Nechtěli jsme to podcenit, chtěli jsme uspět a jsme rádi, že se to povedlo, sděluje Lukáš Anděl

16.09.2018 / Tomáš Kalas

Pondělní výsledek 7:0. Sobotní výsledek? Taktéž 7:0. Dukla doma dvakrát zvítězila, v pondělí to odnesl českobudějovický Motor, v sobotní večer Trhači z Kadaně. K druhým třem bodům přispěla výraznou měrou i druhá formace ve složení Matěj Pekr - Josef Skořepa - Lukáš Anděl. Právě levý křídelník Jihlavy byl jedním z respondentů po vítězném utkání. „Nechtěli jsme to podcenit, chtěli jsme uspět a jsme rádi, že se to povedlo,“ byl s výsledkem spokojen Anděl.

Kadaň byla prakticky celé léto v nejistotě, zda vůbec do první ligy nastoupí. Jednání o přesunu licence ale nedopadla a i nadále bude město s nejužší uličkou v České republice na hokejové mapě. V jaké sestavě ale tým přijede, to bývá často velkou neznámou. I mladý křídelník Dukly na to poukázal. „Nevěděli jsme moc, co od soupeře čekat, neboť mají každý zápas jinou sestavu, dostali hodně gólů...“ připomněl Anděl debakl ve Vsetíně, když domácí ROBE vyhrálo suverénně 11:0!

Sám „Andy“ mohl navýšit jednobrankové vedení Dukly v samotném úvodu druhé třetiny, faulu se na něj dopustil v brejku jeho bývalý spoluhráč Šimon Szathmáry a hlavní sudí bez skrupulí nařídil trestné střílení. Svůj pokus ale neproměnil. „Bylo dlouhé střídání, snažil jsem se ujet, ale zahákoval mě tam. V trestném střílení jsem pak udělal něco jiného, než jsem chtěl, a to byla ta chyba. Nevím, co jsem tam vyváděl. Mám něco naučené a najednou mě před bránou napadlo něco jiného,“ zdůvodňuje neproměněný nájezd hráč, který dokonce prošel i vyhlášenou mládežnickou akademií Býků ze Salzburku.

Náladu si ale spravil při pátém gólu, když po parádní kombinaci po ose Skořepa - Pekr byl tím, kdo zakončil do prázdné branky. „Výborně jsme po buly secvičili signál, Skořápka to hodil před bránu na Matěje, který mě skvěle našel a bylo to tak do prázdné brány,“ popsal další z parádních akcí, které hráči za čtyři utkání nabídli fanouškům. To páté ale bude o něčem jiném. Ve středu totiž čeká na Jihlavské velice silný soupeř, který má také barážové cíle. Tím je Kladno, posílené o několik zvučných jmen, namátkou Brandon Nash, který se do Kladna vrací. Dukla ale venku zatím nevyhrála a nebude to mít vůbec jednoduché. Co na to průběžně druhý nejproduktivnější hráč Dukly? „Jsme rádi, že nám to tam doma padá a budeme rádi, když na to navážeme i venku a budeme vozit body,“ doufá v prolomení venkovního prokletí Anděl.

Videoohlasy s Lukášem Andělem

I Jan Brož měl důvod ke spokojenosti. Ve svém prvním utkání tuto sezonu v Přerově dostal rovnou pět gólů ve druhé třetině a utkání celé neodchytal. Proti Kadani si tak určitě zvedl své sebevědomí, navíc ani jednou neinkasoval. „Nula mě potěšila, ale nadřel se na to celý tým, hodně mi dnes kluci pomohli,“ neopomněl pochválit gólman ani obranu. Rozhodně se ale chytá jinak pod neustálým tlakem a pod občasnými šancemi. Co je horší? „V bráně musím být furt soustředěný a čekat, až tam něco bude. Je to ale rozhodně náročnější než být stále v zápřahu,“ tvrdí parťák švédského brankáře Lundströma.

Trhači měli za celý zápas málo šancí, za zmínku stojí pouze akce Řehoře z 26. minuty, když se dostal za obranu a jel sám na gólmana, svůj pokus ale neproměnil. Nebezpečná byla i střela Klímy, která se do branky ale i díky dobrému zákroku Brože nedokutálela do branky. „První třetinu moc šancí nebylo, ale myslím si, že druhou a třetí třetinu něco měli a k tomu byl i těžký led,“ nabídl pohled na utkání mladý brankář.

Oba brankáři jsou tedy srovnáni. Oba ve dvou domácích utkáních čistá konta, navíc zápasy dopadly stejným výsledkem, 7:0. „Rozhodně jsme se tak nedomluvili, je to jenom štěstí,“ odmítá spekulace o nějaké sázce „Brožík“. „Myslím, že nám tady domácí publikum pomáhá, domácí prostředí nám vyhovuje a doufejme, že to půjde takhle dál,“ neopomněl poděkovat fanouškům za podporu a vyvolávání jeho jména během zápasu. Kdy začal Brož přemýšlet o vychytané nule? „Hlavou se mi to mihlo v té době, když se hrálo 4 na 4 na konci, to byla zhruba půl minuta, ale dříve jsem na to nemyslel, vždy se tam něco odehrálo a byly to docela těžké situace.“

Videoohlasy s Janem Brožem

Hodnocení trenérů: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Radek Kampf (SK Trhači Kadaň)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - SK Trhači Kadaň 7:0

Autor videa: HZStv1