nevzdala a během 31 vteřin vsítila dvě branky. Nejprve dostal puk za brankovou čáru Adam Rauš z tupého úhlu. Druhá branka padla z hokejky Tobiáše Niederhafnera, jehož střela se došourala za Vedrala. Domácí měli možnost srovnat po vyloučení Bareše, ale nepovedlo se jim to.

Ohlasy trenérů

Tomáš Netík (HC Sparta Praha): Jsme samozřejmě rádi za vítězství. Chtěli jsme jít do play off po vítězném zápase, takže v tomto ohledu jsem spokojený. Pořád nás ale v naší hře trápí detaily. Stejně jako minulý zápas jsme podali víceméně dobrý výkon, ale vedeme dvakrát 4:1 a jdeme do drama až do poslední vteřiny, což by se nám nemělo stávat. Na tomhle ještě budeme muset zapracovat.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): První dva góly jsme dostali v oslabení po zbytečných chybách, které jsme udělali. Nejprve jsme hráli v šesti, což je nepozornost hráčů. Pak přišel zbytečný a nic neřešící faul na útočné modré čáře. Stálo nás to dva góly. Za stavu 1:4 ale kluci nic nezabalili a vrátili jsme se do zápasu na stav 3:4. Zkusili jsme si power play, ale bohužel. Včera i dnes připomínaly zápasy play off a s výkonem kluků jsem spokojen, což jsem jim i řekl.