2:3sn
(1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

První body z ledu soupeře. Dukla vyhrála na Kladně 3:2 po nájezdech

19.09.2018 / Filip Ardon

V první třetině taháku 5. kola Chance Ligy mezi loňskými barážisty Kladnem a Jihlavou šla jako první do vedení Dukla, když Lukáš Anděl ve 12. minutě ukázal rychlé nohy a prohodil si Brízgalu. Domácí pak nevyužili téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři, hosté zase neproměnili trestné střílení. Do kabin se šlo nerozhodně, když 39 sekund před koncem třetiny srovnal Adam Kubík. Ve druhé třetině měly oba týmy dost šancí, ale prosadili se jen Rytíři, zatímco příležitosti Dukly zejména z konce třetiny zůstaly nevyužity. Ujala se až přesilovková dorážka Vlastimila Dostálka ze 49. minuty a to bylo v základní hrací době vše. V prodloužení měly oba týmy šance na skórování a nejisté to bylo až do poslední sekundy, neboť se do úniku dostal v poslední sekundě Anděl, ale neproměnil. Poprvé v lize tak přišly pro Jihlavské na řadu nájezdy. A Dukla je zvládla velice dobře. Ze čtyř nájezdů proměnila hned tři, rozhodující proměnil Matěj Pekr a Jihlava vyhrála poprvé v sezoně venku, porazila silné Kladno na jeho ledě 3:2 po nájezdech.
19.09.2018 18:00, Chance Liga - 5. kolo

Rytíři Kladno

Brízgala – Zajíc, Nash, Říha, Hořava (A), Zelingr, Kehar, – Kubík, Vampola, Machač (A) – Kružík, Svedlund, Redlich - Hajný, Zikmund, Bláha – Strnad (C), Vildumetz
2

HC Dukla Jihlava

Lundström – Pohl, Kajínek (A), Váňa, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Skořepa (A), Pekr – Harkabus, Osmík, Kantner – Hrníčko, Čermák
3
Branky a nahrávky: 20. Kubík (Vampola, Machač), 30. Bláha (Říha) – 12. Anděl (Osmík), 49. Dostálek (Kajínek, Čachotský), rozh. náj. Pekr. Rozhodčí: Luczków, Veselý – Maštalíř, Doležal. Vyloučení: 13:11. Využití: 0:1 V oslabení: 1:0. Diváci: 2557. Střely na branku: 17:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 2:3

Průběh utkání

Od úvodu střetnutí bylo patrné, že oba týmy si jsou navzájem vědomy své nebezpečnosti. Zápas tak odstartoval spíše opatrně a na větší šance se čekalo. Před polovinou periody mohla Dukla předvést nejnebezpečnější přesilovku v soutěži, ale neuspěla. Až při plném počtu hráčů na ledě pláchl kladenské obraně Lukáš Anděl, Adam Brízgala se marně natáhl po puku a jihlavský mladík zametl kotouč do odkryté sítě – 0:1. Navýšit mohl zanedlouho Tomáš Čachotský, který se postavil k trestnému střílení. Hostující kapitán gólmana Rytířů pěkně vykoupal, ovšem vzápětí zakončil špatně a rozradostnil domácí fanoušky. Ještě větší vlnu entuziazmu pak v kotli Rytířů odstartoval Adam Kubík, který v poslední minutě trefil přesně roh jihlavské brány – 1:1.

Prostřední dějství odstartovalo už v rychlejším tempu než první perioda. Jihlava si vytvořila pořádný tlak při přesilové hře, výhodu ale nevyužila a byla potrestána! Tomáš Redlich nejprve z levé strany ještě napálil jen tyč, ovšem Štěpán Bláha vzápětí vymetl bližší roh a Niklas Lundström neměl nárok – 2:1. Před sirénou se Dukla dostala do velikého náporu, jenže Brízgala byl velmi jistý a podržel Kladno. V jednu chvíli už byl sám proti prchajícímu soupeři, ale natáhl se a udržel beton na ledě.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili Rytíři velmi dobře a hned v úvodu si vytvořili tlak. Poté ale Brízgala zakryl kotouč mimo brankoviště a vysloužil si jeden z nových trestů. Při přesilovce už si Vlastimil Dostálek dobře našel prostor, sáhl si po vyraženém puku a doklepl jej do sítě – 2:2. Emoce poté rozvířila strkanice Jakuba Hajného s Davidem Kajínkem, ovšem k většímu konfliktu nedošlo. Dukla v závěru dějství sahala dokonce ještě po vítězství, jenže Rytíři se ubránili a velký tlak soupeře přestáli.

Prodloužení, to už byla opět loterie, kde mohla rozhodovat každá jedna chybička! Brízgala čelil dvěma únikům, ale pokaždé uspěl, Lundström zase obstál proti tlaku kladenské trojice.

Nájezdy už se ovšem ukázaly jako jasná disciplína Jihlavy. Zatímco za Kladno se prosadil jen Adam Kubík, hosté se nemýlili třikrát. Rozhodující nájezd zaznamenal exkladenský Matěj Pekr – 2:3.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Rytíři Kladno): Viděli jsme vyrovnané utkání, mohlo to dopadnout na obě strany. My jsme měli přesilovky pět na tři, pět na čtyři, ale nedali jsme z toho gól. To asi rozhodlo celé utkání. V přesilovkách nám chyběl klid a potom se nám i rozbily, protože odstoupil Petr Vampola. Ten nám tam chyběl. Měl určitý problém s nohou.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Bylo to samozřejmě velmi těžké utkání, které bylo nakonec se šťastným koncem pro nás. První třetina nevypadala špatně, vytvořili jsme si nějaké šance, ale hodně se to přelévalo z jedné strany na druhou. Poslední minutu jsme sehráli špatně a nechali jsme si dát gól do šatny. Dva jsme propadli za brankou, soupeř ujel a dobře to trefil. Ve druhé třetině bylo z naší strany moc vyloučení, dát soupeři dvě přesilovky pět na tři, to je mizerné. Zaplaťpánbůh se nám podařilo vyrovnat, ale myslím si, že zaslouženě. Měli jsme tam některé dobré věci. V prodloužení jsme měli také samostatný nájezd, který jsme neproměnili, a zápas došel do nájezdů, které jsou loterie. My byli ti šťastnější.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava