3:4sn
(1:1, 1:0, 1:2 - 0:0)

Jihlava povstala, dotáhla manko 1:3 a z Ústí si nakonec veze dva body!

24.09.2018 / Ladislava Králová

Druhé vložené pondělí začalo pro Jihlavské na severu Čech dobře. V polovině osmé minuty poslal hosty do vedení přesilovkovým gólem Tomáš Harkabus, který se zapsal ve svém bývalém působišti zásahem. Domácí ale stihli ještě v téže periodě srovnat, prosadil se Planý. Slovan dokonce na chvíli otočil vývoj zápasu, radost ale byla předčasná, neboť nebyl Jandusův gól uznán pro kopnutí bruslí. Po šancích na obou stranách přišel 61 sekund před koncem prostřední dvacetiminutovky tentokrát už regulérní gól, v úniku se prosadil Jícha. Vstup Dukly do poslední třetiny byl nešťastný, kaluž před brankou odvedla velké množství práce pro skórujícího Tůmu již po 14 sekundách od buly. Dukla však neměla zájem jet domů s prázdnou a během tří minut se prosadili Čachotský s Lukášem Andělem. Další branku již šedesát minut nenabídlo a zápas došel tak až do nájezdů. V nich se jako jediný prosadil Tomáš Čachotský a i díky Janu Brožovi, který nepustil za svá záda ani jeden nájezd, otočila Dukla zápas a vyhrála 4:3 po samostatných nájezdech.
24.09.2018 18:00, Chance Liga - 7. kolo

HC Slovan Ústí nad Labem

Dlouhý – Vágner, Látal, Zukal, Weinhold, Březák, M. Jandus, Mert – Tůma, Roubík, Melka – Volf, Vrdlovec, Merta – Jícha, Krliš, T. Jandus – Planý, Severa
3

HC Dukla Jihlava

Brož – Kajínek, Pohl, Suchánek, Váňa, Štindl, Štebih, Mareš – Čachotský, Zeman, Dostálek – Pekr, Skořepa, Anděl – Hrníčko, Osmík, Harkabus – Čermák, Půža
4
Branky a nahrávky: 11. Planý (Severa, Vrdlovec), 39. Jícha (Krliš), 41. Tůma (Roubík, Vágner) – 8. Harkabus (Suchánek, Skořepa), 48. Čachotský (Dostálek, Pohl), 51. Anděl (Pekr), rozh. náj. Čachotský. Rozhodčí: Grech, Kostourek – Kotlík, Ševic. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 998. Střely na branku: 35:48. Zblokované střely: 12:11. Hity: 0:0. Vhazování: 40:28. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Úvodní třetina byla zahájena vyhraným vhazovaním Jaroslava Roubíka. Žlutomodří se hned od počátku zápasu snažili dostat kotouč do soupeřovy branky. I přes veškerou snahu Slovanu ale vstřelila první gól utkání Jihlava. Hostím se podařilo využít přesilovou hru a Tomáš Harkabus v 8. minutě posunul Duklu do vedení. Zanedlouho ale domácí odpověděli brankou, kterou vstřelil Jakub Planý s asistencí Jiřího Severy. Od 11. minuty tedy pokračoval zápas s vyrovnaným skóre. Ani jeden z celků se nedokázal do konce první třetiny dostat do vedení. Ústečtí získali šanci v podobě přesilové hry, tu ale nevyužili, a tak úvodní část pondělního utkání skončila nerozhodně 1:1.

Několik minut po zahájení druhé třetiny hrála Dukla v oslabení, domácím se ale jejich další šanci opět nepodařilo využít. Později si šel na trestnou lavici odpykat trest hráč žlutomodrých a výhodu tak měli Jihlavští. Ani ti ale nezvládli zvrátit stav utkání v jejich prospěch. Oba dva týmy bojovaly a zaznamenaly několik slibných střel, žádnou z nich se však dlouho nepodařilo proměnit v gól. Až v poslední minutě druhé periody zabodoval Josef Jícha, který unikl soupeři a vstřelil branku, jež poslala Slovan do vedení. Díky ní také mohl domácí celek vstoupit do poslední třetiny s příznivým skóre 2:1.

Závěrečná třetina začala a jen o chvilku později zvýšil Martin Tůma vedení domácích na 3:1. Za okamžik dostal Slovan šanci na další zvýšení skóre, když došlo k vyloučení jihlavského hráče. Přesilovou hru ale žlutomodří nevyužili. Ačkoli dosavadní průběh zápasu vypadal pro domácí slibně, Dukla začala s ofenzivní hrou, která se vyplatila. Ve 48. minutě utkání snížil na 3:2 Tomáš Čachotský a za pár chvil vyrovnal na 3:3 Lukáš Anděl. Ani přes ubývající čas a přesilové hry obou týmů se ale nepodařilo rozhodnout o výsledku v základní hrací době.

O vítězi utkání se v prodloužení nerozhodlo, následovaly samostatné nájezdy. Vítěznou branku vstřelil Tomáš Čachotský. Po vyrovnaném zápase tedy zvítězila Jihlava 4:3.

Ohlasy trenérů

Jan Čaloun (HC Slovan Ústí nad Labem): Kdyby nám někdo před utkáním řekl, že budeme mít bod z tohoto utkání, tak bychom byli spokojení, ale vzhledem k průběhu zápasu si myslím, že jeden bod byl nezasloužený. Myslím si, že jsme měli brát minimálně dva, ne-li tři. Podle mého názoru jsme podali velmi dobrý výkon, kde nás může mrzet jen pasáž, kdy jsme nechali Jihlavu srovnat. Chceme ale poděkovat hráčům za odvedený výkon, protože opravdu tvrdě dřeli. Bod samozřejmě bereme, ale myslím si, že jsme si opravdu zasloužili víc.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Těžké utkání z naší strany. První dvě třetiny nebyly úplně ideální, ale zlepšeným výkonem ve třetí třetině si myslím, že jsme si minimálně jeden bod v základní hrací době zasloužili a i přesto, že jsme poté měli nějaké příležitosti, kterými jsme mohli rozhodnout, tak jsme penalty nakonec zvládli. Na to, jak to vypadalo na začátku, jsme nakonec spokojení.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava