7:0
(2:0, 1:0, 4:0)

Podesáté! Dukla ve fantastickém zápase přejela Motor 7:0

10.09.2018 / Tomáš Kalas

Radost z prvního gólu Jihlavy přišla relativně brzy. Už v páté minutě v oslabení ujel Lukáš Anděl a nemýlil se. Ještě radostnější moment zápasu přišel ve 14. minutě. Šestnáctiletý Tomáš Chlubna vyřešil situaci 2 na 1 parádním pasem na Michala Hlinku a Dukla vedla o dva góly. Druhá třetina začala pro domácí přímo snově. Po 58 sekundách využil přesilovku Matěj Pekr. Šance přicházely na obou stranách, gól ale z toho nebyl žádný. Třetí třetina se nesla ve znamení dukelské nadvlády. Hned v úvodu se prosadil Anděl. A Dukla neměla dost. Mezi 52. - 54. minutou se dvakrát trefil Matěj Pekr a navázal na povedenou přípravu. Celý střelecký koncert uzavřel tři minuty před koncem Osmík a Dukla tak odčinila prohru v Přerově suverénní výhrou 7:0. Motor tak ani podesáté v řadě Duklu neporazil.
10.09.2018 17:30, Chance Liga - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Lundström – Pohl, Kajínek, Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Zeman, Čachotský – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Osmík, Jiránek – Chlubna, M. Hlinka, Hrníčko
7

Banes Motor České Budějovice

Strmeň (42. Da. Svoboda II) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák, Bradley, Šimánek – Beránek, R. Přikryl, Z. Doležal – Heřman, Doktor, Babka
0
Branky a nahrávky: 5. Anděl (Skořepa), 14. Hlinka (Chlubna), 21. Pekr (Suchánek, Kájínek), 42. Anděl (Pekr), 52. Pekr (Anděl), 54. Pekr (Anděl), 57. Osmík (Pohl, Hrníčko). Rozhodčí: Doležal, Grech – Zídek, Šimán. Vyloučení: 7:7, navíc Heřman (CEB) 10 min a do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3896. Střely na branku: 26:37. Zblokované střely: 3:4. Hity: 0:0. Vhazování: 31:12. Průběh utkání: 7:0.

Průběh utkání

Již po 52 sekundách měl šanci Anděl, osamocen mezi kruhy ale nemířil přesně. Komplikace pro Duklu přišla na konci čtvrté minuty, když byl vyloučen Štindl za hákování. O 13 sekund později ale bylo všechno jinak. Skořepa prostrčil kotouč do jízdy na Lukáše Anděla, který si mazácky poradil střelou do levé šibenice. Oslabení funguje tak Dukle velice dobře. V polovině první třetiny přišel brejk 2 na 1, Osmík ho vzal na sebe zakončením, ale Strmeně nepřekonal. Na konci 14. minuty přišlo další přečíslení 2 na 1. Mladý Tomáš Chlubna už ve finální fázi vypadal, že vystřelí, nakonec ale vymíchal obránce a předložil Michalu Hlinkovi, který už pouze dorazil za Strmeňova záda. Od té doby přestali hrát hosté disciplinovaně a během pěti minut dostali tři tresty, z nichž ten poslední byl pro Martina Heřmana vyšší. Nejprve dostal za vražení na hrazení 2+10 minut, i na trestné lavici ale pokračoval ve výlevech a byl předčasně poslán do kabiny.

Dohrávaná přesilovka přinesla své ovoce hned po 58 sekundách, když se prosadil nenápadnou střelou od pravého mantinelu Matěj Pekr. Další možnost přišla při vyloučení Pavlina, Pohl od modré ale orazítkoval pouze levou tyčku. Téměř při vypršení trestu byl vyloučen Šimánek, šest sekund přesilovky 5 na 3 ale nebylo to hlavní. Hlavní byl Kajínkův námaz Babkovi, který jel sám na branku, Lundström však svůj tým parádně podržel. V čase 27:58 se naskytlo domácím přečíslení 4 na 2, které mohl zakončit Dostálek do prázdné branky, ve velké rychlosti však přestřelil. Motor nicméně neskládal zbraně, ke konci třetiny byl nebezpečnější a mohl snížit, Endál na začátku 37. minuty ale nechal vyniknout Lundströma v brance. Poslední slovo však mohli mít domácí, Chlubna ale na povedený druhý gól nenavázal a tak se šlo do kabin za stavu 3:0.

Ihned na začátku poslední periody sekl v přerušení Endál domácího gólmana a jeho touha po gólu byla odměněna dvěma minutami. Přesilovku domácí bezezbytku využili, Pekr protečoval kotouč na Lukáše Anděla, který skóroval podruhé a zřejmě zlomil zápas na stranu Dukly. Nováček v bráně Jihočechů, Daniel Svoboda, se ale musel činit hned po svém nástupu na led, neboť během dvou minut jeli domácí do dvou brejků. Ani Osmík, ani Dostálek ale konto hostí nezatěžkali. Krizová chvíle přišla v polovině třetí třetiny, kdy se během 41 sekund vyfaulovali Pekr s Čachotským a Motor šel do rizika 6 na 3. Domácí obrana byla sice pod ohromným tlakem, ale hostům nebylo souzeno vstřelit branku. Současně s koncem trestu Čachotského dopravil kotouč do prázdné branky Matěj Pekr a bylo už jasné, komu půjdou body - 5:0. Další přesilovku dostali Jihlavští po faulu Šimánka, který se za 13 sekund vracel zpět na led. Přihrávku od Anděla využil Matěj Pekr střelou mezi betony a zkompletoval ve svém druhém ostrém zápase hattrick. Zápas se za skvělé atmosféry už jenom dohrával, přesto ještě v čase 56:48 zavřel gólový účet Martin Osmík. I díky skvělému Lundströmovi v brance, třígólovému Pekrovi v útoku a parádní podpoře fanoušků brala Dukla výhru 7:0 a neprohrála s Motorem už deset zápasů za sebou.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): Hodnocení je jednoduché, my jsme tady dostali nakládačku. Přijedeš do Jihlavy, připravuješ se na to a víš, že tě nečeká jednoduchý zápas... Ale dostat tady sedm gólů a žádný nedat, vypadá úplně jednoznačně. Určitě velká nespokojenost a tak bych to asi uzavřel.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Musím v první řadě pochválit celý tým za odvedenou práci. Naším rozdílovým hráčem byl gólman Niklas, který pochytal budějovické šance a vzal jim vítr z plachet. My jsme si za zápasem šli, nachystali jsme se, a předváděli jsme to, co jsme chtěli. Nekoukali jsme se na to, že jsme porazili Motor předtím osmkrát v řadě. To je historie, díváme se na letošek. Dnes nás čekalo první utkání s Budějovicemi, zvládli jsme ho, a jsme za to rádi.

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Fotogalerie utkání

Fotogalerie




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava