3:5
(1:4, 2:1, 0:0)

Poslední přípravné utkání Dukle nevyšlo, Zlínu podlehla 3:5

30.08.2018 / Tomáš Kalas

První třetinu posledního přípravného utkání si Dukla asi představovala jinak. Sice se dostala do vedení ve třetí minutě zásluhou Tomáše Jiránka, ale Zlín během zbývající části třetiny srovnal krok a dokonce se dostal do vedení o tři branky, když nasázel během posledních pěti minut tři trefy. Do druhé třetiny vstoupila Jihlava lépe a v úvodu snížila, šťastným střelcem se stal Dominik Hrníčko. PSG Berani ale dokázali využít nedůrazu domácí obrany před brankou a zasadit pátou ránu, trefil se Okál. Hrníčko měl ale poslední slovo, když tečoval Váňovu střelu a snížil na 3:5. Ve třetí třetině měly oba celky možnost skóre upravit, ale nestalo se tak a generálka na soutěž Dukle nevyšla, když podlehla Zlínu 3:5.
30.08.2018 18:00, Přípravné zápasy - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Pohl, Štindl, Suchánek, Váňa, Kajínek, Štebih, Mareš – Čachotský, Zeman, Dostálek – Hrníčko, Skořepa, Anděl – Jiránek, Osmík, Harkabus – Čermák, Hlinka, Chlubna
3

Berani Zlín

Sedláček – Nosek, Hamrlík, Žižka, Řezníček, Gazda, Valenta, Ferenc – Sedláček, Šlahař, Kulda – Popelka, Werbik, Poletín – Okál, Karafiát, Kubiš – Fořt, Fryšara, Ondráček
5
Branky a nahrávky: 3. Jiránek (Harkabus), 22. Hrníčko (Anděl, Suchánek), 27. Hrníčko (Váňa, Anděl) – 9. Werbik (Poletín, Šlahař), 15. Fořt (Ondráček, Gazda), 18. Sedláček Pavel (Fryšara), 20. Ondráček, 24. Okál (Popelka, Řezníček). Rozhodčí: Polák, Kopeček – Jeletz, Mejzlík. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5.

Průběh utkání

Vstup do zápasu vyšel lépe domácímu celku. Již po dvou a čtvrt minutách vysunul Harkabus před Sedláčka osamoceného Tomáše Jiránka, který si mazáckou kličkou s položením gólmana poradil a poslal Jihlavu do brzkého vedení. Vyrovnanou hru přibrzdil v 8. minutě svým vyloučením Hrníčko a Zlín trestal. Poletín na modré čáře převzal Šlahařovu nahrávku, následně si všiml volného Nicolase Werbika a útočník, který se vrátil do Zlína ze zámoří, srovnal skóre prostřelením mezírky mezi Brožovými betony. I nadále se hrálo bez zajímavých akcí, zato celkem dlouhé úseky bez přerušení hry. Klidnou vodu rozčísl na konci 15. minuty svým vedoucím gólem Zlín. Ondráček totiž nejprve rozhodil Brože, následně i posunul bránu ze svého postavení, přesto dotlačení kotouče za brankovou čáru Tomášem Fořtem k velké nelibosti domácích fanoušků i hráčů platilo a Ševci otočili vývoj skóre. Další zásah do dukelských řad přišel v minutě osmnácté. Po vyhraném vhazování Fryšarou pálil tvrdě Pavel Sedláček a o tyčku vsítil třetí gól Zlína. Divočina pokračovala i nadále, jako dovršení zmaru posloužilo upadnutí Suchánka před vlastní brankou 21 sekund před koncem. Pohotový Jiří Ondráček ihned převzal kotouč a zamířil přesně nad vyrážečku překvapeného Brože - 1:4.

I druhá třetina začala rychlým gólem. Hned po 68 sekundách Anděl přenechal na pravé křídlo kotouč pro Dominika Hrníčka a benátecká akvizice se mohla radovat, puk se od levé tyče odrazil do branky. Jihlava měla náznaky tlaku, jenže ji také trápilo pokrývání kotoučů v obranném pásmu. Jeden z mnoha nedůrazů Zlín potrestal. Řezníčkovu vyraženou střelu nedokázali domácí obránci pokrýt, Popelka přesunul hru na druhou stranu, zde se nacházel Zdeněk Okál, který neměl problém s dorážkou do prázdné. O tři minuty později se ale zase měnilo skóre. Od modré se napřáhl Váňa a jeho střelu tečoval mimo dosah Sedláčka opět Dominik Hrníčko. Šance ale neubývaly, v polovině zápasu dostal nabito před branku Poletín, zblízka se ale nedostal ke střele. Ve 32. minutě se připomněl i Dostálek, který převzal nahrávku od Čachotského, ale z úhlu přestřelil. Závěr druhé třetiny viděl také i nová pravidla v praxi, ze dvou možných případů se vylučovalo v jednom, trestán byl Mareš za pozdní dohrání.

Dělená přesilovka přestávkou ale nepřinesla nic vážného, navíc, když se po pěti sekundách třetí třetiny nechal vyloučit Werbik. V 45. minutě mohlo být sníženo, Dostálek si najel před Sedláčka, ale neusměrnil puk do branky. Okolo poloviny třetiny předvedla Dukla enormní tlak v útočném pásmu, tečovaná střela Zemana šla těsně vedle pravé tyče. Šest minut před koncem měl Skořepa hodně času na zakončení před poloprázdnou brankou, jenže vše zhatil výborným zákrokem Sedláček. Činit se musel pak i Brož, když nepřesná přihrávka přes křižné pásmo nabídla možnost skórování Okálovi, Brož ale ramenem vytěsnil. Poslední minuty odehrál Zlín velmi dobře takticky, Dukla se sice dostala k power-play, ale gól již nepřidala. Na ligu se tak vítězně nenaladila, prohrála 3:5. To Zlín vyhrál i počtvrté v řadě.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Úplný úvod zápasu nebyl z naší strany špatný, ale čtyři inkasované góly... Zlínu jsme na tři z nich přihráli. To hodně ovlivnilo průběhu utkání. Druhá třetina z naší strany nebyla špatná, ale zase, prostě špatný gól a soupeř zase odskočil na větší počet branek. Když to zhodnotím v globálu, tak je úvod. Na některých věcech budeme muset celou sezonu pracovat, aby to v něco vyústilo. Neskáčeme, ale také nemáme hlavy dole. Máme jasno, jaké budou v nové sezoně formace.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie