Kluci hráli ve třetí třetině výborně a podařilo se nám zápas otočit, těší gólmana Jana Brože

25.09.2018 / Tomáš Lysý

Po nepříliš vydařeném domácím utkání s Havířovem by si na Duklu v na začátku třetí třetiny těžko někdo vsadil, že bude na ledě Ústí nad Labem bodovat. Dvě třetiny nebyly z jihlavské strany vůbec ideální, tím spíše, že se zkraje třetí části i díky kaluži vody trefil Martin Tůma. Jihlava se ale nepříznivého stavu 1:3 nezalekla a během dvou a čtvrt minuty srovnala na 3:3. „Chtěl jsem kluky ve třetí třetině podržet, abychom ještě měli nějakou šanci vyhrát. Měli jsme hodně šancí a ještě že jsme dali dva góly,“ míní gólman Jan Brož, jenž si k 32 úspěšným zákrokům připsal i pět vychytaných nájezdů.
Foto: www.sportyusti.cz

Konec druhé třetiny a začátek třetí části nebyl pro Duklu dobrý. V 39. minutě totiž červenožlutí inkasovali gól na 1:2 a v čase 40:14 vedlo Ústí o dvě branky. „Prohrávali jsme 1:3 po tom, co se puk zastavil před brankou o nějakou vodu. Řekli jsme si ale, že to ještě zkusíme. Padl gól, hned na to druhý, a podařilo se zápas otočit. Takže super,“ pouští se do hodnocení zápasu Jan Brož, muž v jihlavské masce. Od stavu 3:3 se mohl zápas překlopit na obě strany. Oba týmy měly při svých přesilovkách výrazné šance, nejprve domácí, poté hosté. „Nijak jsem si přesilovku soupeře v závěru nepřipouštěl. Prostě přesilovka, kterých v zápasu je… Když budeme chtít být úspěšní, tak oslabení budeme muset ubránit a na druhé straně naše přesilovky využívat,“ ví moc dobře „Brožík.“

Minutu před koncem mohl rozhodnout Tomáš Harkabus, v prodloužení měli hosté řadu šancí, ale na gólmana Dlouhého si nepřišli. Proto venkovní zápas Dukly došel podruhé v řadě do nájezdů. Stejně jako na Kladně začínali hosté a Tomáš Čachotský opět uspěl svým bekhendovým blafákem. Dalších devět hráčů své pokusy neproměnilo, mezi nimi i nejzkušenější hráč Slovanu Jaroslav Roubík, jenž jel za domácí jako první. „Vůbec jsem netušil, co udělá. On nějak vstřelil a chvilku jsem myslel, že mi puk přepadl přes lapačku. Nakonec se v ní objevil, takže dobré. A že bych se tím chytil? Pak se jely další nájezdy, prostě zase od začátku. Snažil jsem se soupeře dobře vybruslil, abych eliminoval střely, a pak to nějak chytil,“ sděluje Jan Brož a jeho snaha byla oceněna nájezdovou výhrou 1:0.

Videoohlasy s Janem Brožem

Autor videa: Tomáš Lysý