7:0
(1:0, 3:0, 3:0)

Dva domácí zápasy, skóre 14:0. Dukla rozdrtila Kadaň 7:0

15.09.2018 / Tomáš Kalas

Ve čtvrtém utkání Chance Ligy přivítala Dukla tým Trhačů z Kadaně. Od prvních minut měla Dukla jasně navrch, převahu vyjádřila gólem ve 14. minutě, když celkově domácí osmý gól Dukly obstaral svým domácím čtvrtým Matěj Pekr. Na konci periody se Dukle dostala výhoda dvou mužů v poli, která ale nebyla využita. Druhou třetinu otevřel gólem ve 24. minutě Michal Hlinka, na kterého navázal za pět minut individuální akcí Pekr. Duklu nerozhodilo ani pětiminutové vyloučení Hrníčka a následná dvouminutová přesilovka 5 na 3. Naopak dvě minuty před koncem razantní střelou pod víko skóroval Harkabus. Třetí třetina nabídla stejný příděl gólů, jako v té druhé. V poslední jedenáctiminutovce završil „bůra“ Anděl a poslední dva góly zvládl v 55. a 59. minutě Vlastimil Dostálek. Dukla má tedy ze dvou domácích zápasů skóre 14:0, tentokrát to odnesla Kadaň debaklem 0:7.
15.09.2018 17:30, Chance Liga - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Kajínek, Pohl, Suchánek, Váňa, Štindl, Půža – Dostálek, Zeman, Čachotský – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Osmík, Hrníčko – Čermák, Hlinka
7

SK Trhači Kadaň

Kuchař – Kadeřávek, Szathmáry, Janeba, Grebeňuk, Kachyňa, Popela, Novák, Rindoš – Klíma, Kůs, Wágner – Helt, Říha, Müller – Rezek, Tupý, Řehoř – Svoboda
0
Branky a nahrávky: 14. Pekr (Anděl, Pohl), 24. Hlinka (Kajínek), 29. Pekr (Skořepa), 38. Harkabus (Hlinka), 49. Anděl (Pekr, Skořepa), 55. Dostálek (Čachotský), 59. Dostálek (Suchánek, Zeman). Rozhodčí: Barek, Pilný - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:7, navíc Hrníčko 5 min a do konce utkání, Kajínek (oba JIH) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1455. Střely na branku: 58:21. Zblokované střely: 13:9. Hity: 0:0. Vhazování: 35:24. Průběh utkání: 7:0.

Průběh utkání

Jihlavský led si v dresu Dukly dříve okusili například Alexander Grebeňuk, v extraligové sezoně 2004/2005 to byl Lukáš Říha, v postupové sezoně 2016/2017 zase obránce Šimon Szathmáry. Ti nyní hájili barvy Kadaně v utkání čtvrtého kola. Podle očekávání diktovala Dukla tempo třetiny. Po necelých čtyřech minutách byl ale vyloučen Kajínek na 2+10 minuty za vražení na hrazení. První početní výhoda pro Kadaň nebyla vůbec povedená, neboť zhruba minutu strávili domácí hráči v útočném pásmu soupeře s kotoučem na holi. První přesilovka se domácím dostala na konci 7. minuty, Rezek si šel odpočinout za nedovolené bránění. V rozmezí 48 sekund přišly dvě akce Dukly, nejprve mohli diváci vidět „ťukes“ mezi Pohlem, Skořepou a Dostálkem, poslední jmenovaný byl volný u levé tyče a měl prostor na zakončení, hostující brankář ale zasáhl včas. Druhou akci obstaral prostou střelou od modré Jan Pohl, Kadaň uchránila tyč. Na další vzrušení si museli diváci počkat do času 14:00. Pohl rozdal puk na Lukáše Anděla, který si poradil i s obráncem u mantinelu, pak naservíroval puk na Matěje Pekra, který dorazil do poloprázdné branky. Pekr z celkových osmi gólů Dukly v domácím prostředí skóroval celkem čtyřikrát! Konec třetiny obstarala vyloučení, nejprve šel ven Štindl za vyhození mimo hřiště, o rovnou minutu později ho následoval Jihlavským dobře známý obránce Szathmáry. Vše zakončil vyloučením Popela za držení a Jihlava měla minutu výhody 5 na 3, která ale nedopadla ani střelou na Kuchařovu branku.

Druhá třetina začala po dvou minutách trestným střílením, když Szathmáry zahákoval v úniku Anděla. Sám postižený se k nájezdu postavil, střelou na vyrážečku ale na Kuchaře nepřišel. Anděla to ale nemuselo vůbec mrzet, vždyť za 74 sekund se mohl radovat. Ze závaru před brankou vyškrábl Čermák kotouč na Michala Hlinku, který ho pouze dorazil do prázdné. Rozhodně to nebyla poslední gólovka Dukly ve druhé třetině, na konci 24. minuty mohl skórovat Zeman, místo toho ale zbytečně akci přehrál na Čachotského, jehož střelu Kuchař vykryl. Snad jediná šance Kadaně přišla v čase 25:46, když si Řehoř prohozením obránce otevřel cestu k Brožovi, svůj pokus ale mezi tři tyče nevměstnal. Na druhé straně tak přišla odpověď v podobě dvou nebezpečných střel, z čehož jedna byla tečovaná a druhá se válela u brankové čáry. A opět se připomněl i Matěj Pekr, který dostal hned nato přesnou nahrávku před branku od Anděla, bekhendová klička ale v síti neskončila. Svoji další šanci na gól ale zužitkoval, když přijmul postrčení touše od Skořepy a individuální akcí si poradil - 3:0. Cestu za body si ale domácí zkomplikovali pořádně ve druhé polovině třetiny, když nejprve byl na začátku 33. minuty vyloučen do konce utkání Hrníčko za zásah do oblasti hlavy a krku kadaňského Szathmáryho, načež o necelé dvě minuty později byl vyloučen i Půža a Trhači dostali plné dvě minuty výhody dvou mužů v poli. Tu mohli využít po střele Klímy, když cinkla levá tyč, Brož ale parádním zákrokem hokejkou zamezil gólu v jeho síti. Za dvě a půl minuty se znova měnilo skóre, když vyhrané buly od Hlinky zužitkoval přesnou střelou pod víko Tomáš Harkabus.

Na začátku poslední periody přišlo vyloučení Kůse za krosček, přesilovku ale domácí nevyužili, ač tomu nebyl Suchánek svoji střelou, která skončila na pravé tyči, zase daleko. V čase 48:08 ale přišel asi nejhezčí moment celého zápasu. Skořepa za brankou vybojoval puk a zahrál ho pod sebe na Pekra. Ten sice mohl střílet, neudělal tak, místo toho nahrál na absolutně volného Lukáše Anděla, který si ještě chvilku počkal a pak nekompromisně zakončil do prázdné branky. V druhé polovině třetiny přišlo další oslabení pro Jihlavu a další šance Suchánka, která ale nepřešla v gól. Další vyloučení nastalo v 54. minutě, když hosté špatně střídali. V 55. minutě se již Svoboda vracel z trestné. Čachotský opět zvolil překvapivou nahrávku zpoza branky za sebe do protipohybu, tentokrát na Vlastimila Dostálka, který zakončil do odkryté klece - 6:0. Konec zápasu byl již vyloženě exhibiční, nejprve Pekr nedotáhl do konce svoje obtočení okolo branky, sedmý gól ale zařídil po ohromném tlaku Vlastimil Dostálek 70 sekund před koncem. Druhý domácí zápas tak dopadl výsledkově úplně stejně, jako proti Motoru, Dukla uštědřila Kadani porážku 7:0 a ve středu bude chtít na Kladně prolomit venkovní prokletí v této sezoně.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (SK Trhači Kadaň): Zápas se mi hodnotí těžce. První třetinu jsme sice prohráli jen 0:1, ale stejně jsme dělaly chyby. Ačkoliv jsme hráčům řekli, ať právě tyto chyby nedělají, tak je pořád opakují, a soupeř dal první gól. Od druhé třetiny jsme chtěli něco změnit, ale soupeř přidal na obrátkách a měl nějaké přesilové hry. Nezvládli jsme to a prostě máme špatnou práci kolem branky. Čtyři nebo pět gólů jsme dostali do prázdné brány a musíme na tom pracovat. V předbrankovém prostoru jsme měkcí, nedohráváme hráče soupeře, neudržíme to... V tomhle děláme velké chyby a máme co zlepšovat.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Výsledek 7:0 sice vypadá jednoznačně, ale myslím si, že v utkání byly situace, které se nám s kolegou nelíbily. Budeme se na ně muset podívat a hráčům je ukázat. Dnes přijel soupeř, na kterém jsme si mohli určité věci zkusit. Bohužel se nám to nepodařilo, jsme ale rádi za tři body.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava