Hattrick chci věnovat své zesnulé kamarádce, sděluje Matěj Pekr

11.09.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Po trošku smolné porážce 4:5 v Přerově, kdy Dukla ve třetí třetině marně dotahovala tříbrankové manko, přišel první domácí zápas v nové sezoně. Jihlava ve šlágru kola nastoupila proti Motoru a kdo si myslel, že to bude boj do poslední minuty, hodně se mýlil. Poslední zápas těchto soupeřů na Horáckém zimním stadionu skončil jihlavským vítězstvím 5:1, nyní se Dukla radovala ještě výrazněji – 7:0. „Pro soupeře je výsledek možná trošku krutý, ale využili jsme všechno, co se dalo. Když to takhle bude pokračovat, tak se vůbec nebudeme zlobit,“ říká po dvou kolech nejproduktivnější hráč týmu Matěj Pekr.

Do klubu přišel krátce po uplynulé sezoně s pověstí střelce. Matěj Pekr jí v přípravě poměrně potvrzoval a již v druhém soutěžním utkání se prezentoval hattrickem. Nejprve ve druhé třetině rozradostnil diváky průnikem po pravé straně s přesnou tvrdou střelou, poté trefil prázdnou branku při risku Motoru s odvoláním gólmana a následně se prezentoval ranou od modré v přesilovce. Nicméně góly, body, výhry a sport vůbec jsou občas maličkostí proti životním strastem. Uničovský rodák po třetí trefě mířil na středový kruh, kde vzepjal k nebesům hlavu a ruce. „Na začátek bych chtěl říct, že hattrick chci věnovat své zesnulé kamarádce,“ povídá smutnějším hlasem. „Jinak musíme poděkovat Nikovi Ludströmovi za jeho super výkon. Nejvíce nás podržel a byl to i jeho zápas. Na dalším místě je týmový výkon. Ukázali jsme to, co nám v Přerově trošku chybělo,“ pouští se do hodnocení zápasu.

Ten hodně ovlivnil již první gól zkraje páté minuty, kdy po přistrčení Josefa Skořepy pláchl při soupeřově přesilovce Lukáš Anděl a trefil se kolem ramene gólmana. Jihlava tak během dvou utkání vstřelila již třetí branku v početní nevýhodě. „Oslabení nám trošku hraje do karet. Chceme při něm být aktivní, napadat a nyní se to ukázalo. I když bylo pár oslabení, kdy nám trošku teklo do bot. Ale budu se opakovat. Skvělý Nik nás podržel v těch momentech, kdy jsme potřebovali,“ chválí švédského gólmana jihlavský útočník.

Ačkoliv výhra byla hodně jednoznačná, lehce se nerodila. „Motor byl možná hokejovější, ale na to se historie neptá. Ty branky, které jsme dostali v Přerově, jsme tentokrát dávali my,“ usmívá se hokejista, který při třech gólech slyšel vyvolávání svého jména z ochozů. „Fanouškům děkuji a doufám, že mezi námi nebude žádná válka. Z mé strany určitě ne a záleží, jak se k tomu postaví fanoušci. Já určitě žádné provokace nemám v plánu,“ uzavírá zkušený hráč rozhovor. Menší část příznivců červenožlutých barev totiž nesouhlasila s jeho příchodem do Dukly kvůli věcem z minulosti... Klub a kabina se ale za útočníka jednoznačně postavil, více tento článek

Videoohlasy s Matějem Pekrem

Jestliže Matej Pekr tolik chválil gólmana Niklase Lundströma, bylo záhodno vzít si ho na rozhovor. To se také stalo, takže i v nové sezoně budou probíhat interview v anglickém jazyku. „Nemapatuji si na to, který zákrok byl nejtěžší. Myslím, že rozhodující bylo oslabení pět na tři ve třetí třetině, při kterém jsem vedli š:0 a hned po něm dali gól. Toto oslabení bylo obtížné a šlo o moment, kterým jsme vyhráli zapas,“ myslí si Švéd, jenž mohl poprvé okusit pozápasovou děkovačku. „Užíval jsem si to. Bavil jsem se tím, baví mě tady hrát a doufám, že příští zápas to bude stejné,“ uzavírá pětadvacetiletý muž v masce. A uvidíme, třeba příště nabídneme rozhovor i ve švédském jazyku, který poměrně slušně ovládá jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Videoohlasy s Niklasem Lundströmen

Hodnocení trenérů: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice 7:0

Autor videa: HZStv1