5:2
(2:1, 1:1, 2:0)

61 střel rozhodlo o výhře dorostu nad Olomoucí

05.03.2024 / Natálie Poláčková

Dorostenci odehráli poslední domácí zápas sezony proti Olomouci. Dostali se do dvoubrankového vedení, to však hosté dohnali i díky gólu v oslabení. Pak už góly padaly jen z hokejek Jihlavy. Každou z nich vsítil jiný hráč, ale po třech bodech si ze zápasu odnesli Štěpán Adamec a Daniel Kytka. Dukla tak za pomoci 61 střel vyhrála - 5:2.
05.03.2024 17:00, Extraliga dorostu - 37. kolo

HC Dukla Jihlava

Bican – Zmrhal, Slavíček, Tramba, Holas, Verbeščuk, Tomica, Podroužek – Hospodka, Kouba, Lukáš – Grabowski, Volodin, Nejedlý – Adamec, Kytka, Trefil – Chvátal
5

HC Olomouc

Jareš – V. Navrátil, Dvořáček, Hubáček, Černý, Janeba, Korhoň – Husák, Chromý, Brym – Končický, Pekr, Koryčanský – Kubát, T. Navrátil, Harásek – Dokoupil
2
Branky a nahrávky: 10. Chvátal (Kytka), 12. Kytka (Chvátal, Adamec), 33. Adamec (Chvátal, Hospodka), 45. Volodin (Zmrhal), 59. Tomica (Adamec, Kytka) – 16. Pekr (Hubáček, Kubát), 27. Kubát. Rozhodčí: Skopal – Zídek, Štěrba. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 32. Střely na branku: 61:17. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.

Průběh utkání

Utkání zahájilo vyloučení Tomici, toho však hosté nevyužili. Úvod byl od obou týmů poněkud opatrný. To tedy platilo do 10. minuty, kdy se na mezikruží ujal puku Ondřej Chvátal, který volil střelu na Jareše. Necelé tři minuty poté se domácí radovali znovu. Daniel Kytka nejprve pálil od modré, jeho pokus skončil pouze na vyrážečce gólmana. Následná dorážka už skončila za jeho zády. Přišlo vyloučení Haráska na čtyři minuty, pro Duklu to byla nabídka na navýšení svého vedení. Opak se stal pravdou. Hostující celek poslal do samostatného úniku Tomáše Pekra, jenž pálil k tyčce.

Druhou třetinu začali lépe domácí, ale k pořádnější akci to nevedlo. Ve 27. minutě rázem Olomouc srovnala poté, co Alexej Kubát zakončil svůj únik dorážkou vlastní střely. Nadále se hrála vyrovnaná hra, ani jeden z týmů nechtěl dopustit chybu. Ke konci 33. minuty se střelou prosadil Štěpán Adamec. Do konce druhé části už se nestalo nic zásadnějšího. Zpočátku poslední periody byl vyloučený Kytka za hákování, ale hosté toho nevyužili.

Domácí "potrestali" nevstřelenou branku Olomouce a dvě minuty po návratu Kytky na led se sami prosadili. Zmrhal našel na levém kruhu Ivana Volodina, který vypálil ke vzdálenější tyči, tu přesně trefil. Od té chvíle hrála Olomouc značně pasivněji, Jihlava neměla problém s tlakem při hře pět na pět. Hostům nepřidalo ani vyloučení Koryčanského, z toho ale neinkasovali. Ještě před koncem zápasu se červenožlutí prosadili znovu. Od Adamce se na mezikruží odrazil puk k Viktoru Tomicovi. Jihlavský útočník se zorientoval a puk poslal přes několik hráčů. Pouhých 19 vteřin do závěrečné sirény bylo ještě nařízeno trestné střílení za faul Podroužka. Koryčanský se pokusil o kličku, ale na Bicana nevyzrál.