6:4
(1:0, 1:2, 4:2)

Hattrick Kouby a dobrá souhra pomohla dorostu k výhře nad Libercem

24.02.2024 / Natálie Poláčková

Dorostu se v pátek povedlo porazit pražskou Spartu. Další den na něj čekal Liberec. Domácí se dostali do dvoubrankového vedení, avšak Tygři ve druhé třetině srovnali. Zpočátku třetí části vsítil Martin Kouba dvě branky a zkompletoval svůj hattrick. Liberec dal gól při hře čtyři na čtyři, Dukla na to odpověděla v přesilovce. Hosté zkusili hru bez gólmana, dokonce dostali puk za brankovou čáru, ale ke srovnání to nevedlo. Naopak Hanzák ještě trefil prázdnou klec a upravil skóre na konečných - 6:4.
24.02.2024 12:00, Extraliga dorostu - 42. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Zmrhal, Verbeščuk, Tramba, Holas, Tomica, Slavíček, Podroužek (C) – Kytka, Hospodka, Kouba – Lukáš, Grabowski (A), Nejedlý – Adamec, Katolický, Trefil – Hanzák
6

Bílí Tygři Liberec

Charvát – Stromský, Zeman, Ehrenberger (A), Vaněček, Kachlíř, Hrouda – Grebeníček, Kinter, Bělohorský – Bajer, Šejc, Krajdl – Šťástka (C), Rozsíval, Kratochvíl
4
Branky a nahrávky: 6. Kouba (Katolický), 26. Kytka (Grabowski), 42. Kouba (Nejedlý, Zmrhal), 44. Kouba, 55. Nejedlý (Holas, Katolický), 60. Hanzák (Trefil) – 32. Bělohorský (Krajdl), 34. Bělohorský (Vaněček), 46. Krajdl (Hrouda, Bělohorský), 60. Grebeníček (Kachlíř, Ehrenberger). Rozhodčí: Hort – Kolář, Zahradníček. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 27:38. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.

Průběh utkání

Vyloučení Nejedlého hosté nevyužili, chvílí před jeho návratem na led fauloval hostující Grebeníček. Stále ještě ve čtyřech vsítili domácí první branku utkání. Katolický dobruslil skoro až mezi kruhy, ale nedostal se mezi dva bránící hráče. Puk zůstal za ním, tam ho našel Martin Kouba, který pouze vypálil. Do konce první části zápasu to byli spíše hosté, kdo měl navrch a kdo se dostával do akcí. Srovnat se však nikomu z hráčů nepovedlo.

Zpočátku 26. minuty se Dukla dostala do dvoubrankového vedení, když Grabowského střela propadla za gólmana. Brankovou čáru překročil kotouč až po dorážce od Daniela Kytky. O chvíli později přišlo na každé straně vyloučení, hra čtyři na čtyři branku nepřinesla. Ve 32. minutě se ale Liberci povedlo vsítit kontaktní branku díky povedené souhře Krajdla a Bělohorského. Krajdl se s pukem dostal až na kruh, zde ho poslal na Šimona Bělohorského, který ho poslal do odkryté klece. O dvě minuty později mohla Jihlava navýšit své vedení v přesilovce, ale to by nemohli být dva domácí hráči vyloučení minutu poté. Šimon Bělohorský si po přihrávce zamíchal pukem na vrcholu kruhu a vypálil k tyčce.

Minutu a osm vteřin trvalo, než si jihlavský celek vzal zpět své vedení. Střelou z mezikruží trefil prostor mezi rukou a tělem Charváta trefil Martin Kouba. Dvě minuty na to zkompletoval Martin Kouba svůj hattrick poté, co získal špatnou přihrávku a dostal se do samostatného úniku. Na kruhu s pukem nijak nemíchal a pouze vystřelil. Chvíli na to odešel na trestnou z každé strany jeden hráč. Při hře čtyři na čtyři se prosadil Liberec, Dominik Krajdl si od modré sjel až do mezikruží a dostal puk za Štěbetáka, který nic neviděl.

Oba celky hrály velmi aktivně, ale hosté o něco více. Všechny příležitosti ale zastavil senzační Ondřej Štěbeták. Po vyloučení Šejce se Dukla dostala do akce, ale tu Charvát vychytal. Ta další už skončila za brankovou čarou. Katolického přihrávka skončila u mantinelu, Holas vystřelil na branku. Tam ho ještě tečoval Radek Nejedlý. Minutu před koncem odvolali hosté gólmana, nejprve se jim to vyplatilo. Jakub Vaněček před bránou ještě tečoval Kachlířovu střelu od modré. Tygři ve hře v šesti pokračovali, ale platné už jim to nebylo. Devět vteřin před koncem ještě prázdnou klec trefil Jakub Hanzák.