Parta je celkem dobrá, přišli sem charakterově dobří kluci, pochvaluje si kapitán Tomáš Čachotský

01.09.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

V přípravném období zaznamenala Dukla tři vítězství a čtyři porážky. Dá se ale říct, že výsledky nejsou až tak důležité. Vždyť v přípravě 2016 prohráli jihlavští hokejisté dvakrát 0:6, a jak nakonec celá sezona dopadla. Právě na tuto sezonu napřímo navazuje i Tomáš Čachotský, opět jihlavský kapitán. „Pamatuji si na postupovou sezonu. Věci, které po nás trenéři chtěli, jsme do sebe dostali až během prosince, kdy se nám vše zkonsolidovalo tak, že jsme hráli to, co jsme měli. Také jsme k tomu došli postupnou cestou. Když budeme pracovat a dělat to, co po nás trenéři chtějí, tak vše dobře dopadne,“ hlásí odhodlaně hráč s číslem 90.

Jak lídr jihlavského týmu říká, generálka proti Zlínu ukázala Dukle, že je stále na čem pracovat. „Hlavně v defenzívní stránce, abychom nedostávali tolik gólu kolem brány nebo v prostoru těsně před bránou,“ ví dobře Tomáš Čachotský s odkazem na první třetinu, kterou Jihlava prohrála 1:4. Což nakonec událo tón celému zápasu, jenž skončil výsledkem 3:5. „Věcí je tam pořád dost a máme během sezony co dělat,“ hlásí jihlavský kapitán s odkazem na již zmíněná slova, že během postupové sezony do sebe hráči dostali věci, co po nich trenéři chtěli, až během prosince. A právě tehdy se začal tvořit základ postupové sezony. Vždyť od tehdejší minisérie pěti proher v řadě vyhrála Dukla – až do postupu do extraligy – 40 zápasů z padesáti a třeba z 29 zápasů vyhrála 27...

A že času na zlepšování bude více než dost. Vždyť i “Čagy“ jen nevěřícně kroutí hlavou nad tím, že základní část Chance Ligy čítá 50 kol. „Prostoru bude až moc. Jestli tuším dobře, tak máme snad 15 zápasů v pondělí. Strašně spěcháme, zápasů bude dost,“ sděluje kapitán.

Když už byla zmíněná postupová sezona, je třeba říct, že tehdy byla hlavním stavebním kamenem PARTA. Nikdo se nad nikoho nepovyšoval. A Tomáš Čachotský by byl rád, kdyby vše podobně fungovalo i v nadcházejícím ročníku. „Byl bych strašně rád, aby se tady utvořila podobná parta. Teď je tady celkem dobrá, ale vždy se vytváří během sezony. Daleko lépe se tvoří, když mančaft vyhrává a když celou sezonu hrajeme nahoře,“ potvrzuje známou pravdu. Z loňského barážového kádru zůstalo 13 hráčů, 17 jich naopak odešlo a kolonka předsezonních příchodů aktuálně čítá 12 jmen. „Kluci jsou tady dobří, přišli charakterově dobří kluci. Takže v kabině by neměl být žádný problém,“ myslí si oblíbenec jihlavských fanoušků.

Videorozhovor s Tomášem Čachotským

Pozn.: Omluvte, prosíme, horší zaostření videa Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Trenér Petr Vlk po posledním přípravném utkání

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla