Proměnili jsme nájezdy, Nik to zavřel, a jeli jsme spokojení domů, raduje se Vlastimil Dostálek

20.09.2018 / Tomáš Lysý

Potřetí už to vyšlo. Po dvou, možná trošku smolných, prohrách na ledě soupeře o jedinou branku se tentokrát radovala Dukla, když v souboji dvou loňských barážistů porazila Kladno na jeho ledě 3:2 na nájezdy. A bylo to jako na houpačce – vedení hostí, pak domácích, a nakonec opět odpověď hostujícího týmu. „Od posledních pěti minut druhé třetiny jsme byli lepší a ve třetí třetině jsme si šli za tím, že dáme gól. Spadlo to tam a možná jsme mohli zápas urvat ještě v základní hrací době, ale nerouháme se. Máme dva body a jsme za ně strašně rádi,“ říká útočník Vlastimil Dostálek, autor trefy na 2:2 a úspěšný exekutor samostatného nájezdu.

Po oťukávacím začátku postupně gradovala hra do dobré partie. Bylo znát, že oba týmy jsou favority Chance Ligy a mají nejvyšší ambice. Nechyběla častá vyloučení, strkanice, trestné střílení, gól v oslabení, branka v přesilovce, prodloužení a vlastně i samostatné nájezdy. „Vlastními chybami jsme pouštěli soupeře do hry, dvakrát nám dal gól z brejků. Zbytečně jsme se nechávali vylučovat a bylo strašně těžké se dostávat do nějakých příležitostí. Když jsme je měli, tak jsme z nich nedali góly,“ povídá Vlastimil Dostálek o zápasu. „Tohle nás sráží, kdybychom šance proměnili, tak by zápas vypadal trošku jinak. Ale nebudeme se rouhat, máme dva body a jsme strašně spokojení.“

Dukle se nakonec vyrovnat podařilo, když se ve 49. minutě prosadil z přesilové hry Vlastimil Dostálek. „Kája (David Kajínek – pozn. aut.) dostal puk na jedničku a parádně vystřelil po ledě. Jejich gólman střelu neviděl, vyrazil jí betonem přímo přede mě a já už to měl snadné, uklidil jsem kotouč do brány. Byla to úleva a trošku z nás spadlo, že jsme zpět v zápase a můžeme si odvézt tři body,“ vybavuje si důležitý moment třetí třetiny „Dosty“, jenž mohl zápas rozhodnout již v následném prodloužení, při kterém jel sám na branku. „Byla to moje chyba. Jel za mnou Tomáš Harkabus a něco na mě volal. Myslel jsem si, že volá „dva“, ale volal „sám“. Jak jsem se na něj podíval, tak mi puk skočil a nebyl jsem rozhodnutý pro to, co jsem udělat chtěl,“ popisuje danou situaci.

Při samostatném nájezdu ale už Vlastimil Dostálek udělal přesně to, co si usmyslel, a parádně překonal gólmana Brízgalu. Potvrdil tak slova řidiče jihlavského autobusu Petra Starého, že „teď Vlasta dá a pak to Nik chytne“. „Spokojenost, tipnul to. Kluci výborně proměnili přede mnou penalty a já je potvrdil. Nik to zavřel, máme dva body a jedeme spokojení domů. Konečně máme výhru z venku a můžeme se od ní odrazit dále, můžeme jí doma potvrdit,“ zakončuje jihlavský kanonýr, jenž má průměr gól na zápas.

Videoohlasy s Vlastimilem Dostálkem

Autor videa: Tomáš Lysý

Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a David Čermák (Rytíři Kladno)

Sestřih zápasu: Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava 2:3 sn.

Autor videa: YouTube Rytíři Kladno



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava