Na odstranění chyb budeme v průběhu sezony pracovat, sděluje útočník Dominik Hrníčko

31.08.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Dukla Jihlava má za sebou poslední přípravné utkání. To se jí úplně nevydařilo, jelikož prohrála se Zlínem 3:5. Zejména vinou nevydařené první třetiny, ve které sice dali jihlavští hokejisté rychlou branku, ale poté Berani čtyřmi góly otočili stav. „Do utkání jsme nevstoupili dobře, protože soupeř potrestal naší nedisciplinovanost, která spočívala v předbrankovém prostoru. Do druhé třetiny jsme si řekli, že budeme úplně jiný tým. Myslím, že se naše hra změnila jak bruslařsky, tak fyzicky, a začali jsme trošku hrát,“ myslí si útočník Dominik Hrníčko (na fotografii vpravo) jenž je v Jihlavě na zkoušce a v utkání dal dvě branky.

Výborný vstup do utkání, poté nepříliš vydařená zbývající část prvního dějství. Jihlava vedla od třetí minuty zásluhou Tomáše Jiránka, ovšem Zlín v rozmezí deváté až dvacáté minuty odpověděl hned čtyřikrát. „Soupeř potrestal naší nedisciplinovanost v předbrankovém prostoru,“ uvědomuje si Dominik Hrníčko hlavní příčinu porážky. O přestávce v kabině si pak hráči a trenéři vyříkali, že do dalšího průběhu zápasu je třeba něco změnit, a podařilo se. „Řekli jsme si, že budeme úplně jiný tým, a myslím, že se naše hra změnila jak bruslařsky, tak fyzicky. Začali jsme trošku hrát.“

Jihlavští hokejisté snížili skóre na 2:4 a poté na 3:5, ale na kontaktní gól se soupeři nepřiblížili. Právě druhý a třetí gól dával Dominik Hrníčko, jehož Dukla testuje. „Při prvním gólu jsem chtěl hlavně vystřelit, jelikož jsem se bál, aby bek nezblokoval puk. Naštěstí to tam prošlo. Druhá trefa byla z teče v předbrankovém prostoru, ve kterém si říkáme, že musíme být dobří na obou stranách. Alespoň z té jedné strany to vyšlo,“ pousměje se. Zároveň ale ví, že je stále na čem pracovat. „Nachystaní na sezonu jsme, ale stále jsou tam nějaké chyby, na jejich odstranění budeme pracovat, a to se postupem času musí vylepšit,“ věří liberecký rodák.

Videoohlasy s Dominikem Hrníčkem

Pozn.: Omluvte, prosíme, horší zaostření videa

Trenér Petr Vlk po posledním přípravném utkání

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – PSG Berani Zlín 3:5

Autor záznamu: TVCOM